Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Kassaproblem på Lidl
Stafrin | 30 Oktober, 2016 17:45
Lidl är ett under av logik när det gäller kassahanteringen. Plötsligt när man går och handlar så hör man i högtalarna:
"Kära kunder. Vi öppnar nu kassa ett! Var vänlig óch lägg era varor på bandet!"
Sen hinner det gå mellan 3-5 minuter innan det plingar på nytt i högtalarna:
"Personal till kassa ett!"
Det låter lite som "Ooops, vi glömde något. Det kanske ska vara någon person där som tar emot kunderna också".

Frågan är: Är det någon idé att stå och lägga upp alla varor på ett band vid en kassa där det ändå inte finns någon kassörska? Eller att i överhuvudtaget öppna kassan innan någon kassapersonal har anlänt?

/JS16

Intressant?
 #
Otacksamt huvudjobb med boll har gett resultat
Stafrin | 24 Oktober, 2016 18:30
Nu har man forskat fram på Stirlings universitet i Skottland att det är farligt att nicka fotbollar, som jag minns var bland det coolare sakerna man kunde styla med när man var ung. Forskare har undersökt 19 spelare som fick nicka 20 bollar som avfyrades från en maskin. Själva nyheten känns ju inte direkt ny för detta har det ju forskats på väldigt länge. Men känner man inte lite att man skulle vilja se hur ansökningsannonsen till detta experiment såg ut?

"Fotbollsspelare som är van att använda huvudet sökes till experiment vid Stirlings universitet. OBS! Vissa biverkningar och arbetsskador, både tillfälliga och permanenta, kan förhoppningsvis förekomma i samband med jobbet, men OB-tillägget är istället väl tilltaget!"

/JS16

Intressant?
 #
LeMarc och Andersson-Wij i årets bästa program!
Stafrin | 21 Oktober, 2016 23:10
Dagens TV-tips, som jag kan ge eftersom programmet kommer två gånger till i repris, är konsertprogrammet med sångarna Tomas Andersson-Wij och Peter LeMarc. Peter LeMarc har ju sen barnsben varit en av mina stora svenska favoriter och här lockades han tillbaka till scenen en gång till efter att ha gjort sin sista officiella konsert något år tidigare.

Det var ett oerhört fint och bra program där både roligt, tänkvärt och allvarligt prat varvades med musik av LeMarc från hans karriär samt musik av Andersson-Wij, som jag inte är så bekant med men som inte alls var dålig. Plus att man fick höra ett par helt nya lysande låtar med Peter som kommer inom kort, som får i alla fall mig att längta till nya skivan! Och avslutande numret, "Little Willie John", som framkallade en hallelujastämning hos publiken värre än hos Livets Ord när de stod upp och sjöng med, var helt enormt! Ett måste-program för alla LeMarc-fans och överlägset bästa programmet SVT har visat i år!

/JS16

Intressant?
 #
"Gissa låten" är en pinsam firmafest
Stafrin | 15 Oktober, 2016 21:07
Jag vet, jag om någon, som den musiknörd jag är, borde uppskatta lördagsunderhållningen "Gissa låten". Tyvärr påminner TV-programmet om en pinsam paljetterad firmafest där den löjligt flåshurtiga lekledaren håller låda exakt hela tiden, publiken lever om och deltagarna inte riktigt vill vara där. Den typen av underhållning där man verkligen anstränger sig till det yttersta för att man ska ha roooligt, för det har man ju betalt för! Jag kan ha fel, men jag tyckte både Claes Malmberg och Sven Melander såg lite oengagerade och plågade ut. Typ:
"Var dessa tusenlappar värd detta? Undra om jag verkligen gjorde rätt när jag tackade ja...?!"
Jag kan bara säga att jag ställde samma fråga om er och om min tid var värd detta.

/JS16

Intressant?
 #
Bob Dylan som nobelvinnare - modigt eller desperat?
Stafrin | 13 Oktober, 2016 19:22
Bob Dylan får nobelpriset i litteratur, vad säger man om det? Om jag ska vara ärlig så vet jag inte. Det finns så många vinklar på detta. Först och främst så ska jag villigt erkänna, jag är HELT fel person att bedöma Bob Dylans verk. Jag har aldrig haft något intresse i hans protestsånger och tämligen stela musik. Min favoritlåt med Dylan är "When the night comes falling from the sky" från 1985 och den går mer eller mindre i discotakt, där ligger mitt intresse kring honom så ni vet förutsättningarna.

Därför försöker jag fokusera på Svenska Akademin och det dom har gjort. Nobelpriset i litteratur för mig kan jämföras med en PR-kupp. Vi ger priset till en författare som få känner till så denne får massmedial uppmärksamhet och PR i ett år och sen glöms bort och hamnar i second hand-affärernas bokhyllor. Fråga mig, jag får på mitt jobb in både Günther Grass, Doris Lessing och Toni Morrison mer eller mindre varje vecka och de säljs inte nåt nämvärt mer bara för att dom en gång vunnit nobelpriset. Därför är valet av Bob Dylan ett intressant stort steg bort från det och något som onekligen skapar intresse för priset och får folk att hoppa till och börja fokusera på priset igen. Man bryter mot gamla oskrivna regler och utmanar. Det är modigt.

Samtidigt när jag hörde om akademins val så undrade jag just då om det hade brunnit för dom. Musik är idag mer eller mindre en slit och släng vara, artister kommer och går och få består. OK, Dylans musik från förr spelas och älskas av många och har bestått. Men aktuell och aktiv idag kan man inte direkt kalla Bob Dylan, om man jämför med flera av de andra nobelpristagarna som ändå varit någorlunda aktiva i sitt yrke vad gäller produktion. Trots allt så var motiveringen att han fick det för de låttexter han hade skrivit FÖRR. Att då ge priset till en rockstjärna för texter han skrev för 40-50 år sen får åtminste mig att börja fundera på om det är ett modigt trendbrott eller om det är slut på bra författare numera och om den unga internetgenerationen, som knappt läser fysiska böcker, har skåpat ut nobelpriset så det bara är detta kvar. Men så illa kan det väl inte vara ännu på bokfronten.

Jag vill dock tro att det finns någon tanke bakom detta val och jag hoppas att det inte är någon början till en helt ny era där gamla hits från 60-talet och journalisternas skivbackar/spellistor belönas med ett pris som normalt borde uppmana folk att läsa lite mer böcker, hur tråkiga och okända de normala vinnarna än brukar vara.

/JS16

Intressant?
 #
En tanke till Navets nya städning
Stafrin | 11 Oktober, 2016 21:59
Kommunpolitikerna talar åter om att "städa upp på Navet och göra det säkrare". Öööh, var det inte därför man byggde om det i överhuvudtaget? Eller är det den årliga städningen som ska påbörjas? Personligen kan jag tycka att man i så fall kan börja med att flytta på Systembolaget som ligger precis bredvid. Hur ska man få Navet säkrare och med mindre missbrukare där om man ändå ska ha stället där de köper sitt missbruk precis bredvid? En tanke bara, det är bra att börja fundera på vad som är höna och vad som är ägg innan man städar och gör säkrare.

/JS16

Intressant?
 #