Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Skrota värnplikten - en lyckad Alliansidé!
Stafrin | 30 Augusti, 2007 23:29

Regeringen planerar att ge upp den traditionella svenska värnplikten och ersätta den med en
yrkesarmé. Att de borgerliga partierna sen länge vill förvandla Sverige till ett mini-USA är ju inget nytt och själva den tanken skrämmer mig. Men idén om att avskaffa värnplikten är den bästa idé denna regering fått sen den tillträdde. Jag har aldrig förstått vitsen med att man ska tvingas till att lära sig döda och deltaga i krig. Nuförtiden är det ju inte så svårt att få frisedel, men minns den tiden då man fick sitta i fängelse eller göra lumpen.
Så för en gångs skull så lyfter jag på hatten för regeringen. Men sen gäller det också att detta håller, för det som funkar i USA behöver inte nödvändigtvis fungera i Sverige. I USA drivs man av en oerhörd nationalism och landskärlek. Har vi i Sverige samma kärlek till Sverige så att en tillräckligt stor andel svenskar är beredda att ställa upp frivilligt att försvara det (och dessutom EU om nu borgarna får den union som man vill ha) med vapen i hand? Framtiden får utvisa och om idén med yrkesarmé inte skulle fungera så kan värnplikten snart vara tillbaka. Men tills vidare så kan jag låta mig bli imponerad över ett lyckat beslut av Reinfeldts armé.

/JS07

Bloggtoppen.se
 
#

Muhammedteckningar handlar om pengar - inte demokrati
Stafrin | 28 Augusti, 2007 17:22
I Sverige så går vi ju väldigt mycket efter dervisen att har andra det så ska vi också ha det. Har Danmark tjänat pengar på skämtteckningar om Muhammed så ska banne mig vi göra det också. Jag lever efter mottot att humor och hänsyn ska gå hand i hand. Man måste kunna visa hänsyn till andra människor. Accepterar de att man skämtar om dom så är det OK, vill de inte det så får man acceptera det. Det får man lära sig som barn och det borde hålla också för vuxna. I det här fallet handlar det inte om varken hänsyn eller humor. När det finns pengar att tjäna på humor så finns ingen hänsyn. Lars Vilks motiv med detta är en sak att diskutera. Men det som jag tycker är mest illamående är Nerikes Tidningars försök att låta som om de gör en samhällelig insats när det enda de bryr sig om är att de få den snabbaste vägen till sin upplagevinst. I detta fall genom att trampa på andra. Jag förstår att yttrandefirheten förhindrar att såna här saker stoppas. Men det hindrar inte mig från att må illa över allting. För det handlar i grund och botten inte ens om yttrandefrihet eller demokrati. Det handlar bara om att tjäna desperata pengar på bekostnad av en religion och ett folkslag, dessutom genom att planka ett recept från ett annat land. Och alla minns väl när Ecce Homo utställningen var aktuell i Sverige. Inom gaykretsar och avantgardistiska kulturkretsar så ansågs det nyskapande, men resten av Sverige rasade över hur man kunde göra detta mot Gud och Jesus. Muslimerna däremot ska stå ut med karikatyrteckningar över sin religions huvudgestalt. Allt handlar om en sak: Är det viktigare att acceptera varandras åsikter och religion eller att tjäna så mycket pengar som möjligt? Jag är ingen troende människa på något vis. Men jag anser att man kan respektera en människas religion så pass att man visar hänsyn till det. Och jag syftar här inte Irans regering främst, utan muslimer i överhuvudtaget. Så diskussioner om demokrati, humor eller yttrandefrihet är i detta fall oväsentligt. Det handlar endast om pengar eller inte pengar.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Ge mig en riktig sommarplåga 2008!
Stafrin | 26 Augusti, 2007 20:36

Detta knyter an lite till spaningen som jag skrev för ungefär en månad sen, om saknaden av kultlåtar som vågade sticka ut. Aftonbladets läsare har korat årets sommarlåt, Markoolios ”Ingen sommar utan reggae”. Ganska självskrivet, eftersom det varit den enda låten som har någon form av anknytning till sommar i år. Fridas förhandstippade ”Dunka mig gul och blå” blev nerdunkad redan på tidigt stadium eftersom den varken kom in på P3s ”Sommartoppen” eller spelades sönder i Radio Rix. Misslyckas man med dessa båda saker så blir man ingen sommarplåga! Frågan är om någon sommar har känts blekare och vattnigare än årets, när det gäller sommarlåtar? Kommer man att minnas något annat än Markoolio och kanske att det var någon liten debatt om misshandel med nån som kallade sig Frida från 2007 så gör man det bra. ”Sommartoppen” har tidigare varit det som varit bäst på att pusha fram en sommarplåga, men det programmet har i år sänts inomhus för en liten studiopublik och P3 är ju numera mest en ungdomskanal för balla och hippa 13-17 åringar från Stockholm. Jag saknar verkligen de där riktiga sommarplågorna som skapade en identitet på sommaråret. Låtarna som man minns. Jag saknar en OMD ”Sailing on the seven seas”. Jag saknar en Paradisio ”Bailando”. Jag saknar en Lou Bega ”Mambo no 5”. Jag saknar en Innercircle ”Sweat”. Jag saknar en Gyllene Tider ”Gå å fiska”. Jag saknar en Basshunter med… nej, förresten det gör jag inte. Stryk det! Jag saknar en Daddy DJ ”Daddy DJ” eller en Pelle Almgren ”Omåomåomigen”. Och så vidare, och så vidare. Även dessa var låtar som vågade sticka ut lite för att ge sommaren sin färg och för att man skulle kunna få sin hit. Problemet var att de flesta av dessa artister hade problem att hitta tillbaka till listorna sen och i dagens musik bransch så gäller bara allt eller inget. Därför vill jag till sommaren 2008 höra minst ett par riktiga sommarplågor som gör att sommaren blir ihåg kommen för annat än sommaren som blev blötare och gråare än utlovat.

/JS07

Bloggtoppen.se
 
#

EU underkänner fildelningslag!
Stafrin | 22 Augusti, 2007 22:15
Regeringens förslag om att skivbolag och filmbolag ska kunna få tillgång till IP-nummer och jaga fildelare själva får bakläxa av EUs generaladvokat Juliane Kokott. EG-domstolen ska behandla ärendet i höst, men de flesta fall har gått enligt generaladvokatens vilja och detta lär inte bli något undantag. Intressant! EU, hur otroligt det än låter, ger den svenska intigriteten nytt hopp igen. Det blir tillbaks till ritbordet för regeringen och bolagen.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Tankar vid förmiddagens frågesportprogram...
Stafrin | 19 Augusti, 2007 20:19
Apropå debatten om varat eller icke varat för alla frågesporterna i reklamkanalerna på förmiddagarna; jag zappade förbi en sån där frågelek på Kanal 5 för inte allt för länge sen. En snygg och ung tjej stod där och stammade för att desperat slå ihjäl tiden varbalt mellan samtalen. Hon påminde gång på
gån om ledtrådarna i ordet på tre bokstäver och med ett A i mitten. Det ringde ett samtal och det förblev tyst i andra sidan. Ingen vågar prata. Det ringde på nytt och åter blev det tyst. Fnittrandes försökte flickan släta över detta med ett:
"Ni måste ju svara för att vinna dessa pengar. Jag är inte så farlig, eller?"
Det ringde ett samtal. Personen som ringde var 11 år gammal, alltså för ung för att få ringa.
"Jag är ledsen, men du är för ung för att få vara med", försökte flickan säga till den besvikne lillpojken.
Ytterligare ett par samtal förflöt. Ett fel svar och två till där ingen svarade på andra ändan.
Åter säger hon att "hon är ju inte alls farlig att prata med, det är bara att prata när ni ringer!".
Tjejen i rutan börjar att bli lite less, även om hon gör så gott hon kan att inte alls visa det.
Det ringer. 11-åringen ringer igen! Åter blir det att försöka på snällaste mammavis säga åt den lille att han inte får ringa. Det är då som jag tänker:
"Var det verkligen detta den här tjejen hoppades på när hon ville bli TV-stjärna?!"

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Visst diskrimineras dansbanden i P4!
Stafrin | 17 Augusti, 2007 12:23

"Dansbanden demonstrerar! Dansbanden har fått nog!", hade James Hollingsworth sjungit idag. Och jag förstår dom. Band som Lasse Stefanz, Torgny Melins, Thorleifs, Flamingokvintetten och Bhonus har, enligt en artikel i Expressen, anmält P4 till diskrimineringsombudsmannen och planerar att ta skattemyndigheten inför EG-domstolen. Anledningen är att P4 fortfarande vägrar att spela dansband på andra tillfällen än det program som de har på fredagkvällarna. Samt att dansband är belagda med 24 % moms mot de vanliga 6 %. Jag är inget storfan av dansband. Det finns en näve låtar som går att lyssna på, men det är allt. Men däremot är jag ett storfan av musik som en demokratisk och fri kulturyttring. Sverige är utan tvekan det mest patetiska landet när det gäller synen på musik, vågar jag säga. I USA där samsas ungefär fem gånger fler olika musikstilar än i Sverige och dessa har ett större acceptansvärde hos folket. Det finns kommersiella radiokanaler för alla smaker. Det finns hitlistor för gospel, jazz, soul, hiphop, alternativ rock, allt. Och en normal musikfan i USA kan gilla allt från Mozart till Green Day och Limp Bizkit till Thelonius Monk och stå för det. Och man kan stolt säga: Jag gillar det och det varpå folk nickar förstående.
Här i Sverige har någon kommit på den korkade idén att vi ska alla gilla samma sak. Här spelar vi och gillar bara det som går på P3 och Radio Rix samt det som skivbranschen kan tjäna multum på, annars kan man lika gärna stänga av radion. En gång på 80-talet så var Sveriges Radio också fylld med musik av alla slag. Det var innen 1993, då P3 delades i två delar. Då fanns det jazzprogram, folkmusikprogram, 60-talsprogram, dansbandsprogram och ungdomsprogram. Då var kultur något som var till för folket. Idag är kultur bara till för att bolag och media ska kunna tjäna pengar och då finns det inte plats för dansband. Eller någon annan musikgenre som inte är tillräckligt trendig heller.

Så är detta diskriminering som dansbanden påstår? Ja, det är det! När P3 delades 1993 så gick dåvarande P3-chefen Lisa Söderberg (senare även chef för hela Sveriges Radio) ut och sa att "det var dansbandens eget fel att de inte var trendiga". Dessutom har det redan bevisats att flera lokala P4-chefer har givit i uppdrag åt musikproducenterna att inte spela dansband i lokalradion. Och att ha olika skattesatser för olika musikstilar baserade på dess trendvärde är utan tvekan bland det mest patetiska som finns. Kultur är inte längre en fri rättighet för folket utan i första hand numera ett kommersiellt ansikte utåt. Självklart är det diskriminering. Men kommer dansbanden att lyckas med sin anmälan till diskrimineringsombudsmannen?
Naturligtvis inte. Nuvarande SR-chefen Kerstin Brunnberg säger:
"Diskrimineringsombudsmannen har angelägnare frågor att ta ställning till"
Tyvärr har hon rätt. Och när det gäller kultur och pengar så har vi gått så långt med kommersialiseringen att ingen idag bryr sig, mer än kulturyttrarna själva. Och dansbanden är nästan de enda ickekommersiella kulturutövarna som tar till någon strid för att få finnas till. Och EU kommer nog knappast att ens titta på skattesatserna. Även dom har nog andra saker att syssla med än detta. Tappert kämpat, men det räcker inte. Kultur är idag inte längre i första hand för folket. Och som jag skrev i en tidigare artikel så är musik idag ointressant för många svenskar. Dansbanden kommer tyvärr att framstås som Don Quixotar som slås mot väderkvarnar. Jag tycker att oavsett om man gillar dansband eller inte, eller dragspelsmusik, kommersiell popmusik eller jazz så måste det finnas utrymme för olika typer av musik. Det håller inte med en kulturpolitik som går ut på att enbart tjäna pengar på den, i ett land som trots allt har en sån rik flora och historia av musikalisk kultur.

/JS07

Bloggtoppen.se


 #
Våldsdåd kan hjälpa Sverigedemokraterna
Stafrin | 17 Augusti, 2007 01:35
Sverigedemokraterna är det parti som utsätts för hot mest av alla partier just nu. Nu senast blev en medlems sambo misshandlad vid sin bostad. Jag sticker inte under stolen med att säga att Sverigedemokraterna är det parti vars politik skrämmer mig mest just nu (av de som är något att räkna med just nu alltså). Till och med mer än Allianspartiernas och det säger en hel del det. Det vore en olycka av högsta grad om det partiet skulle komma in i riksdagen. Men om vi ska ha någon demokrati att räkna med så är såna här aktioner och metoder inte försvarbara. Dels så ska man naturligtvis inte hota folk till livet för en åsikts skull. Sånt hör inte hemma i en demokrati. Och dels så kommer detta att kunna bli till Sverigedemokraternas fördel. Räkna med en stor "tycka-synd-om"-kampanj nu fram till valet där dessa virrhjärnors dåd kan göra att partiet får luft under vingarna och kommer närmare riksdagen och att folk känner sympati med Sverigedemokraterna. Några virrhjärnor tjänar på andra virrhjärnors handlingar, skulle man kunna säga. Låt oss istället samla krafter och besegra Sverigedemokraternas och andra med samma sorts åsikter med en gemensam verbal och informativ kampanj där vi visar att alla är välkomna. Jag tror på de ord som Isaac Asimov skrev i boken "Jag, robot":
"Våld är den odugliges siste tillflykt."
Ty, när vi ändå är inne i ett citatstim, pennan ÄR mäktigare än svärdet.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Försiktig optimism efter backande från socialstyrelsen
Stafrin | 14 Augusti, 2007 21:07
Nu backar socialstyrelsen om de nya reglerna vid sjukskrivning av utbrända. Halleluja,
skönt att se att någon form av demokrati fungerar. Kritiken bland bloggar och diskussionsforum har varit stor och man har inte direkt talat med viskande röster utan snarare med megafoner. Jag vill dock inte jubla för mycket. Jag vill se det färdiga reultatet innan jag hoppas för mycket, men de kommentarer som
socialstyrelsens projektansvarig Jan Larsson sagt visar ändå på den vanliga taktiken;
visa lite förändringsbenägenhet samtidigt som man låtsas hålla fast vid en del av det gamla för att inte framstås som allt för stora idioter. Oftast innebär det dock att man ändå backar en hel del. Men det kan också innebära en omskrivning av ord som egentligen inte innebär någon skillnad alls. Men en viss försiktig optimism kan skönjas här vid datorn. Kanske naivt, men man kan kanske kosta på sig det någon gång

/JS07

Bloggtoppen.se


 #
Sjukskrivningsreglerna putsar åter bara Sverige på ytan
Stafrin | 12 Augusti, 2007 23:52

Stress är alltså klassad som en folksjukdom sedan några år, men om du drabbas av den så får du snart inte sjukskrivas för det. Låt mig först av berömma en bra krönika i Aftonbladet den 11 augusti av Lena Mellin om försämringarna för sjukskrivna. Det är sällan som jag håller med Lena Mellin, inte minst i hennes EU-krönikor, men här lyfter jag på hatten för en slående och perfekt retorik när hon skriver om kvinnornas framtida situation:
”De betalar det högsta priset för dagens ”knock-out-drink” av krav på arbetsmarknaden, i skolan och i privatlivet. Du ska vara snygg, framgångsrik och lycklig – annars kan du dra åt helvete.”
Man kan därmed tillägga att regeringens samtliga beslut numera stämmer in på detta, och detta också oavsett om det är män, kvinnor, unga eller gamla. Jag vet att det låter som vänsterpropaganda, men detta är för mig sunt förnuft, inte partipolitik; statsminister Fredrik Reinfeldt sa när han sträckte ut armarna och förklarade sig som segrare i valet i höstas:
”Jag finns här för HELA svenska folket!”
Därefter tittar man i tidningen igen och Lena Mellins ord ekar i mitt huvud:
”Du ska vara snygg, framgångsrik och lycklig – annars kan du dra åt helvete.”
Det viktigaste är att du kan göra staten rik så den ser bra ut för omvärlden, inte att du själv har det bra. Då ser det inte bra ut med högt sjukskrivningstal. För det är alltså samma med sjukskrivna som med arbetslösheten, där det är viktigare med arbetslöshetssiffrorna än de arbetslösa. Det viktigaste är att sjukskrivningstalen minskar, inte att så många som möjligt kan jobba friska. För vem kan bevisa att en människa behöver vård för utbrändhet? Läkarna, som bara kan ge råd, arbetsgivarna, som förlorar pengar på sjukskrivna, eller Försäkringskassan, som tvingar sjukskrivna tillbaka till jobbet? Att komma med sådant beslut utan att ens diskutera ordet rehabilitering bevisar att detta görs för att Sverige ska se snyggt ut från utsidan, inte för att människorna som bygger Sverige ska må bra. Jo visst ja, socialförsäkringsminister Christina Husmark sa visst något om att bestämmelser om rehabilitering är på väg. Men om det blir i denna mandatperiod vet ingen så klart.

Eftersom den förra socialdemokratiska regeringen bäddade för en sådan här regeländring och den nuvarande alliansregeringen gladeligen stödjer den så anser jag att man behöver sätta den politiska aspekten åt sidan och fundera vad som är viktigast. Människorna i ett samhälle eller samhället sett från ytan? Det är lite som frågan om hönan eller ägget, vem kom först? För om fler och fler av människorna som bygger och håller upp samhället mår allt sämre och inte längre orkar hålla, så kommer samhället att till slut rasa. Och hur vill jag inte veta. Så i stället för att straffa det sjukskrivna, gör något åt samhället som det ser ut. Sluta tro att alla är odödliga utan sänk kraven och farten på människorna. Ha rimliga arbetstider, rimliga övertidsbestämmelser och vettiga arbetsmiljöer. Och framför allt, inse att vi är bara människor. Oavsett om vi är politiker, arbetsgivare, socialstyrelseledamöter eller utbrända.

/JS07

Bloggtoppen.se
 
#

Utbrända tvingas tillbaka till jobbet!
Stafrin | 10 Augusti, 2007 12:04
Att tvinga utbrända till att jobba måste vara ett stort bevis på att vi idag förväntar oss perfekta robotliknande människor som inte har några fel alls och som är i det närmaste programmerade av näringsliv och stat att tjäna dom. Nu tar jag detta i en stor skala, men det är ett helt vansinnigt förslag som visar upp noll medmänsklighet. Och man kan inte heller peka på någon politisk inrikting heller eftersom det var förra socialdemokratiska regeringen som drog igång det hela och nuvarande som fortsätter. Eventuella utförliga kommentarer och åsikter kommer efter helgen.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Fram för mer kultmusik!
Stafrin | 09 Augusti, 2007 23:54
Lånade just en bok på biblioteket betitlat "Sveriges sämsta skivomslag" av Mattias Boström, Martin af Kristensson och Fredrik Trampe. En bok fylld med skivomslag på kultplattor från 60- och 70-talet. Man blir definitivt påmind om att det fanns en tid då musik inte alltid var så tillgjort perfekt för att passa in i mängden. Det fanns en tid då man vågade sticka ut så mycket att man nästan skämdes. Men det var inte slätstruket i alla fall. Nåja, inte alltid i alla fall. Så jag uppmanar skivbolag och artister att våga göra kultmusik igen. Våga sticka ut, oavsett om det är dansband, visor, disco eller schlager. Vi behöver lite låtar där vi sen kan fundera: Hur tänkte dom egentligen där?! Musik måste få vara kul också. Det kanske inte blir bra och det säljer inte alltid i tre dubbelplatina. Men det är en del av vår kultur och det gör musik plötsligt lite roligare. Och man minns låten om X antal år. Betydligt längre än dagens hits i alla fall.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Färre universitet och höga utbildningskrav är dålig ekvation
Stafrin | 06 Augusti, 2007 22:09
Högskoleverkets chef Anders Flodström vill banta ner andelen universitet till fem stycken och slå ihop flera av Sveriges populäraste skolor. Anledningen är att kunna konkurrera med världens bästa skolor, i USA och Kina. Man kan ju debattera hur många universitet det ska finnas. Men hur detta förslag ska gå ihop i ett samhälle där det snart krävs universitetsexamen för att få ett jobb ska bli intressant att se. Om man ska ha färre universitet då så måste man sänka kraven i samhället. Det kommer knappast att ske (pessimist, eller?!). Eleverna tycker förstås detta är ett dåligt förslag och pekar på fler lärare och fler lärrarledda studietimmar och där ligger kärnan i problemen. För medan Anders Flodströms förlag gynnar det svenska anseendet utåt så gynnar elevkårernas förslag eleverna som ska gå i skolan och det är det som Alliansregeringen ska väga mellan för att ta beslut. Är det viktigare med att ha ett bra yttre i världen eller att ha nöjda och bra elever i det egna landet? För båda i det förslag som Anders Flodström lägger fram har jag svårt att se.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Är Borg dagens Feldt?
Stafrin | 04 Augusti, 2007 19:20
I dagens Aftonbladet står det att finansminister Anders Borgs politiska förebild är Kjell-Olof Feldt. Frågan är om S-väljarna ska känna sig stolta eller skrämda. Fast med tanke på att det inte är så långt mellan 80-talets levnadsstil och dagens så kanske det inte är så underligt.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Dags att rensa upp i ungdomsförbunden, politiker
Stafrin | 03 Augusti, 2007 22:58

Så var det dags igen, en ny skandal i ungdomsförbundsvärlden. SSU i Värmland misstänks för att ha fifflat till sig falska studiebidragspengar. Givetvis så dras det i media paralleller till SSUs tidigare skandaler, framför allt nu när en ny SSU-ordförande ska väljas när som helst. Men vad alla moderförbund, och givetvis ungdomsförbund också, bör fundera på nu är om det inte är dags att börja att rensa upp i ungdomsförbunden. Två SSU-skandaler, LUF-skandalen i höstas samt även en mindre KDU-skandal vid valet. Jag vet att jag tog upp detta i samband med folkpartiskandalen i höstas, men det förtjänar att upprepas. Jag vet att det finns bra ungdomar som är politiskt engagerade också. Inte minst visades det vid valet i september. Men de som syns och som får uppmärksamhet, och som kommer allt mer, är de småyuppies som använder politiken mer som en språngbräda och ett sätt att kraftigt utöka sin plånbok. Det för tankarna till ledaren i Expressen idag, skriven av Aaron Israelson.
”Ungdomsförbunden samlar allt färre unga. Kommer partipolitiken dö först? Eller de unga politikernas samveten?”, skriver han.
Det kanske finns en koppling mellan alla ungdomsförbundens skandaler och det bristande intresset för unga att engagera sig politiskt. Detta har alltså inget att göra med partipolitik utan det är upp till alla partier att börja rannsaka sina ungdomsförbund. För annars kommer vi få ett fortsatt elände varje gång som moderförbunden ska utse ministrar eller nya partiledare. Vem vill engagera sig för att samhällets skull och vem vill engagera sig för pengarna och makten? Det gäller framtiden för Sveriges politik och för Sverige. Därför är också valet av ungdomsordförande i både de kommande SSU- och LUF-kongresserna viktiga. Ungdomsförbundens rykten är körd i botten. Nu är det bara att bygga upp den igen. Och det borde moderförbunden hjälpa till med. M som S som FP. Lycka till!

/JS07

Bloggtoppen.se
 #

Finns det för mycket teknologi?
Stafrin | 02 Augusti, 2007 22:18

Elton John vill stänga internet, åtmimone för några år. Givetvis är det han som artist som talar till en viss del, alltså att det är för nedladdningens skull. Den biten ignorerar jag, för som vanligt så ser man bara själva utförandet, inte varför det förekommer. Men en del som är intressant är den andra anledningen; det finns för mycket teknologi tillgänglig, människor borde bry sig om vad som händer ute i världen och försöka förändra mer istället för att bara sitta hemma och blogga (hrrm, hrrrm…ja…). Tänk att det fanns en tid innan internet då människor blev tvungna att vara i föreningar och ute och träffa folk. Idag vågar man inte ens gå utanför dörren för att betala räkningarna eller handla. Teknik är säkert bra och jag tycker internet är en bra uppfinning, men som överanvänds å det grövsta. Men att stänga det går förstås inte. Det är en utopi, men man kan ta en funderare. Hur mycket teknisk ska vi bli för att ännu vara mänskliga? Och det är en fråga som tål att funderas på oavsett teknikfientlighet eller inte. Aftonbladet försöker göra det märkvärdigt att Elton John är 60 år, teknikfientlig och inte äger en ipod. Jag är 32 år och äger inte heller en ipod. Så de så.

/JS07


Bloggtoppen.se
 #