Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Salas tiggeriförbud hjälper ingen
Stafrin | 22 April, 2011 00:31
Sala kommun blir först i Sverige med att förbjuda tiggeri offentligt. Och 40 % av svenska folket vill att resten av Sverige går samma väg.
Samtidigt så har a-kassan sänkts, sjuka människor utförsäkras från Försäkringskassan och andelen socialbidragstagare ökar. Nu är det snart bara ättestupa som fattas. Fattigdom skadar Sverigebilden tydligen och ska kriminaliseras.
Den officiella anledningen av Sala kommun är att "stoppa människohandeln" som tydligen är ett stort problem bland de 3-4 tiggarna som häckar mitt i Sala centrum, vilket för mig är ett av de mer långsöka bortförklaringarna. OK, jag ska inte förneka att det finns brottslingar som kommer hit och försöker skaffa pengar på diverse olika sätt, men det är väl det vi har polis för att lösa brotten till? Att förbjuda "Hemlöse Lasse" att försöka skaffa lite extra mat för att polisen tappat kontrollen av sitt jobb saknar all logik. Visst är det skönt att se ett sånt välfärdssamhälle. Jag vet att jag har sagt detta förr och jag tycker verkligen inte det är bra att folk tigger 2011 i vårt väbärgade i-land, men det vore väldigt kul att höra på vilket sätt detta hjälper dom fattiga som tvingas ta till denna nödvärn. Medmänsklighet är ett intressant ord. Tyvärr är Salas försök att ignorera stans sociala problem inte unikt för just den kommunen. Här i Sundsvall har kommunen gått ut och hävdat att det inte finns några hemlösa i stan. Sätt på skygglapparna och kom hit.
Men än finns det hopp för tiggarna. Det är ännu tillåtet för " välgörenhetsorganisationer och påskkärringar" att samla in pengar, så om dessa 3-4 tiggare sätter på sig gult huckle och klänning och skaffar lite läppstift, mascara och smink så är det helt OK att ställa sig på gatan med sin kopp igen. Om nu inte ungerske terroristen Baylan hunnit dit först med sina högklackade skor och flätor förstås. Sverige är fantastiskt!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Snedvriden könsdebatt på SVT
Stafrin | 16 April, 2011 22:35
Måste säga att diskussionen som rasar just nu om det ständiga gnället över att det är för få kvinnliga programledare i TV visar snarare på andra brister i TV-branschen. Det är möjligt att det kan bli fler tjejer i TV, men just nu visar den debatt som förs på att det bara är en enda form av TV-program som räknas idag, underhållningstelevision. Dom stora drakarna som kostar mycket, når miljontittare, ger SVT alla miljonerna och får mest reklam. Att det sen finns massor med duktiga tjejer som presenterar andra program, varav flera är i samhällsprogram, ignoreras helt eftersom dessa inte drar in lika mycket till kanalen. I så fall blir diskussionen rätt snedvriden och borde handla mer om varför inte program med kvinnliga programledare får mer uppmärksamhet än underhållningsprogram med manliga programledare. För totala andelen kvinnliga programledare totalt sätt på SVT borde väl inte vara så få att det är nån fara? I alla fall inte om man ska tro SVT själva.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Ointressant vårbudget utan innehåll
Stafrin | 14 April, 2011 19:45
Vårbudgeten är presenterad och i sedvanlig ordning innehåller den ungefär inget alls. Ett femte jobbavdrag och sen en massa förhoppningar till höger och vänster. Men inget som välter världen omkull. Budgetarna blir ointressantare och ointressantare för varje gång. Socialdemokraterna gick ut direkt och menade att regeringen trodde att alla problem kunde lösas med skattesänkningar, vilket fick Anders Borg att se rött, men så har ju också varit 85 % av alla Borgs budgetar varit. "Social apartheid" skrev en person som kommentar till den, vilket är en intressant och träffsäker syn på Sverige av idag.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #