Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Löjlig kritik mot Juholts särbo
Stafrin | 29 Mars, 2011 20:09
Jag tycker det är intressant att läsa alla Allianssympatisörers stora hån, antydningar och fingerpekande åt avslöjandet att Håkan Juholts särbo har dömts för bedrägeri. Orden kasta, sten och glashus växer fram sakta. Dom om något borde väl tala lite tystare med tanke på alla löpsedlar om Littorins eventuella sexköp, Carl Bildts affärer i Sudan och diverse stadsråd som svart har använt städhjälp och barnpassning samt fuskat med TV-licensen. Då hette det att "dom är ju bara människor" eller "det hände innan dom blev vald i regeringen". Och locket lades på lydigt efter ett tag och togs inte ens upp vid valet.
Jag ska verkligen inte ta Åsa Lindgrens gärning i försvar på nåt vis, men hon har i alla fall tagit sitt straff och är därmed en fri kvinna att försöka komma tillbaka till samhället igen. Men i politikens värld idag är det bara en sak som gäller: Hitta den svagaste punkten på motståndaren för att få makten och hela härligheten. Sen varför inte Juholt berättade detta för valberedningen kan vi lämna där hän. Samma gäller dom som plötsligt försöker koppla detta med det faktum att Juholts utbildningsgrad sträcker sig till ett 2-årigt gymnasium. För det är ju tydligen jämförbart.
"Inte kan folk från pöbeln driva ett parti, hahaha! Tänk om dom stjäl partikassan..."
Men nu är det inte han som har förskringrat pengar. Så till media och alla som dömer Juholt för detta säger jag bara, skärp er! Dra inte mer löjets skimmer över svensk politik än det redan är!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Håkan Juholt - socialdemokratins vitamininjektion
Stafrin | 27 Mars, 2011 20:17
Håkan Juholt, lägg det namnet på minnet för han kan mycket väl vara vår nästa statsminister. En man med humor, som har relativt noll koppling till det socialdemokraterna som Göran Persson byggde upp för 15 år sen och som bevisligen överlevt sig själv, som är bra i medierna, har idéer och som är rapp i käften. En man som verkar naturlig i talarstolen så väl i sin humor och sitt engagemang. Precis vad partiet behöver. Du är varnad, Reinfeldt! Nu fattas bara pricken över i:et också; en politik som levererar det man lovar. För om Mona Sahlin hade tryck på sig inför förra årets val så är det inget emot vad Juholt kommer att få inför nästa val. Både att störta Reinfeldt OCH skapa en politik som håller det som man lovar alla samhällsgrupper, och kanske främst de sämst ställda, arbetslösa, sjuka och lågavlönade. Tyvärr kom inga såna besked i installationstalet på sossekongressen, men jag antar att det viktigaste nu var att visa upp honom och ge honom en profil innan han börjar jobba.
Juholt är också vad partiet behöver på ett annat sätt, han är mer till vänster än både Persson och Sahlin. Det blir förhoppningsvis en mer ideologisk och oliksinnad debatt i framtiden och väljarna har då två olika alternativ att välja bland, vilket är oerhört viktigt demokratiskt för Sverige. Jag är glad att jag blev bönhörd på den punkten. Tyvärr är han EU-anhängare, men jag gissar att man inte kan få allt.
Intressant däremot är partiets sätt att formligen försöka pressa ihop de olika synsätten inom partiet med den vänsterinriktade Juholt som ledare och den mer högerinriktade Mikael Damberg som ekonomisk ansvarig. Här är alla socialdemokrater. Det råder inget ideologiskt krig inom socialdemokraterna, om man får tro Juholt och andra ledande partimedlemmar.
"Det ska vara högt i tak inom både a-kassan och debatten", lovade Juholt i sitt inledande tal och där har partiet verkligen att jobba med och bevisa nåt. Det har om inte annat debatten om vem som ska bli ny partiledare bevisat. Den nya partisekreteraren Carin Jämtin kritiserade hur diskussionerna förts inför valet av ny ledare för partiet och jag kan bara hålla med. Man sitter och försöker pressa fram ett namn som ska passa bra för partiets ansikte i medierna och för näringslivet, men struntar helt i att fråga de viktigaste inom partiet, medlemmarna som trots allt ska försvara och rösta på den politik den personen lägger fram. Vi snackar trots allt om ett av Sveriges genom alla tider ledande partier. Låt medlemmarna få komma med förslag till valberedningen och vara med i diskussionen!
Men jag är just nu positiv till att följa Juholts framfart inom partiet och på den politiska arenan. Han kan vara den vitamininjektion som både partiet och den politiska debatten i Sverige behöver. Sen återstår det att se om han är så bra i verkligheten som på papperet! Lycka till, Håkan! Jag tror att du verkligen behöver det!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Anders Borgs framtidsplaner
Stafrin | 25 Mars, 2011 22:33
Anders Borg avslöjar att han ser fram emot den dan han får sluta med politiken. För en gångs skull är vi överens om nåt. Jag ser också fram emot den dan han får sluta med politiken!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Tragedi med eftertanke
Stafrin | 16 Mars, 2011 11:28
Låt mig också uttrycka mina tankar till det japanska folket för den hemska katastrofen som varit och som pågår varje dag! Och tragiskt är det också att det krävs en olycka av en sån här dignitet för att få makthavarna att inse hur sårbar kärnkraften egentligen är och inte den superkraft som man trott. Låt oss nu över hela världen på allvar börja att ta fram ett alternativt energimedel och tänka på framtiden.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Fas 3 visar sitt rätta jag!
Stafrin | 14 Mars, 2011 19:57
Det börjar röra på sig i medierna när det gäller Fas 3 i Jobb och Utvecklingsgarantin. Först en galant artikel i Dagbladet här uppe om hur åtgärden slår mot de svagaste och sen intervjuades jag och en vän i Mittnytt om projektet. Och denna satsning från lokalprogrammen om Fas 3 skulle tydligen göras över hela Sverige. Jag tvivlar på att regeringen kommer låta sig påverkas och ändra på det, men kanske kan det ge eventuellt nye sosseledaren Håkan Juholt lite nya idéer (ni som undrar så ger jag mina tankar om just den mannen senare när han väl har valts). Och det är skönt att vi är ett gäng som kan och vill visa maktens arroganta ansikten vad vi tycker om denna slavidé, där vi gratis och förnedrade ska göra jobb som ingen annan vill göra för företag som inte kan och/eller vill anställa, med knappt nån möjlighet att komma vidare! Keep on fighting, vänner!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Lasse Eriksson - en komiker med budskap
Stafrin | 04 Mars, 2011 21:59
När det gäller svensk humor så har jag sagt förut att det sorgliga är att mycket av dagens humor handlar om snabba och plumpa repliker och kontroversiella saker för att tänja på gränserna och tjäna pengar. Det finns en liten skara fortfarande som tar humor på större allvar och skämtar med hjärtat och med hjärnan och har en mening med sin humor. Tyvärr blev den skaran en person mindre när Lasse Eriksson dog 61 år, på Reginateaterns scen mitt under en föreställning.
Jag tyckte Lasse Eriksson var en av Norrlands mest lysande ståuppkomiker som inte bara underhöll, han gjorde det på ett sätt som gjorde att man också fick tänka till, oavsett om han stod på Norra Brunn och höll stand up-show, roade i "Snacka om nyheter" eller satt i "Telespånarna" i P4 och formulerade svar på folks inringda funderingar. En underfundig humor med ett budskap kring det han sa och med en stil som pulveriserade de flesta norrländska myterna. Dessutom hade han ett brinnande samhällsengagemang för andra människor. Komiker som Lasse Eriksson finns det väldigt få av och han lämnar ett stort tomrum efter sig som underhållare.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #