Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Doping - inget som förvånar längre!
Stafrin | 30 Juli, 2006 13:38
Åter igen hände det. En världsstjärna inom friidrotten åkte fast. Som en deja vu upplevelse från 1988. Justin Gaitlin, världsrekordhållaren på 100 meter, har enligt testerna använt doping. Det lite skrämmande är att då, 1988, när Ben Johnson åkte fast i OS i Söul så hamnade idrottsvärlden i kollektiv chock. Hur kunde en världsmästare göra så? Idag så förvånar detta ingen. Man säger lite lätt "Va?!" och bläddrar sen vidare i tidningen. Efter både Marion Jones och Tim Montgomerys misstänkta dopingfall (som ännu inte klarats upp) så är det som om folk är vana och inte bryr sig om detta på samma sätt. Och en del av de som bryr sig utropar det oerhört korkade meningen:
"Det är lika bra att släppa dopingen fri"
Kan man vara intresserad av idrott och samtidigt stå för detta? Hur kan man då säga åt sina barn att kämpa väl när de ska ha fotbollsmatch eller dylikt, då de själva står för att det är OK att fuska. Och att man dessutom förespråkar legalisering av krafthöjande droger. Samtidigt så är det kanske inte så konstigt att vissa idrottsmän dopar sig idag. Idrottsvärlden blivit så beroende av pengar och människan mer och mer girig att man blir desperat. Jag menar, man erbjuds såna offantliga summor idag för världsrekord och guldmedaljer att många idrottsmän får det svårare och svårare att säga till sig själv efter loppen:
"Äsch, jag missade idag. Jag får försöka bättre nästa gång!"
Dessutom har idrottsmannen väldiga krav på sig. Från media, från fansen, från idrottsförbund och från sponsorer. Det är inte längre att göra sitt bästa, som man fått lära sig som barn. Numera verkar det som om en idrottsman ska vara Stålmannen, Hulken och Spindelmannen i en och samma person. Misslyckas man när man är på topp så stenas man och förlorar alla pengarna. Så även om jag tycker att doping är idiotiskt, så är det inte konstigt att många dopar sig, då de inte längre får vara människor och pengar styr idrotten. Så vill man få bukt med doping så kanske man måste ta idrotten och idrottsmännen ner på jorden igen. Nu återstår det att se om Justin Gaitlin medvetet har dopat sig eller ej, men om han har gjort det så är han ännu ett desperat offer i det giriga affärsföretaget som kallas idrottsvärlden.

/JS06
 #
Kvinnojouren i Sundsvall stöter bort zigenarkvinnor
Stafrin | 27 Juli, 2006 20:44
En ständigt utsatt grupp i samhället är romer a k a zigenare. De portas här och var i samhället. Och jag ska inte sticka under stolen att det finns zigenare som stjäl och som har problem att anpassa sig till ett svenskt liv. Man kan diskutera länge om anledningen till det. Kanske är det så att ju mer utstött man blir, ju mer bitter och desperat blir man, utan att ta parti allt för mycket...
Som vanligt så är människan snabb och drar alla över en kam. Lars Ekborgs klassiska sketch "Bunta ihop dom" är mer sanning än man kan tro. Har några gjort fel så är alla skurkar.
Men nu är de i Sverige och då kan man fundera på hur vi ska förvänta oss att de ska anpassa sig och integrera sig om vi inte ens kan eller vill skydda deras liv. Idag så mötte jag en ung kvinnlig zigenare som flämtande och uppskärrad ville ha hjälp och skydd från sin galne man som hon till sist lyckats fly ifrån och som skulle misshandla henne och döda henne med en kniv. En äldre kvinnlig bekant till mig tog med henne och ringde Kvinnojouren i Sundsvall, som då ska hjälpa misshandlade kvinnor. Kvinnojouren säger då att man inte ville hjälpa henne, eftersom hon är zigenare. Och detta fick mig att fundera på vilken funktion en förening fyller som säger sig verka för kvinnors och flickors rättigheter och som sen diskriminerar och stöter bort en misshandlad kvinna på grund av hennes etniska bakgrund. Nu fattar jag också att det finns andra jourer ute i landet som är bättre och att detta nu speciellt handlar om Kvinnojouren i Sundsvall. Men det vore kul att veta hur detta motiveras och om denna romerkvinna ska straffas för vad några andra från samma folkslag har gjort eller inte gjort. Nu slutade detta drama med att polisen kontaktades och kvinnan togs ut bakvägen. Men Kvinnojouren i Sundsvall har nog en del att fundera över om man vill bli tagen på allvar i fortsättningen. Det finns zigenare/romer som vill leva normalt som och bland alla andra. Låt dessa få göra det då.

/JS06

 #
Stockholm Jazzfestivals svåra vägval
Stafrin | 25 Juli, 2006 23:15
Stockholm Jazz & Blues Festival är i fara. "Bara" drygt 27000 kom till årets upplaga. Jazzfestivalerna är många på somrarna, nästan lika många som gatufesterna. Utan att skryta och påstå att jag besökt särskilt många så måste jag säga att den här i Sundsvall är bäst, därför att de vågar satsa på jazz och av alla sorter, sånt som kallas jazz i folkmun. För Stockholms Jazz Festival har under de senaste åren befolkats av artister som inte alls har med jazz att göra, men som man plockar dit för locka en yngre publik. Modern jazz av idag går nämligen ut på att plocka dit nån som är en kommersiellt känd popartist med lite jazzkänsla, promota så mycket som möjligt och glöm bort all jazzhistoria före 90-talet. 2005 var Lauren Hill, Christian Falk, Timbuktu, Eagle Eye Cherry och Robyn där, alla normalt i facket hiphop, soul och funk. Hur mycket jag än älskar Robyns musik så är hon inte jazz för mig. Kalla mig gammalmodig, men som älskare av den klassiska jazzmusiken så har jag svårt att sitta still och se på när moderna musiker och journalister förvandlar nåt häftigt och bra till nåt det inte är, bara för att tjäna pengar. Det handlar inte för fem öre om att "Utveckla jazzen och få fram en ny generation jazzfreaks som ska föra musiken vidare". Det handlar om att försöka tjäna pengar på och locka unga med aktuella artister och försöka hitta en minsta gemensamma nämnare med ordet jazz. Tyvärr är inte denna festival den enda. Flera jazzfestivaler går åt samma håll, trots att det finns flera duktiga band och musiker som kämpar med att försöka hålla den riktiga jazzen igång för de sanna jazzälskarna. Stockholm Jazz och Blues Festival går back i år för att man inte hade nån av ovannämnda populära artister att locka med. De mest kända namnen i ungdomskretsar man hade i år var Sting och Lisa Miskowsky. Fansen av ren jazzmusik skiter i att komma (en stor del i alla fall) och ungdomarna är inte intresserade. Så jag tycker att det är dags att arrangörerna måste bestämma sig om man ska överleva. Antingen så satsar man på dessa kända artister inom popmusiken och plockar bort ordet Jazz eller så satsar man på en ren jazzfestival för de sanna jazzälskarna. För hur mycket journalister och arrangörer snackar om utveckling och förnyelse så är det bara tomma ord i en tid då allt ska låta som i P3 eller Rix FM. Se och lär av Sundsvalls Jazzfestival! Det jazzfreak som inte fick sin smak tillgodosedd förra sommaren på Norra Berget tror jag inte finns. Och det var välbesökt! It don´t mean a thing if it ain´t got that swing!

/JS06

 #
Falsk amerikansk retorik
Stafrin | 22 Juli, 2006 22:49

USA är ett unikum av humanitet när man vill. Först åker George Bush till Libanon och säger att Libanon har USAs stöd, var på man två veckor senare skickar vapen till Israel. Som amerikanen säger: Du skrubbar min rygg, så skrubbar jag din.
Skönt att se dock att stödet för detta krig minskar lika fort som mjukglass i julivärmen. Även i Israel, märk väl.

/JS06


 #
Pennan är starkare än svärdet, Bert Karlsson
Stafrin | 20 Juli, 2006 22:00
Bert Karlsson slår till igen! Nu ska han ge ut en bok där han klankar ner på kändisar och politiker och gör grova personliga påhopp på dem. Säga vad man vill om karln, men han vet hur man stannar i rampljuset i alla fall. Och han har förstås berättat allt om sina egna snedsteg också...? Troligast inte, för det finns inget bokförlag som vill ge ut en bok som är tjockare än Sveriges Rikes Lag-bok.

/JS06
 #
Stig Bergling + V = ny överreaktion
Stafrin | 19 Juli, 2006 22:22
Storspionen Stig Bergling a k a Eugen Sandberg a k a Eugen Sydholt
a k a Stig Sydholt (jag tror jag fick med alla namnen i rätt ordning) har gått med i Vänsterpartiet och Sverige ömsom hoppar i taket, ömsom skrattar ihjäl sig (beroende på om man står till vänster eller till höger politiskt). Flera talar om att hoppa av partiet för det. Det är ju kul att se att folk är så positiva till att folk som begår brott ska få en andra chans i samhället, ända till dess att denne utnyttjar den chansen och kommer i närheten av folket. Då gäller inte detta längre utan man "motar Olle vid grind". Svenskarna slår ständigt nya rekord i överreaktion...
The Artist Formely Known As Stig Bergling har avtjänat sitt straff och har rätt att göra vad han vill och dessutom gå med i vilket parti han vill. Men nu är Vänsterpartiet tydligen råkommunistiskt för att de har en f d spion, som smugglat hemliga handlingar till Sovjetunionen, som passiv medlem. Det är ungefär lika korkat som att Göran Hägglund skulle vara sektledare för att en massa av Livets Ords medlemmar är med i KD. Men det är ju valår, så vi kommer att få se mycket korkat i år.

/JS06
 #
Äkta och falska Lordidiggare
Stafrin | 18 Juli, 2006 22:10
Hur kan det komma sig att alla plötsligt är hårdrocksfans, bara för att Lordi vann den s k Melodifestivalen? Även folk som aldrig tidigare knappt stått ut en sekund av hårdrocksmusik säger sig plötsligt gilla Lordi? Och hur många menar det och hur många säger så bara för att verka coola och balla? Ytterligare ett av livets små mysterier...

/JS06

 #
TV till varje pris 2006
Stafrin | 16 Juli, 2006 13:07
Människan och TV har alltid haft en underbar relation till varandra. TV är beroende av människan för att folk ska titta och människan är beroende av TV för att dels bli roade och dels få en chans att få stå i rampljuset och bli känd. För ca 6 år sen, då "Robinson" och dokusåporna var nya, så hade Aftonbladet en artikelserie som hette "TV till varje pris", där man anklagade TV-kanalerna för att till varje pris förnedra folk för att skapa underhållning genom dokusåporna. Då tyckte jag artikelserien var dålig. Trots allt, så var de som ställde upp med på det hela och folk ville se. Ett förhållande handlar om givande och tagande och det skedde här. Så sker även idag, men jag tror ingen egentligen kunde föreställa sig 2000 hur desperat TV-kanalerna skulle bli sex år senare. Numera handlar det inte längre om att TV samlar ihop ett antal freaks och sätter dem på en ö eller i ett hus och sen får det som sker framför kamerorna ske. "Idol" och de senare säsongerna av "Big Brother" har visat på att TV-kanalerna själva numera vill skapa vardagen på ett hela annat sätt för deltagarna. Och det bli bisarrare och bisarrare. "Idol" satsar på total förnedring, glåpord och mobbning, "Paradice Hotel" satsar på att göra allt för att skapa otrohet mellan par och nu är nästa steg här. TV3 har köpt in den kontroversiella serien "Unan1mous" (jo, den stavas tydligen så...) där människor blir inlåsta i en bunker och utsatta för förnedring och tortyr av TV. Och om jag för sex år sen kunde ignorera det och inte bry mig för att folk visste vad de gjorde, så tycker jag nu att gränsen är nådd (för jag förutsätter att vid en tittarsuccé så gör TV3 en svensk version av den). När TV-kanal och produktionsbolag medvetet skadar andra människor, fysiskt och/eller psykiskt, i syfte att roa och underhålla folk så tycker jag att det inte går att sitta still längre. Visst, folk är fortfarande desperata att ställa upp frivilligt, men nu kan de aldrig veta vad som ska hända. De är som labbråttor som sitter och väntar på att forskarna ska utsätta dem för det ena saddistiska exprimentet efter det andra. Och frågan är, vart slutar detta. Om nu formen dokusåpa har ändrat så på sex år, från ett program där man bara studerade personkemin mellan människor till ett program där TV-kanalen ska styra hela deras vardag och handlande, hur utvecklas detta? Och hur länge accepteras detta av TV-tittarna? Och framför allt, vart är alla artiklar om "TV till varje pris" nu? Folk rycker på axlarna, skrattar åt stolligheten och tittar förslött. Det enda som räknas är att kanalen tjänar sina miljoner, om man sen offrar några människors psyke och hälsa är oviktigt. Så mycket är ett människoliv värt i medias ögon 2006, alla ni som söker till nästa "Big Brother" eller "Idol"!

/JS06
 #
Ologisk kollektivtrafik på landsorten
Stafrin | 15 Juli, 2006 02:30
Politikerna i Sverige talar hela tiden om hur bra och viktigt det är att åka kollektivt. Det är billigare och bättre för miljön. OK... men här i Sundsvall så har man andra prioriteringar. Dels stiger busspriserna, så pass att till och med Länstrafiken kritiserar. Men framför allt så fattar jag inte denna logik, något som med största sannolikhet gäller även landsortstrafiken i andra delar av Sverige:
Här i Sundsvall har vi en massa oerhört vackra naturställen ute vid ett område som heter Kvissleby. Juniskär, Skottsund, Galtström och en av mina personliga favoriter, naturreservatet Klampenborg vid Norra Nyhamn. Och för att bevara miljön så är det bästa sättet att ta sig dit med buss. Dessutom bor det många äldre människor därute som är beroende av bussarna. Och små bussar går fram och tillbaka därifrån titt som tätt. Men från och med denna sommar så har man valt att dra in all busstrafik på helgerna till dessa platser. Vilket betyder att om man bara kan åka till dessa ställen på helgerna på utflykter eller dylikt och inte har bil så kommer man inte dit alls. Och de som inte har bil och bor där kan givetvis inte komma därifrån på helgerna.
Starkt jobbat, Sundsvalls busstrafik, att först förorda kollektivtrafik, sen pusha på alla fina naturområden i stan och sen se till att folk inte kan ta sig varken dit eller därifrån med kollektivtrafik.

/JS06
 #
Vart står USA egentligen i Israel/Libanon-krisen?
Stafrin | 14 Juli, 2006 18:33
Ett nytt krig rasar. Ett krig som lever på det förflutna. Ett krig där ett lands civila folk straffas hårt för vad några virrhjärnor i en organisation har gjort. Ännu är dock orden från omvärlden den samma; FN fördömer Israels anfall mot Libanon och Hizbollas hållande av soldaterna, EU fördömer anfallet och soldatkidnappningen och arabvärlden likaså. Men det viktigaste är som alltid vad USA säger. Inget alls vettigt ännu. Underbart att det land som kallar sig världspolisen inte kan ta ställning i frågan. För fördömer man Israel hårt så förlorar man en viktig bundsförvant i Irakkriget och stödjer man Israel helhjärtat så kommer omvärlden att se negativt på USA. Så man står i ett hörn tittar på och mumlar lite. Och ena sidan har George W Bush givit Libanon sitt stöd och manat Israel till återhållsamhet, och andra sidan har samme George W Bush sagt att Israel har rätt att försvara sig. Fast och andra sidan så brukar saker bli bara värre när USA blandar sig i så det kanske är bättre om landet håller käft trots allt. Vem vet, vi kanske till och med får en fredligare lösning på detta elände då.

/JS06.
 #
Mysteriet Håkan Hellström
Stafrin | 13 Juli, 2006 20:01
Enligt många var Håkan Hellströms framträdande i Allsång På Skansen det enda upplyftande med det programmet i tisdags. Kan någon människa beskriva för mig VARFÖR Håkan Hellström anses så bra för??? Personligen tycker jag att hans texter verkar vara hämtade från whiskeyflaskan klockan 03 på natten och han är dessutom världens enda 30-åring som tycks ha fastnat med rösten i målbrottet. Varje gång som "Kom igen Leeeeenaaaaa", "Känn ingen sorg för mig Gööötebooorg" eller hans totalslakt av gamla fina visor spelas så stängs radio av. Jag anser att om det inte varit för medierna och Per Bjurman så hade Håkan Hellström varit relativt bortglömd idag. Visst, han är populär och jag får respektera att det finns folk som gillar honom, men det vore kul och veta vad som gör att en ylande göteborgare som får Thomas DiLeva att framstås som Pavarotti säljer som smör. Vad det än är så ser inte jag det...

/JS06
 #
Frivilligt försvar - äntligen ett korn för alliansen
Stafrin | 11 Juli, 2006 19:17
Det är alltid kul när en blind höna hittar ett korn. Den borgerliga alliansen vill avskaffa värnplikten och ha frivilligt försvar. Just det frivilliga försvaret är lite skrämmande, eftersom Sverige är ännu ett steg närmare titeln USA II. Men idén är ändå god och nåt jag har väntat på länge! Att tvinga folk att döda och deltaga i krig är oerhört korkat. Jag vet att nu får fler frisedel än kommer in, men ändå. Som idé är det korkat. Dessutom i ett samhälle som mentalt mår allt sämre. Enligt borgarna finns ingen invasionsrisk. Om man inte räknar terrorister ...och det gör man inte. Men är detta tillräckligt för att jag ska rösta på borgarna i valet? Njae, tveksamt hörru...

/JS06
 #
Ian & Alf istället för Ian & Bert
Stafrin | 09 Juli, 2006 22:34
Sätten är många att inför valet försöka komma in i riksdagen via personval. En del väljer de mest traditionella sätten, alltså att tala inför folk om vad man vill göra med Sverige. En del blir rätt desperata och hittar på mer kontroversiella saker för att få mediabevakning. Alf Svensson klev av ordförandeposten i KD för att "ägna mer tid till familjen". Ändå försöker han komma in i riksdagen, detta genom att ha sin gamle rival från sina år på 90-talet vid sin sida, Ian Wachtmeister för att showa med. Nånstans tyckte jag att Alf Svensson som partiledare var den mest sansade av borgarna, även om hans politiska åsikter inte lockade mig ett dyft. Därför känns det lite underligt att se honom bli desperat. Vad heter det nya partiet i framtiden? "Ny Krist-Demokrati"? Jag har för mig att Alf var en av de som hårdast attackerade Ny Demokrati på den gamla goda tiden. Men det är som de säger, i krig och kärlek är allt tillåtet. Nu har medierna försökt blåsa upp nån form av främlingsfientlig stämning i KD för att Ian hjälper deras forne ledare, men jag tror inte att KD bryr sig om det alls. Det är Alf som har tråkigt som pensionär och för att hitta tillbaka till politiken så försöker han likt Spice Girls, Duran Duran och Take That återförenas med den gamla tiden och återförena den försåtliga femman. Även politiker tror på nostalgi som säljknep.

/JS06
 #
Arbetslösa utnyttjas på nytt
Stafrin | 07 Juli, 2006 17:47
På en normal auktion ska ju priserna gå upp. Men inget är normalt på arbetsmarknaden idag. Numera kan en lägst kostnad också vinna. På sidan jobbjakt.se så auktioneras jobb ut och den som erbjudits sig att jobba till lägst lön får platsen. I en arbetsmarknad där allt går ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt blir situationen desperatare och desperatare. De arbetslösa låter sig utnyttjas och förnedras allt mer, bara för att få jobb. Och samtidigt sitter både facken och arbetslivsminister Hans Karlsson och är upprörda. Men inga politiker, vare sig borgare eller sossar, ger några klara besked om hur vi ska slippa detta och hur vi ska få folk ut i arbetslivet på ett schysst och ärligt sätt. Det enda man hört är att borgarna ska sänka arbetsgivaravgiften, men sen då? I en allt mer pengagalen värld så finns snart inga ärliga sätt kvar och arbetsgivarna kommer näppeligen att börja tokanställa bara därför. Hans Karlsson säger att han inte tänker göra nåt åt jobbjakt.se, utan pekar på vikten av fackföreningsrörelsen. Problemet är att många av de som lockas in i detta är unga som inte har nån riktig arbetslivserfarenhet och som därför inte är med i något fack (och där många inte heller vill vara med). Dessutom försöker många arbetsgivare att hitta en mängd sätt att kring gå fackföreningarna för sin egen vinnings skull.
Så detta är inte bara nåt galet företag som det har slagit slint för. Det är produkten av ett samhälle där alla ska tjäna pengar så mycket som möjligt, och där ingen bryr sig om människorna längre. Så ett råd till alla arbetslösa; gå inte på denna skit! Låt inte arbetsgivarna stampa på dig och utnyttja dig utan kräv din rätt till ett normalt leverne!

/JS06
 #
Varning för oseriösa vandrarhem - en sann berättelse från Stockholm!
Stafrin | 04 Juli, 2006 21:24

Det fanns en gång då företagen i samhället gick efter mottot: ”Kunden har alltid rätt”. Ett fåtal reliker från den tiden finns ännu. Men allt mer så börjar det mer och mer penninghungriga näringslivet att inse att kunderna inte klagar nåt nämvärt om nåt fel skulle upp stå och utnyttjar det. Den senaste i raden är ett vandrarhem i Stockholm som jag hade ”äran” att bo på under slutet av juni. Vandrarhemmet är i form av en båt och heter ”Gustaf af Klint”. Jag lockades dit av ett erbjudande som fanns på deras hemsida, 200 kronor för en tvårummare per pers och natt. Jag kom dit och hade inte pengar att betala alla nätterna för utan betalade 200 först till en ung tjej och skulle betala de övriga pengarna senare på kvällen. Jag lämpade in mina saker, bäddade och gick ut i juni-Stockholm.
När jag skulle betala resten senare på kvällen så möttes jag av en oförskämd och otrevlig man som hävdade att jag betalat för lite. Jag skulle betala 400 för rummet eller flytta till en 4-rummare för 180 kronor. Jag blev fly förbaskad och sa att de hade gjort usel information till mig. Men mannen bara snäste åt mig och jag gick ilsket som ett bi ner och begrundade mina val. Antingen vara envis och stå fast vid rummet eller vägra acceptera deras lurendrejeripriser och flytta. Men sen gick jag igenom vandrarhemmet. Jag tittade på väggarna och taket som var skitiga. Toaletterna luktade unket och var ostädade. Toasitsarna var sneda och gick inte att sitta på, det saknades tvål i handfaten och rummen hade så tröga lås att det knappt gick att komma in. Och dessutom hade de otrevlig personal som just försökt att snuva mig på pengar.
Jag kom till slutsatsen att de inte skulle få en krona mer av mig och att detta inte skulle förstöra mina semesterdagar i Stockholm! Jag flyttade motvilligt ner till 4-bäddaren. Jag tjänade in pengar på login i alla fall.
Väl hemma igen så satte jag mig ner och författade ett mail till företaget Gustaf af Klint för att ironiskt tacka för deras usla boende och behandlande. Som svar på frågan om städningen fick jag att ”detta var ett 50 år gammalt fartyg. Ville jag ha ett perfekt boende så fick jag ta Grand Hotell”. Jag mailade tillbaka och sa att det även en på 50 år gammal skorv skulle vara rent och snyggt, om man ska hyra ut boende. Med deras logik kunde man skita i att städa alla äldre hus som används som offentliga lokaler.
Lurendrejeriet med pengarna hävdade de var mitt fel för att jag inte fattat att det var 200 kronor per pers & natt. Alltså att jag skulle betala för två om det var en tvårumshytt. Det skulle betyda att jag som åkte ensam inte skulle få sova för 200 kronor alls eftersom enbäddshytter inte finns, utan få betala för en säng som inte används. Varför jag dessutom inte fick betala 760 kronor för fyrbäddshytten i så fall förtäljer inte historien.
Konsensus av detta är, kära blivande Stockholmsresenärer, sov inte på båten Gustav af Klint! Den är skitig, äcklig, en bluff och har otrevlig och virrig personal. Våga dessutom att ifrågasätta företag och affärer som ni tycker inte håller måttet! Visa att det fortfarande är kunden som har rätt, även där pengar styr, för utan era pengar går inte foretagen!

/JS06


 #
KDs dokusåpaidé verkningslöst
Stafrin | 03 Juli, 2006 17:32

Kristdemokraterna lägger fram ett förslag där deltagarna i TVs dokussåpor måste vara äldre än 18 år att få deltaga. KDUs ordförande Ella Bolin vill framför allt ta krafttag mot de sexuellt anspelande dokussåporna som "Big Brother". OK, man vill äntligen sätta ner foten och göra nåt, men grovt så missar man marken. Hur ofta ser man minderåriga i "Big Brother"? Robert Aschberg, TV-bolaget Strix VD, bekräftar att flera produktionsbolag redan har 18 års-policy på flera program så förslaget blir ett rejält slag i luften. Om ändå KD hade lagt fram förslag på 18-årsgräns för att få se skiten. Eller att man nånstans försökt hitta ett kryphål så att man kunde göra dem mer rumsrena, men det är klart, då skulle man väl tappa alla förstagångsväljare och anses som otrendiga. Jag läste att Australiens premiärminister John Howard har krävt nedläggning av den australiensiska versionen av "Big Brother" efter att två manliga deltagare gjort grova sexuella övergrepp mot en kvinnlig deltagare. Undra om Göran Persson eller Fredrik Reinfeldt skulle göra nåt liknande om samma sak hände i Sverige?
Men, men, nånstans ska man väl börja...

/JS06


 #
Carola vs Lena - en ojämn fight i sommar
Stafrin | 01 Juli, 2006 22:54

Kvällspressen har försökt att pressa fram nån form av kamp mellan Lena Philipsson och Carola bland sommarens festivalturnéer. Jag måste säga att jag på nåt sätt beundrar modet av kvällspressen att ens våga påstå att Carola och Lena skulle vara jämlika kombatanter om festivalpublikens gunst i sommar. Titta på skillnaderna:

Carola: Hållit på sen 1983
Har varit stor hela tiden sen dess
Oavsett om hennes platta floppar så räknas ändå hon till en av de stora av alla
Har sysslat med fler saker än bara hitlistepop och lyckats
Är, tack vare Melodifestivalen i år, stor ännu

Lena Ph: Hållit på sen 1986
Var i det närmaste tabu, bortglömd och utskrattad av branschen mellan 1994-2004 dvs i ett helt decennium.
Kom tillbaka och fick karriär tack vare Orup och har sen dess bara förlitat sig på honom.
Dalar i popularitet efter att hennes andra Orup-platta inte sålde lika mycket.

Nu är inte detta ett sätt att välja sida i vem som är bäst. Men det gäller som ordspråket säger: Pick your fights!

/JS06


 #