Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Jakob Hellman - en mystiskt helgon
Stafrin | 28 April, 2012 17:12
Jakob Hellman var i stan igår och det fick mig att fundera lite. Missförstå mig inte nu, jag tycker hans "... och det stora havet" är en bra platta och "Vara vänner" och "Hon har ett sätt" är lysande pophits. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att Jakob Hellman är en av våra mest upphausade artister. Nu vet jag att han blivit en sorts myt som släppte en platta som alla gillade och sen la av direkt, men jag kan ändå tycka att den helgonförklaring han har fått är milt uttryckt överdriven. Han åker land och rike runt nu och sjunger låtar från sin enda platta och får kanonrecensioner och när han uppträdde 2010 på 80-talsturnén "Forever young" med på 80-talet numret större säljande band som Ultravox, Human League och Howard Jones så hyllades han som nästan det enda positiva. Han har släppt en enda platta och även om den sålde bra så snackar vi inte Michael Jacksons "Thriller" i försäljningsiffror direkt. Alltså förstår jag inte riktigt glorifieringen av Jakob Hellman. En normal artist som gör en bra säljande platta och sen försvinner skulle ha fallit i glömska sen länge. Medias ständiga förmåga att förstöra och skapa en karriär är alltid intressant. Men Jakob Hellman är smart. Han inser att det finns en del att tjäna på sin 23 år gamla platta och åker runt och sjunger den gärna. Och jag har inget emot det. Men han är inte Jesus för det. SÅ stort är inte det stora havet.

/JS12

Intressant?

 #
Tips till Stefan Löfvén
Stafrin | 24 April, 2012 18:21
Jag tycker det är intressant med socialdemokraternas rekorduppgång i opinionen. Tydligen är man så rädd för att dess ledare ska försäga sig och säga en massa grodor att man hellre röstar på en sosseledare som inte säger och/eller gör nåt alls. Det betyder, Stefan Löfvén, att om du lägger dig och sover till valet 2014 och inte gör nåt så kan du vakna som Sveriges nya statsminister med gott samvete. Tydligen så kallsvettas Fredrik Reinfeldt just nu över dig och dina partisiffror. Så lätt kan politiken tydligen vara idag! ;)

/JS12

Intressant?

 #
Konstiga väderordval...
Stafrin | 22 April, 2012 17:54
"Ryssvärmen på väg", står det på Aftonbladets löp och jag undrar: Varför säger man "ryssvärmen"? Är inte det väldigt ologiskt? Det är väl ingen speciell värme i Ryssland? Det är lite som att säga "Bermudaskylan" eller "Mallorcafrosten är på väg". Vem skulle ta ett sånt löp på allvar?

/JS12

Intressant?

 #
Kluven sossetunga om Fas 3
Stafrin | 16 April, 2012 21:25
Sundsvalls tidning har under de senaste veckorna tagit frågan om Fas 3 i alla möjliga vinklar, utom möjligen att det inte heter Fas 3 längre, vilket man kan tolka på olika sätt. Jag tolkar det som att dom inte heller tror på förändringen.
Den intressantaste nyheten var Socialdemokraterna som ideligen skriker på att det ska läggas ner, även i min kommun. De hårda adjektiven vinar i stridande ström. Men själva så visar det sig att man har stora planer på att anställa en Fas 3-arbetare även inom socialdemokraterna här (läs nyheten här). Både fack och medlemmar skakar på huvudet åt denna kluvna tunga, men topparna försvarar sig med att man är helt emot Fas 3 som åtgärd, men nu när den finns så vill man föregå med gått exempel. OK, man tror att hos sossarna så finns det jobb att göra,till skillnad mot hos alla andra instanser så därför så får man frisedel. Men faktum kvar står, hur kan man stå på barikaderna på Första Maj till exempel och kritisera regeringens arbetslöshetsåtgärder och politik när man själv har anställt en med just samma politik? Faran är att detta är ett första tecken på det som många av oss bävar för när den dagen kommer, att vid ett eventuellt regeringsskifte 2014 så kommer socialdemokraterna att mer eller mindre byta namn på åtgärden och lansera den som ny. Det har gjorts förr och kommer göras om och om igen. Men deras trovärdighet på kritiken mot Fas 3, i alla fall här uppe, är väldigt låg. Det är dags för korten på bordet, vad tycker man egentligen om Fas 3 inom socialdemokraterna i Sundsvall och hur hårt tänker man egentligen kämpa mot det?

/JS12

Intressant?

 #
Den osynliga påsken
Stafrin | 07 April, 2012 21:09
Jag tycker det är intressant att se hur vi i Sverige är så otroligt nollställda egentligen till påsken, om man jämför med andra länder. USA t ex som har stora bufféer, äggrullning, påskharar och parader. Jämför detta med Sverige som egentligen firar julafton light. Det är liksom som om vi inte har mer fantasi att komma på nåt annat utan tycker att det räcker med samma mat som på julaftonen, stillsamma kyrkobesök och nåt påskägg till barnen med lite godis (=julklappar). Vi kanske pyntar med lite fjädrar på nåt ris som ingen bryr sig nämvärt i (=julgran). Möjligen har jag kanske fel, men det känns lite så. Jag också, märk väl. Jag är väldigt likgilltig inför påsken, förutom en god middag med familjen på påskaftonen som är viktig.
Och det var på den idag som jag konstaterade för resten av min familj att det är lustigt att vi äter kalvsylta, leverpastej, skinka, köttbullar, prinskorv, sill, lax och Janssons frestelse, precis som vi gjorde för 4 1/2 månad sen. Min mor kontrade med att vi ju faktiskt äter stora delar av detta även på midsommar också. Ägget är väl det enda som sticker ut. Tänk om vi skulle uppfinna nån ny svensk mattradition som bara är specifikt för just påsken. Skulle det bli någon hit 2012? Eller är det för sent? Skulle påsken få en större betydelse då i Sverige? Vilket som, glad påsk everyhopa!

/JS12

Intressant?

 #
Tolgfors offrades, men problemet kvarstår
Stafrin | 01 April, 2012 19:15
Sten Tolgfors avgår, saknad av få och med ett sargat självförtroende säkert. Huruvida han är försvarsminister eller inte kan vara legalt. Det kommer väl någon annan nisse som med samma politik. Hans anledning till avgången var barnen och det är ju alltid nåt man kan ta till för att ge en extra känga till medierna. Och andra sidan är den säkert inte helt obefogad för helt lögnaktig kan den ju inte vara. Jag utgår ifrån att medierna häckat utanför hemmet, men som vanligt så skakar pressen av fasa när man kritiserar som det minsta för deras jobb.

Men för några veckor sen ville jag se att byken tvättades ordentligt, men istället så sopade man den lite under mattan genom att låta huvudet rulla på den som var närmast. Men själva affären kommer ju knappast att stanna här, om nu Fredrik Reinfeldt mot all förmodan nu trodde det. Det är många huvuden som borde rulla från många partier och jag kan säga att det finns ett jobb idag som ingen Fas 3-arbetare vill ha: Som ny försvarsminister. Det finns nog få som avundas den som efterträder Tolgfors. Men vad vet jag. Det gick ju bevisligen bra för Juholts efterträdare. Men själva Saudiarabienaffären är fortfarande nåt regeringen skakar inför och där Tolgfors nu offrades.

/JS12

Intressant?

 #