Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Counter Strike - snart en OS-gren...
Stafrin | 29 November, 2015 00:45
Man slutar aldrig att förvånas. För ca 15 år sen så var Counter Strike och andra skjutspel jättefarligt och kunde skada ungdomar. LAN och Dreamhacks var också farligt, eftersom ungdomarna var vaken hela natten i ett sträck och glode på en skärm och spelade dataspel.

Numera sänder man på SVT finaler från tävlingar i detta, i något som kallas SVT Esport. Jag satt med ungdomarna förr och gäspade medan dom på datorn snabbt förflyttade sig med k-pist och handgranat i den digitala näven och sköt ner soldater. Numera kan hela Sverige följa detta på SVT. Snart blir garanterat Dreamhack och Esport en OS-gren! För många är allt detta som en självklarhet. Varför tycker jag då att utvecklingen känns så otroligt bisarr...?

/JS15

Intressant?

 #
Kluven cigarettlayout förvirrar...
Stafrin | 25 November, 2015 00:53
Det är helt underbart hur företag kan vara så personlighetskluvna gällande en och samma vara. Jag såg en cigarettask som en arbetskamrat hade, en Marlboro Ice Blast, något nytt underverk man har kommit på. På askens nederdel fanns den sedvanliga varningen för att rökning dödar och på locket en 3D-bild i mörk blått. Jag förstår att cigarettaskar måste ha varningstexten, men det ger ju lite intressanta signaler till folk när man försöker både skrämma iväg köpare genom att varna dom och samtidigt locka folk genom att flasha med en ball 3D-effekt. Ibland måste det vara ett elände att vara reklammakare åt ett företag.

/JS15

Intressant?

 #
Ny politik istället för nytt namn, Björklund!
Stafrin | 22 November, 2015 19:30
Folkpartiet har bytt namn - numera ska vi säga bara Liberalerna. Så, då har partiet och Jan Björklund fått lite uppmärksamhet i några minuter för dom som ännu engagerar sig. Nu går vi tillbaka och ser dom som ett tomt parti drunknat i en moderatstyrd Alliansregering utan vare sig makt eller politik.

När nu partiet ligger där det ligger opinionsmässigt, vore det inte bättre om man koncentrerade sig på att göra en politik som sticker ut istället för att bara byta namn? Eller är det så att just för att man inte känner sig som "folkets parti" längre som man tycker att ett namnbyte är rätt i tiden?

/JS15

Intressant?

 #
Frågor i huvudet efter Parisdåden...
Stafrin | 14 November, 2015 10:58
Efter dåden i Paris så upprepar jag min fråga från förra månaden, efter knivdåden i Trollhättan:
När tar lidandet slut?
Varför ska det vara så, ursäkta uttrycket, jävla svårt för oss som människor att acceptera varandras olikheter, religioner och åsikter? Hur många mer människoliv ska behöva spillas och kommer att spillas innan vi kommer till sans? Och dessa frågor gäller för alla, oavsett om man är EU-medborgare, amerikan, kines, brasilianare, syrian, muslim, vit, svart, svensk eller invandrare!

Mina tankar går förstås till offer och anhöriga i detta vidriga dåd, men hur mycket mer måste våldsspiralen gå? Hur mycket mer kommer främlingsfientligheten att öka av detta och partier som Sverigedemokraterna vinna på dessa fega dåd och kommer inte våldsspiralen och rasismen att öka ännu mer då?

Dessa är frågor som min hjärna funderar på nu, ca 50 minuter efter att jag fått nyheten om detta. Som sagt, hatet och ogillandet mot detta dåd kan inte beskrivas nog och måste få finnas, men för hur länge och hur kommer vi att uttrycka det i fortsättningen? När kan vi till sist leva med varandras olika tänkande?

/JS15

Intressant?

 #
Hur firas "Alla krossade hjärtans dag"?
Stafrin | 12 November, 2015 16:07
Idag är det "Alla krossade hjärtans dag". Är det någon som firar? Var det någon som allvarligt vaknade på morgonen och tänkte förväntansfullt:
"Åh fan, det är Alla krossade hjärtans dag idag! Det ska jag fira!!!"
I så fall vore det kul att höra exakt hur denna person firade. Gick personen i fråga ut på second hand-affärer och dylikt med en hammare och slog söndetr alla porslinsfigurer föreställande ett hjärta? Eller är det dagen då folk är otrogna mest och sen glatt berättar det för sin partner? Ibland vore det kul att veta hur man tänker när man kommer på en sån här dag...

/JS15

Intressant?

 #
Ibland krävs lite för lycka...
Stafrin | 06 November, 2015 19:06
Ibland är det märkligt hur människan kan bli så glad för så lite. Jag var inne i en skämtaffär och såg plötsligt att dom sålde helt nya exemplar av dom så kallade "Rubriks orm", alltså dom där långa böjbara avarterna till "Rubriks kub". Jag blev jättelycklig för det, trots att jag aldrig skulle komma på tanken att köpa en själv. Vid 41 års ålder känns det rätt ointressant att ha en sån tingest.

Men däremot så har jag starka barndomsminnen med dessa leksaker och jag har under alla år varit övertygad om att "Rubriks orm" var sen länge förpassad till leksakskyrkogården. Så, lycklig blev jag och jag kan få ro i själen av vetskapen att alla av mina barndomsminnen inte är utdöda. Men skaffa en själv, nej, det skulle inte falla mig in. Ibland krävs det alltså lite för att bli glad.

/JS15

Intressant?

 #