Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Äntligen skrotas sjukförsäkringsgränsen!
Stafrin | 30 Mars, 2015 21:27
Den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen ska ÄNTLIGEN slopas 2016! Jag tror att Sveriges sjukskrivna sjunger i kör:
"HALLELUJA!!!"
Det såg svettigt ut ett tag då det inte såg ut som att socialdemokraterna skulle hålla det löftet, men socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har gått ut i Ekots lördagsintervju med lättande nyheter! Nu kanske man kan fundera på att våga bli sjuk någon gång utan att riskera att hamna på fattighuset! Det känns lite lustigt att skriva det när jag för lite mer än en vecka sen skrev om Jimmy Åkessons gigantiska sjukförsäkring. Det är skillnad på lort och pannkaka (vem man nu vill se som vad...).

/JS15

Intressant?

 #
Stackars Åkesson - missar sjukpenningen!
Stafrin | 20 Mars, 2015 20:08
Sverigedemokratledaren Jimmy Åkesson får inte ut sjukpenningen från Försäkringskassan och går miste om 21000 kronor. Han får bara ut 71500 kronor på att sitta hemma och vara sjukskriven. Mitt hjärta blöder ända ner till golvet för den mannen. Vilken hemsk situation att behandlas så av Försäkringskassan. Han måste ju verkligen vara lika fattig som alla andra sjukskrivna som för att inte drabbas av samma öde tvingas jobba medan dom är sjuk. Skillnaden är att normala sjukskrivna inte har någon ersättning från riksdag och parti på över 70000 kronor att trösta sig med. Jo, visst är det synd om Jimmy Åkesson.

/JS15

Intressant?

 #
Melodifestivalfri i 13 år
Stafrin | 14 Mars, 2015 22:52
Jag firar 13 år i år som melodifestivalfri. 2002 såg jag min senaste nya festival och jag har inte ångrat det en minut sen dess, eftersom andelen låtar som ens varit intressanta nog att lyssna en gång på är lätträknade. Därför har jag skämtat en del och sagt att det logiska och roligaste vore om Hasse "Kvinnaböske" Andersson vann ikväll, just för att se minen på europas folk när alla andra skickar fotomodellsliknande Idol-wannabees och vi skickar en 67-årig gammal countryartist med skägg som är känd för att sjunga musik för målgruppen 60+!

Däremot var jag inte beredd på när jag hörde låten på Youtube idag, alltså "Kvinnaböskes" festival låt "Guld och gröna skogar", att den låten faktiskt var riktigt bra! Kanske den bästa låten i tävlingen på en hel evighet! Den andas klassisk svensk sommarschlager, fjärran från tävlingens glitter, glamour, ytlighet och forna Idolmuppar.
Men den kommer förstås inte vinna och gör den det så är den för bra för den stora tävlingen, för den måste förstås ändras till engelska, jag kan inte tänka mig annat, och då förlorar den sin charm och blir ganska färglös. Den är på intet sätt gångbar i någon annat land än här i Sverige, och eftersom åldersgruppen under 20 år styr musikbranschen, knappt det, och tydligen är den stora internationella marknaden A och O med tävlingen idag.
Nej, jag har nog fortfarande inget att hämta i tävlingen längre. Jag kommer förbli melodifestivalfri till dess att vi får en normal tävling igen, med riktig orkester, sång på nationella språk och en stopp på detta turnétrams. Med andra ord, jag får fortsätta drömma vid datorn...

/JS15

Intressant?

 #
Människans boende - ett allt mindre problem...
Stafrin | 04 Mars, 2015 12:11
Jag blir lite brydd över hur människan ska leva i framtiden. Tydligen är det viktigt för folk att ha stora fina och dyra lägenheter, när nu man bygger enormt i städerna för bostadsrätter och man anser att hyresrätter är på väg ut. Frågan är bara, varför? Vad ska vi fylla dessa lägenheter med egentligen?

Det intressanta är detta: Nu när jag jobbar på second hand så hör jag att bokhyllan är på väg ut och boken är döende, eftersom folk läser e-böcker. Jag har hört nu till leda om skivbranschens död och filmbranschens problem. Hur allt färre ser på TV och hellre tittar på streamade play-tjänster. Det får mig att fundera på framtidens boende. Det behövs alltså inte några nya dyra lägenheter i innerstäderna. Allt människan i framtiden behöver är en 25 kvadrat meter etta med en kokvrå, liten garderob för kläder, säng och laptop. Man ska inte bevara något eller äga något fysiskt tydligen, alltså behövs inte mer för människan egentligen. Huruvida detta är en dystopi, ironi eller verklighet, om det verkligen är så vi vill leva och om det gör oss lyckligare som människor lämnar jag upp till var och ens fantasi och åsikter, men det är väl värt en fundering.

/JS15

Intressant?

 #