Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Uttjatade hårmössor
Stafrin | 29 Oktober, 2013 10:37

Är det bara jag som är något så in i nordens trött på alla klämmiga mössor med texten "Bad Hair Day" på? OK, det var småkul första gången, haha, men nu är det så uttjatat så hälften vore nog. Är det brist på fantasi eller är dom så coola?

/JS13

Intressant?


 #
Protestera mot grammofonarkivets nedläggning!
Stafrin | 25 Oktober, 2013 20:57
En liten uppmaning till alla: Det finns är en väldigt viktig länk för alla musikintresserade. Våra statliga mediebolag, Sveriges Radio, Utbildningsradion och Sveriges Television tänker spara rejält för "annan verksamhet". Ett led i detta är att lägga ner sitt grammofonarkiv, som är ett av världens största. Det som inte finns där är nog inte värd att finnas. Detta är man beredd att lägga ner bara för att digitalisera och hänga med. I mina ögon finns inget som rättfärdigar detta, för det måste finnas rum för hela den breda kultur som finns idag. Man kan inte bara sitta och spela det hippaste och modernaste så skivbolagen kan må bra. För mig är skivor i fysisk form ett måste för att bevara dagens kultur och vår kulturhistoria för eftervärlden och framtida generationer!

Nu har flera svenska mediepersonligheter gått samman och skapat en namninsamling för att bevara grammofonarkivet. I skrivande stund har 22176 stycken skrivit under. Gå in och skriv under du också på http://musikskatt.se.

/JS13

Intressant?

 #
Skivtips till märklig Second Hand
Stafrin | 14 Oktober, 2013 17:11
Ett tips till Fyndlagret i Sundsvall: Ingen normal skivköpare, samlare som normalkonsument, betalar 50 kronor för en smårepig Boney M-LP med prislapp på och klottrad framsida! Lika lite som dom betalar 50 kronor för den gröna Pelle Karlsson-skivan som alla andra second hand-affärer numera knappt vill ta med tång i ens. Ska man sälja skivor så är det bra om man har lite koll och inte tror att man äger Tower Records.

/JS13

Intressant?

 #
Fredspris till OPCW - bättre än EU
Stafrin | 11 Oktober, 2013 19:35
Nobels fredspris till OPCW, som övervakar FNs kemvapenkonvention, ett intressant val. Så rätt i tiden, med tanke på Syrien. Men samtidigt lite taktikspel. Att ge det till USAs och Rysslands avtal kanske inte känns så rätt, så då ger man det till ett övergripande organ som, förutom syriska vapen, bekämpar kemvapen som företeelse, för att visa att man fattat läget. Men ämnesvalet för årets pris kan man ju förstås inte klaga på och det är ju ett stort steg i rätt riktning från att ge det till EU, även om det inte kanske inte är nåt att jämföra med, så utifrån det, tummen upp!

/JS13

Intressant?

 #
Reklamens fokus - det svenska fikat!
Stafrin | 10 Oktober, 2013 21:01
Jag skrattade lite när jag såg en reklamaffisch för ett hälsomöte i bostadsområdet där jag bor. Först ett långt rabblande om själva mötets ämne, sen tid och lokal, den vanliga informationen som få utanför intressekretsen egentligen bryr sig om. Också det som ska locka folk. Med en stor inringad text står det:
Vi bjuder på FIKA!

Är det svenskt så det förslår?! Att själva fikat är en svensk tradition är jag på det klara med. Numera gör man narr av den svenska fikamentaliteten här och var på Youtube bland utlandssvenskar. Men just detta att när man gör ett arrangemang så räcker det inte med att locka med att skriva om arrangemanget, som brukar vara skriven på ett rätt fantasilöst sätt. Det ska dit med det lilla extra som man lägger mest layoutenergi på på hela affischen:
Vi bjuder på FIKA!

Då vet man att man får besökare, om det vankas kaffe med dopp. Den svenska fikarörelsen är numera en del av folksjälen på ett sånt sätt att vi själva knappt tänker på det.

/JS13

Intressant?

 #
Invandrarprov - för vem då?
Stafrin | 10 Oktober, 2013 20:53
Folkpartiet vill att flyktingar ska göra ett samhällsprov för att bli medborgare. Dessutom är svenskaprovet inte stuket ännu ur partiprogrammet. Nästa steg är att dom ska lära sig svenska folkdanser, baka sju sorters kakor till fikarasten, lära sig alla medlemmar i Idoljuryn och alla spritsorter på Systembolaget. Intressantast är just svenskaprovet, med tanke på att svenska ungdomar själva inte pratar svenska längre, utan svengelska.
"Jag såg på fejjan att du var på konserten! Nice!"
Eller:
"Visst var senaste Twillightfilmen så fucking awsome!"
Välkommen till Sverige, kära invandrare.

Det spännande är att se hur många svenskar som skulle klara ett samhällsprov idag. Kan det vara så att man känner sånt hot från Sverigedemokraterna att det är bäst att tackla fienden med sina egna metoder? Nice... NOT!

/JS13

Intressant?

 #