Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Sommartoppen - en klassiker går i graven!
Stafrin | 31 Maj, 2008 21:25

P3 lägger ner Sommartoppen, sommarens flaggskepp genom alla år. Programmet har för mig varit synonymt med sommar och har varit den som skapat alla de klassiska sommarlåtarna. Jag följde programmet varje sommar mellan 1986 till 2000. Under 90-talet var det ingen sommar utan Sommartoppen! Jag fick se detta spektakel live två gånger, 1996 och 1997, varav den senaste gången jag också fick sitta i juryn. Och att få se hur 8-10 000 personer engagerade sig för låtarna och programmet så mycket var otroligt! Givetvis är det vemod i att Sommartoppen nu är borta. För vem skapar Sommarhitsen nu, förvisso i en tid då vi inte ska minnas låtar alls utan bara har musik som tillfälligt skval? Men samtidigt så förstår jag nedläggningen. Jag tycker att programmet de senaste åren på 2000-talet har dalat enormt i kvalitet. Det har blivit mer barnradio av programmet och ett program som är mer för de på plats än för radiolyssnarna. Samt att låtkvaliteten då också blivit sämre. Man har påverkat juryn direkt genom att samtidigt ha någon av artisterna som ligger på listan direkt på scen. Och förra året bemödade man sig inte ens att åka ut i Sverige utan satt med publik i en studio. Programmet har tappat sin stämpel som sommarens kanske viktigaste program och det kanske var lika bra. Men jag kommer att sakna mentometerljudet, publiken som sjöng i kapp till Gyllene Tiders "Gå och fiska", Robin Cooks "I wont let the sun go down", Pelle Almgrens "Omåomåomigen" eller Lou Begas "Mambo no 5", introtävlingen, sommarplågorna och programledarna, för jag undrar om Gry Forsell någonsin har varit så bra som hon var i det programmet. RIP Sommartoppen! Trots allt är du saknad!

/JS08

(För folk som liksom jag saknar programmet, men ändå vill minnas det så finns alla listor under alla år samlade på denna sida! Läs och njut!)

Bloggtoppen.se
 #

Vårstrejken kostade mer än smakade
Stafrin | 31 Maj, 2008 00:40
Fem veckors demonstration och allt sjuksystrarna fick var 123 kronor mer i månaden och en vårdkö att beta av till nyår. Facket vet verkligen hur man engerar medlemmar. Ordspråket "Mycket väsen för ingenting" är nog veckans mest utslitna klyscha, men ack väl så sann. Vårdstrejken som skulle vara vårdens revansch kostade lite mer än det smakade. Det kanske är dags en gång för alla för facket att visa om man står på statens eller arbetarnas sida...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Årets bortförklaring i ESC
Stafrin | 26 Maj, 2008 21:20

Årets bästa bortförklaring till en förlust, i debatten om Charlotte Perrellis miss i festivalen i lördags:
- skicka modernare låtar!
Plötsligt minns ingen att Sverige skickade The Ark förra året, som väl är det modernaste som varit i den tävlingen från Sverige, och det gick väl inte bättre det?!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Björklunds elitskola - cynism och segregering
Stafrin | 24 Maj, 2008 20:24
Om det finns någon politiker som tycks lida av yrkesskada från sitt tidigare liv innan politiken så är det väl Jan Björklund. Det är mannen som tycks tro att skolan ska drivas på samma sätt som hans gamla militärförläggning att döma av Alliansens skolpolitik. Nu vill han införa s k elitklasser på prov från 2009. Klasser för särskilt begåvade elever ska tillåtas. Nu borde vem som helst kunna se det "vi och dom"-samhälle och de klassklyftor som Alliansen medvetet skapat, men inte vågat säga rakt ut. Pigavdraget där det nu är helt fritt att ha betjänter och inhyrda städare, de bäst betalda belönas med mer pengar medan de arbetslösa får tugga på svångremmen, de som jobbar hårdast för bäst lön medan de som är sjukast får jobba ihjäl sig eller svälta och nu är det elevernas tur. De elever med bäst betyg ska få gå egen klass medan de som har mest problem får harva nere i botten. Och Björklunds arroganta anledning till detta skäms inte för sig heller:
"Vi måste göra oss kvitt den socialdemokratiska jantelagen i skolpolitiken. Även duktiga elever har rätt att utvecklas i sitt eget tempo. De ska inte behöva sitta och rulla tummarna för att vänta in sina kamrater."
Så att alla har lika värde, som är en grundsten för demokrati, är numera en del av den socialdemokratiska jantelagen. Efter att ha läst runt lite på bloggarna på nätet så märker jag att hela bloggvärlden jublar och jag skäms inte att säga det; det skrämmer mig. Det visar på den cynism och det egotänkande som finns idag. För dom är detta ett sätt att belöna de som är värda att satsa på och de som är smartare. För mig är det segregering och ett skrämmande bevis på att i framtiden är Sverige bara till för några få. Duktiga elever kan fortare tjäna samhället och dra in pengar. Det är också ett bevis på att i dagens Sverige är det bara resultatet som är viktigt, inte personerna bakom resultatet. Och det är ett bevis på att Alliansen bara vill ha elitmänniskor i Sverige. Men för mig är det viktigaste inte hur mycket pengar som vi kan få in på alla som blir professorer utan att vi har ett samhälle där alla behandlas lika och är välkomna. Och för mig är det inte jantelag, för mig är det sunt förnuft och demokrati. Min hatt är av för två bloggar som sticker ut och som på ett bra sätt tar avstånd från detta, dels Feel In The Blogg och dels bloggen Dumheterna. För som dessa mycket riktigt tar upp, som jag inte har sett någon annan ta upp, så kan man fundera på hur detta ska fungera sen. Kommer arbetsgivare i framtiden att hellre satsa på arbetssökande som har "Elitklass" stämplat på sitt CV, medan de andra får gå på Samhällstjänst via Jobb- och utvecklingsgarantin? Sen så är jag lika förvånad över det som står i många bloggar när man rättfärdigar detta med att "alla utvecklas i sin takt". Detta hävade jag och en del med mig när Björklund ville sätta hårt mot hårt mot de som hade problem i skolan och när vi inte ville ha omdömen och betyg redan från första start i skolan. Då var det ingen som brydde sig och det viftades snabbt bort. Men NU när det gäller de smartaste eleverna och de som, enligt Björklund, har mest kvaliteer så är det plötsligt väldigt viktigt. Men då kan jag slå tillbaka med samma mynt: Vi utvecklas olika. Detta förslag förutsätter troligen att vissa elever är födda med en större hjärna och inlärningsförmåga än andra och redan från början är proffs, för man tar inte alls hänsyn till de elever som kanske utvecklas under skolans gång eller till och med därefter. Jag tycker detta förslag är förkastligt och leder till utanförskap, mobbing och segregering. Någon gång måste man ta bort skygglapparna och se annat än hur duktiga vi anses ute i världen och titta på de människor som finns här och nu.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Miljöpartiets kongress - sossefjäsk och kovändningar
Stafrin | 23 Maj, 2008 22:19
Miljöpartiet håller kongress och i ett nafs var Wetterstrand och Eriksson omvalda. De kan ju i alla fall skryta med att vara de språkrör som suttit längst. Men en intressant artikel i Expressen gav vid handen att det är ett splittrat parti där åsikterna om fjäskandet för de större partierna och borttagandet av EU-utträdet går isär. Och jag förstår det. Jag har aldrig sett ett parti så desperat efter en regeringspost som miljöpartiet att man är beredd att kasta bort halva sin politik över axeln. Redan vid valet 2002 så trodde man sig kunna ingå i den dåvarande alliansen för att socialdemokraterna inte ville ha med dom i regeringen, vilket nog fick bra många miljöpartister att sätta i halsen.
Att partiet nu har bestämt sig för att ta bort utträdeskravet ur EU från partiet har åtminstone retat upp partiets ivrigaste EU-motståndare Carl Schlyter. Man hävdar att man istället ska påverka EU från insidan. Lycka till säger jag bara! Jag som EU-motståndare tycker detta är ett stort svek där man sålt sin själ för sosseröster. Vem lurar man med påståendet att man ska "påverka från insidan istället", för man märker ju inte kärleksblickarna efter Mona Sahlin, eller? Det som jag tycker ska bli allra intressantast att se är om partiet fortfarande tänker driva ett krav på folkomröstning om den nya grundlagen. Detta är Socialdemokraterna helt emot och något Miljöpartiet skrikit sig hesa för. Är man beredd att kovända då också bara för att få sitta i en regering efter 2010? Miljöartiet kan inte ändra sin politik exakt hur som helst, för väljarna är inte dumma. Blir partiet för toppstyrt och svårt att känna igen så lämnar de partiet och då kan man verkligen säga att Eriksson och Wetterstrand har ätit mer än man kan klara av. Tiden får utvisa...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Därför vill jag se Dustin vinna ESC...
Stafrin | 20 Maj, 2008 19:59
Jaha, Melodifestivaldags igen. Jag var på en tillställning i söndags där frågan kom upp och en bekant till mig sa ignorerande:
"Och vet du hur mycket jag bryr mig i det!"
Och de senaste två festivalerna tror jag att jag har givit ganska klara besked i spaningarna om vad jag tycker om festivalen i sitt nuvarande utseende. I år har diskussionerna gått i andra banor än normalt, efter att nyheten kablats ut att Irlands barnstjärna Dustin The Turkey, den välbekanta kalkonen, ska vara med. Och det jag säger nu kan en schlagerfestivalfantast ta med en nypa salt för det är sagt att en person som struntar helt i hur det går för Charlotte Perrelli eller ESCs framtid. Men jag hoppas faktiskt att kalkonen vinner. Inte för låten eller bidragets skull. Jag har faktiskt sett den och den är så usel som man vet inte om man ska skratta eller gråta. På papperet borde jag hålla med låten, eftersom den ju är en ironi över de senaste årens pajasbidrag som intagit festivalen sen Lordis seger. Men problemet är att det ju finns en gräns för hur mycket show en parodi får vara. Om problemet blir att ingen lyssnar på budskapet i en protestlåt utan alla stirrar blint på det udda i föreställningen, så är det kanske inte ett sånt bra sätt att protestera på. Men i detta fallet så vill jag se debatten som följer om Dustin The Turkey vinner. Kanske då, och först då, så kanske man till sist får en diskussion om inte tävlingen gått för långt i sitt strävande efter PR och röster. Kanske då börjar man fundera om tävlingen verkligen handlar om musik längre, eller om vi i Sverige i praktiken kan skicka de dansande bröderna Marklund från "Pistvakt", en strippande Linda Rosing eller Björne i John Travolta-klädsel. Så Irlands budskap kanske får den effekt som man vill ha, men inte på det sätt som man kanske har tänkt sig.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Pengaflöde i Sundsvall
Stafrin | 18 Maj, 2008 20:20
I Sundsvall flödar pengarna. Representationskontot för kommunalrådet Anita Bdioui höjs med 415000 till 500000 och kommunen satsar dessutom 850000 på nationaldagsfirandet här. Plötsligt finns det pengar överallt till vad som helst. Manna tycks falla från himlen. Gillar du att göra av med pengar? Bli invald i Sundsvalls kommunalfullmäktige!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Obligatorisk a-kassa blir regeringens mardröm
Stafrin | 16 Maj, 2008 12:29
I Expressen idag kan man läsa att statsminister Fredrik Reinfeldt börjar tveka inför förslaget att göra a-kassan obligatorisk, som regeringens utredning kom fram till igår. Och jag förstår det. Ett sånt förslag nu tror jag skulle vara dödsstöten för regeringen och ge statsministern mardrömmar till valet 2010. Att först höja a-kassan så att folk inte har råd att vara kvar, se folket fly ut ur a-kassorna och sen tvinga tillbaka alla för att de ändå ska betala dessa höga avgifter, samt där igenom göra de ännu högre för vissa skulle absolut få opinionssifforna att falla fritt. Det skulle vara svårt att kunna motivera ett val på Alliansen vid valet 2010 då. Reinfeldt minns nog ändå fabeln om hunden och köttstycket och ordstävet; "Den som gapar efter mycket, mister oftast hela stycket"

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Dansbandssåpa - för vem?
Stafrin | 15 Maj, 2008 20:10

SVT försöker konkurrera med TV4 genom att starta ännu en såpa, vilket tycks vara det enda som få visas snart i TV. Underligt att man ännu inte gjort Rapport i dokusåpa form. Nu ska Peter Settman guida oss igenom ett program som ska kora Sveriges bästa dansband. Fantastisk idé, framförallt med tanke på att en annan del av själva företaget, mer känd som Sveriges Radio, på flera lokala stationer bojkottar dansband. Med andra ord kan vinnaren få höra:
"Grattis, ni är Sveriges bästa dansband. Tyvärr har vi dock ingen riktig plats att spela er musik på. En gång i månaden på vårt lilla dansbandsprogram på fredagarna, blir det bra?"
Frågan är hur desperata dansbandsmusiker egentligen är i dagens musikbransch...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Englas begravning - vart är TV på väg?
Stafrin | 11 Maj, 2008 14:13
Jag såg på reprisen av SVTs "Debatt" i morse där Siwert Öholm och Björn Ranelid debatterade sändningen av Englas begravning igår. Att Siwert Öholm sitter och naivt försöker med Jesuslik röst försöker visa på någon form av välgärning från SVTs sida att sända detta är inte att förvåna. Jag väntar ännu en förklaring på logiken om att "SVT lyssnar på folkets vilja" när övervägande av folk och TV-journalister är emot idén. Men, som jag skrev för en vecka sen, att SVT använder sig av denna form av journalistik för att skapa tittarsiffror är för mig helt förkastligt. Jag blir fortfarande äcklad när jag ser hur Aftonbladet, Expressen och SVT försöker tjäna pengar och konsumenter genom att hylla detta och låtsas att det är bland det bästa som har gjorts, trots att 80-90 % av befolkningen och lika många procent av SVTs egna medarbetare tycker detta är smaklöst. Och om man då tittar på hur TV-världen ser ut idag så kan man fundera vart vi är på väg. Jag skrev för ett par år sen om att vi behövde en granskande artikelserie om "TV till varje pris", som Aftonbladet skrev 2000. Jag undrade redan då hur TV-branschen skulle komma att se ut och man kan konstatera att inga artikelserier har kommit och TV-kanelerna slåss om att få utnyttja folk för succéer.
Det finns många olika exempel på program som visas och som jag anser är program som gått över gränsen i jakten på tittare.
- SVT direktsänder en 10-årig mördad flickas begravning
- TV4 hyllar mobbing-TV i "Idol"
- Samma kanal hänger ut deprimerade och trasiga människor som inte klarar av att städa i "Rent hus"
- Kanal 5 kör med förnedrings-TV där folk ska avslöja sitt innersta i en lögndetektor i "Sanningens ögonblick"
- TV3 visar upp anorektiska tonåringar som i jakten på att bli fotomodel går med på att fotograferas halvnakna i "Top model"
Det fanns en tid då det blev ramaskri åt programmet "Förlåt mig", programmet i TV4 där man skulle skriva till programmet om man ville ha kontakt med någon man var ovän med som man ville förlåta. Idag skulle det programmet anses som rätt mesigt. Och många tittar och, om man bortser från Englas begravning, så skrattar flera till och med åt de deltagande som kränks. Då funderar jag på fortsättningen och på hur långt TV-kanalerna är beredda att gå för att få tittarsuccéer.
Enligt Aftonbladet, om man nu ska tro på det som skrivs där, så har Englas familj gått ut och sagt att de som är kritiska till programmet "sårar dom". Självklart kan man inte sätta några moraliska aspekter på deras handlande. Dom hade säkert sina anledningar, om de ännu är i chock eller om de verkligen vill detta. Och jag har ännu inte läst EN ENDA ARTIKEL, diskussionsinlägg eller blogginlägg som har försök att medvetet såra familjen. Jag lider verkligen med familjen Höglund och förkastar definitivt Anders Eklunds handlande. Däremot har jag läst ett stort antal som har varit kritiska till SVT. Och om det sårar familjen Höglund så är jag ledsen, men jag står vid min åsikt. Oavsett vad familjen Höglund ville så borde SVT absolut inte ha visat begravningen. Framför allt borde man ha sett opinionen emot och insett att den nog inte har sånt allmänt intresse som man trott. Det är en STOR skillnad mellan att bli gripen av fallet och känna medlidande med de anhöriga och vilja se själva begravningen. Skäms, SVT!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Partikrisen är partiernas eget fel
Stafrin | 10 Maj, 2008 00:34
Igår kunde vi se, höra och läsa överallt om de politiska partiernas kris. Fem av sju riksdagspartier riskerar att vara döda till 2025. Huruvida det verkligen är fullt så alarmerande som man vill få oss att tro är en fundering för sig om man vill det. Men partierna har en rejäl uppförsbacke och tappar medlemmar respektive har svårt att värva nytt blod. I mångt och mycket beror detta både på folket och partierna själva. Självklart så är viljan att organisera sig inte stor i dagens samhälle där vi hellre sitter och läser rubrikerna kring "Let´s dance", "Idol" eller "Korslaget" än engagerar oss i samhällsdebatterna. Vi lever i ett ytligt samhälle där jaget är viktigt. Och detta gör i sin tur att om man engagerar sig så är det i enstaka frågor, inte hela samhällsfrågor. Där kanske man ska ta en titt på facken. De har problem att engagera folk att vara medlemmar, partierna har problem att engagera folk att vara medlemmar. Koppling?
Dagens robotliknande jäktsamhälle gör inte heller saken bättre. Alliansregeringen urholkar facken och får oss att jobba arslet av oss för företagen. Allt fler bränner ut sig och stress är klassad som en folksjukdom. Vem orkar egentligen bli politiker idag? I praktiken gör politikerna det omöjligt för folk idag att kunna engagera sig politiskt.
Men samtidigt så förstår jag mycket väl att folk tvekar. Politik idag har blivit något elitistiskt. En toppolitiker lever långt ifrån sina väljare och ska dessutom har förmågan att kunna tänja på sanningen, inte tala rakt ut jämt och kunna spela det politiska spelet. Politiker pratar på ett språk som ska låta förtroendeingivande men samtidigt helt obegriplig för gemene man. Samtidigt som alla de senaste årens affärer och skandaler har gjort att politikerna kommit än längre från väljarna. Ordet politiker idag har blivit ett nästan oseriöst skämtord som man skämtar om.
Jag tror att om man vill få trenden att vända så måste man ha in folk som talar folkets språk och som folket kan ha förtroende för. Dessutom måste man våga släppa in folket och lägga sig på samma nivå. Jag har faktiskt varit med i ett parti en gång. Under fem år mellan 1998 och 2003 så var jag med i Vänsterpartiet här i Sundsvall. I fem år satt jag och gjorde i stort sätt en enda sak; jag gick på informationsmöten en gång i månaden om vilka beslut som fattats i kommunalfullmäktige. Till slut ledsnade jag och sa åt dom att man måste göra något åt oss, som vill jobba på gräsrotsnivå. Som vill dra vårt strå till stacken fast vi inte sitter i Kommunalfullmäktige. Man nickade funderande och sa att man nu hade fått en tankeställare. Man måste blir bättre på det. Det var bra att jag tog upp det. Jag fick göra en enda sak sen, sitta i en timme i Nej till EMUs valstuga vid folkomröstningen. Efter det och Vänsterns godkännande av socialdemokraternas scenhusbygge här uppe så lämnade jag partiet. Av en kompis som suttit i kommunalfullmäktige för Centern fick jag höra att man hade samma problem där. Topparna ville inte släppa fram några andra än de som satt i kommunalfullmäktige. Demokrati betyder folkstyre, men hur ska det gå till när man inte vill släppa in folket och när man sätter sig på en nivå så att folket inte ens ids bry sig längre. Om partierna ska ha någon framtid så måste man våga lyssna på folket och man måste våga visa att man jobbar för folket. Och framför allt, bry sig om väljarna. För om politikerna inte bry sig om väljarna annat än vid valtider, varför ska då väljarna bry sig om partierna?

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Maskin som maskin i Belgrad
Stafrin | 08 Maj, 2008 23:01
Utan skandaler säljer inte ens den stora melodifestivalen. Nu är det norske artisten Åge Sten Nilsen som attackerar Charlotte Perrelli och säger att hon ser ut som en transvistit. OK, kritisera att hon doppat huvudet i sminkburken är inte precis nytt så det lämnar vi. Det som jag fastnade för var dock orden:
"Det låter som att det framförs av en maskin"
Det är väldigt modigt att säga det i en tävling där maskiner framför all musik som det sjungs till och en tygdocka är en av de största segerkandidaterna. Med andra ord kan man undra om någon ändå lär höra någon skillnad i Belgrad.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Demokraterna måste bestämma sig nu!
Stafrin | 06 Maj, 2008 21:55
OK, nu börjar det bli löjligt. Det är ett halvår kvar till det amerikanska valet och fortfarande slåss Barack Obama och Hillary Clinton om vem som ska bli demokraternas kandidat. John McCain sitter och rullar tummarna och ler finurligt och hoppas på att detta ska gynna honom. Dock har inga rapporter om att republikanerna skulle ha dragit ifrån massivt kommit än. Men det är dags för "Hillrod" Clinton att ge sig nu. Chansen att hon ska vinna är liten, även med en småpsykotisk präst i hälarna på Obama. Om inte annat så måste demokraterna bestämma sig nu. Om inte världen ska fortsätta få samma helvete i fyra år till så är det dags att de börjar jobba på allvar.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Ett grått Första Maj - på många sätt
Stafrin | 02 Maj, 2008 23:55

En lite försenad resumé av Första Maj aktiviteterna här i Sundsvall gav vid handen att Sundsvalls Tidning talade om "ett litet trött tåg", en tidning som förvisso är borgerlig, men ändå. Och tyvärr var det mindre än förra året, drygt 100 personer mindre. Och av de som gick så var det inte så många som protesterade mot regeringen utan snarare mot andra saker som Nato, vårdstrejken eller "Nej till rasism". Leif Pagrotsky talade här, för andra gången, han var här precis innan EMU-omröstningen. Då var han Göran Perssons värste fiende i EU-frågan, nu verkade han ha rättat bra in sig i ledet. Annars handlade talet mest om att kritisera regeringens utförsäljningsplaner samt att visa på att sänkningen av fastighetsskatten bara gällde i södra Sverige, medan Norrland fick höjd fastighetsskatt.
Roligast var att se SSUs nyvalde ordförande här i Sundsvall, endast 15-årige Niklas Säwén, som debuterade som Första Maj-talare och citerade stolt Martin Luther Kings klassiska "I have a dream..."-tal. Åter så är det otroligt kul att se ungdomar som engagerar sig politiskt på ett helt annat sätt än de mer slipade och hala veteranerna gör, vilket ger hopp för framtidens politik.
Vänstertåget höll aldrig på att ta slut. Vänsterpartiets informationschef Jenny Lindahl Persson talade i all evighet om både sjuksköterskestrejken, Palestina och EU och till slut kändes det som ett något segt tuggummi, detta trots att hon ändå var mer upplyftande än "förtalarna", en strejkande sjukvårdare och en från Syndikalisterna, som var så nervösa att de inte tycktes ha en aning om vad de skulle säga.
Det kändes lite grått och uppgivet på något sätt, inte bara för vädret, trots de äppelkäcka metoderna att muntra upp publiken. Pagrotskys referenser till sin historiska norrlandsbakgrund och kommunfullmäktigehövdingen Anita Bdioui och Pagrotskys nästan äckligt fjäskande paraderande i tåget hållande var sina par barn i handen för att se så landsfaderliga (moderliga) ut. Så tyvärr verkar ST få rätt. Det var ett mer trött tåg som gick genom stan och Pagrotsky kändes som en repris på det vi redan hört. En uppryckning tack, för Första Maj är viktigt, om inte annat för att kunna utnyttja möjligheten att visa vårt missnöje till politiker och medier som för en gång skull tittar och lyssnar.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

"Fru Gårman" - jämställdhetsdebatt på hög nivå
Stafrin | 02 Maj, 2008 17:22
Visst känns det bra att jämställdhetsdebatten förs på ett sånt moget och förnuftigt plan?! Som diskussionerna går nu känns FI verkligen som ett hot 2010! Först denna löjesdebatt kring huruvida tjejer får bada utan överdel på badhusen och nu huruvida vi ska ha en kvinnlig eller manlig gubbe på skyltarna vid övergångsställerna. "Herr Gårman" ska bli "Fru Gårman", annars är vi inte ett jämställt samhälle. Och detta är dessutom ett regeringsbeslut, vilket får en att inse hur viktigt jobbet som riksdagsledamot måste vara. Men är inte detta med skyltarna vid övergångsställerna en sorts skola för barnen? Det är ju inte frågan om ett inlägg i könsdebatten, utan "Herr Gårman" ska uttalas "Här går man" så barnen ska fatta att man ska gå vid övergångsställerna. Pedagogik och jämställdhet går inte alltid hand i hand. Men det skulle vara kul att se den fullvuxna kvinna som på allvar står vid ett övergångsställe och känner sig djupt kränkt av att figuren på skylten vid övergångsstället har byxor istället för kjol. Kvinnorna i regeringen då kanske...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #