Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
En PR-kampanj utan måtta
Stafrin | 25 Februari, 2014 17:50
I vår serie inte så smarta PR-kampanjer, så stod en representant för ett bageri och sålde 2-pack semlor på Hemköp idag och bjöd frikostigt alla kunde på en hel semla var. Var det någon mer än jag som kände efter jag ätit min semla att jag inte var så sugen på mer semlor för denna dag? Inte kändes det som att man var så intresserad av att köpa en låda med hela två stycken, som gärna ska ätas snarast. Om man ska sälja en matvara, ge bort inte hela produkten utan en BIT av den. Man behöver ju inte mätta hela fikalusten det första man gör.

/JS14

Intressant?

 #
Märkliga frågor kring Bäckströms medicin...
Stafrin | 23 Februari, 2014 19:28
Jag måste medge att hela allergihistorien om Niklas Bäckströms förbjudna dopingmedicin verkar väldigt märklig och väcker en del frågor. Nu har jag inte hängt med i hela historien, men om han har använt denna medicin i sju år, har inte detta märkts i NHF eller tidigare VM och OS? Varför är det först nu som det ger utslag? Och borde man inte kolla upp detta innan OS och granska innan man åker iväg om Bäckströms möjligheter att få använda den? Att dessutom hitta på en löjlig migränhistoria verkar också lite löjeveckande. Det ligger en hund begraven någonstans, och för Tre kronors och Bäckströms eget bästa hoppas jag att dom själva inte vet var..

/JS14

Intressant?

 #
AF-chefens uppmaning saknar verklighetskoll
Stafrin | 12 Februari, 2014 20:54

Arbetsförmedlingens tillförordnade chef Clas Olsson uppmanar unga att flytta från landsbygden och in till storstäderna. Det är tydligen lättare att få jobb där, vilket det förmodligen är. Men hur var enda en av dessa ska kunna bo förtäljer inte hans uppmaning. Det kanske är så att man kanske ändå kan bo kvar på i sin landsbygd, men ändå ha sitt jobb i storstan, eftersom det inte finns en enda lägenhet att bo i längs med hela vägen. Det kanske är så som politikerna samtidigt tänkt rädda hela Sverige. Omständigt och lite krångligt med pendling, men smart på något sätt.

Att i överhuvudtaget komma med en sån uppmaning när man själv kan sitta tryggt på sitt chefsjobb med sin fina kåk, medan unga slita med 3-4 högskoleutbildningar, ha 10 års jobberfarenhet, inte vilja skaffa familj inom en överskådlig framtid och ändå inte hitta vare sig jobb eller lägenhet i Stockholm är rätt korkat. Clas Olssons koll på verkligheten verkar lika bristfällig som apparaterna på affären med samma namn.

/JS14

Intressant?

 #
TV 3 och OS - intressant kombination
Stafrin | 09 Februari, 2014 14:20
TV 3 har OS-sändningarna, hmmmm. Intressant och se vad det innebär för längdåkningen och vilka kommentatorer man har. Medan Radiosporten har, eller hade förut i alla fall, proffsen Dagge Sundqvist och Torgny Mogren, och SVT har legenderna Jacob Hård och Anders Blomqvist så undrar i alla fall jag vad TV 3 har att kontra med. Med tanke på kanalens rykte när det gäller sina TV-serier och lite B-aktiga syn på underhållning så kanske dom tar in Adam Alsing och Frank Anderson. Som titeln på en TV-serie som Galenskaparna hade på 90-talet: I väntan på nästa OS...

/JS14

Intressant?

 #
Nödighet kan ge nya jobbtillfällen!
Stafrin | 06 Februari, 2014 14:46
Lystring Reinfeldt; jag har ett förslag på ett sätt att skapa mer arbetstillfällen. Jag har just fått reda på att urin tydligen är ett bra gödselmedel för bärbuskar. Tänk en fabrik med 400 anställda som har som jobb att gödsla X antal buskar. Eller det kanske går att använda Fas 3-arbetare också.

/JS14

Intressant?

 #