Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Sommartankar om topless light...
Stafrin | 22 Juli, 2014 10:34
Jag var på klippområdet Spikarna här i Sundsvall och solade och njöt av havsutsikt. Men det fanns en annan utsikt som förbryllade mig. En bit längre bort så hade en kvinna i 50-årsåldern, kanske till och med äldre, valt att sola topless. Bara det är ju modigt på ett sånt populärt och välbesökt ställe (nej, jag var inte så intresserad eftersom hon var för gammal ;) ). Men det som jag aldrig någonsin begrep var att hon skylde brösten med händerna varje gång det kom män förbi. Varför väljer man att sola topless om man ändå är rädd att folk ska se brösten? I min värld är det lite "IQ fiskmås". Själva idén med varför man väljer att bada topless är väl att man inte bryr sig så mycket om vem som ser eller inte.
"Jag ska vara en modig kvinna och sola topless, men jag är rädd att någon ska se mina bröst..."

Man hade kunna skylla på ett typiskt svenskt beteende, alltså göra något stort lite lagomt, om det inte hade varit för att vi redan haft en mer frigjord toplesstrend, under 80-talet. Ibland förstår jag mig inte på vissa svenskar...

/JS14

Intressant?

 #
Polaroid kunde ha förändrat allt...
Stafrin | 20 Juli, 2014 21:43

När jag i morse satt på balkongen och åt frukost, denna underbara sommarmorgon, så fick jag en tanke. Alla minns polaroidkameran från 70- och 80-talet, alltså den uppfinning där bilden framkallas och kommer ut direkt ur kameran. Just själva idén tror jag många kan hålla med om inte var så fel, även fast bilderna i den här versionen var för små och hade en ful vit kant runt om bilden. Men tänk om man hade utvecklat detta och gjort så man kunde på samma sätt få ut bilder ut kameran som liknar de foton vi idag tittar på i våra fotoalbum från förr. Självklart skulle många fotoaffärer konka fortare än de gör idag i digitalkamerans tid, men det skulle ha varit bekvämare för oss fotografer och kanske gjort så att den vanliga kameran överlevt ännu längre.

Jag ska inte förta digitalkamerans fördelar, det finns många fördelar med den också, men inget kan ändå slå känslan av att titta på ett fysiskt foto i ett fotoalbum och titta på kvaliteten och känna på bilden, i jämförelse med X antal jpg-bilder på datorn. Bara en tanke som jag fick...

/JS14

Intressant?


 #
LCHF - äldre än man kan tro
Stafrin | 10 Juli, 2014 20:18
Ibland häpnar man över radions genomslagskraft. Jag sitter och lyssnar på ett "På minuten" från 1969 och Stig Järrel får ämnet "Hur man bantar med största framgång" och ger tipset att "sluta med kolhydrater, med potatis, mjukt bröd...". Därmed måste det ju vara tydligt att det var Stig Järrel som i ett skämtprogram uppfann LCHF-metoden och inte läkaren Annika Dahlqvist. Han var visionär denne lysande komiker!

/JS14

Intressant?

 #