Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Hur tänkte dom här? Del 4 - 1- och 2-kronorsmynt
Stafrin | 31 Maj, 2017 13:09
Den här serien kommer normalt att främst innehålla saker som är lite komiska, kultaktiga och som inte syns så ofta ute i samhället. Men här tänkte jag göra ett undantag och visa på något som är/kommer att bli väldigt vanlig där jag undrar: Exakt hur tänkte dom här?! För inte allt för länge sen meddelas det att vi skulle få nya pengar. Bara det är intressant, det tjatas och tjatas i all evighet om att pengar är överflödigt, alla betalar med kort och och swich och det firar man med att släppa nya pengar, som bland annat innehåller sedelbilder på några av Hänt I Veckans vanligaste personligheter för ca 50 år sen.

Sedlarna har folk börjat vänja sig vid numera, även om man ibland hör ord som "monopolpengar". Däremot så gäller detta mynten och här undrar jag alltså: Hur tänkte dom här?! Vi har fått en ny enkrona och en ny tvåkrona, båda kopparfärgade, och av någon anledning så har man fått suttit på riksbanken och pratat och tänkt:
"Jaaa, vi gör dom så lika som möjligt, så knappt någon kan se skillnad på dom bägge!!!"Jag jobbar med jämna mellanrum i kassan på jobbet och jag har ALDRIG, sen de första exemplaren av de nya 1- och 2-kronorna kom in, hört någon säga något positivt om dom, utan undantag! Snarare så står kunderna och vrider och vänder på mynten för att se vilken som är vad, åtföljt av något mutter om hur "omöjligt det är att skilja på dom"! Jag är väl medveten att inom ett par år så sitter vi och är vana vid det, alternativ allt mer övergår till kort för att slippa dessa fåniga tvillingmynt, men till dess så lär man få stoppa tillbaka fellagda mynt i rätt fack i kassan och nicka instämmandes till varje kund som säger:
"Gud, vad jag hatar dom nya mynten! Man ser ju inte skillnaden på dom!"
 #
Fantastiska Sverige-väder!
Stafrin | 16 Maj, 2017 12:50
Visst är Sverige fantastiskt! Man åker till Stockholm och får vara med om våren och sen kommer man hem till Sundsvall och får vara med om hösten i förtid!

/JS17

Intressant?
 #
Hur tänkte dom här? Del 3 - DVD om Andalusien
Stafrin | 09 Maj, 2017 19:46
En vanlig turist-DVD om Andalusien i Spanien kom in på jobbet idag. Inget ovanligt med själva filmen gissar jag. Den ser ut som en vanlig trevlig resefilm med det som man förknippar med Spanien, tjurfäktning, flamenco och så vidare...

DVD om Andalusien

... om det inte vore för en sak, baksidan. En baksidestext på en film ska ju sammanfatta filmen, eventuell handling, kanske lite om skådespelarna eller regissören eller annat som ska sälja DVDn till en förhoppningsfull köpare.

DVD om Andalusien2

Frågan är om man blir jättesugen att köpa en film där ett klantarsle på filmbolaget sovit sig igenom grammatiken på skollektionerna. Bland det första jag i alla fall fick lära mig var att man bör ha mellanrum mellan ord så att meningen blir begriplig och läsbar. Tittar man på baksidestexten här, oavsett språk märk väl, så lär ett rättstavningsprogram på Word få error av sorg vid åsynen av den horribla text där man pressat ihop allt till en helt oläslig gröt. Inte ett mellanslag så långt ögat når! Finska har nog aldrig sett mer obegripligt ut ur en svensks ögon. Hur detta var tänkt lär vi nog aldrig får reda på, men man kanske ska köpa DVDn ändå, för vem vet, kanske uppläsaren på filmen pratar lika fort... eller själva filmen kanske går så fort.
 #
Då ledsnade chauffören...
Stafrin | 01 Maj, 2017 16:33
Åkte buss idag och såg ett underbart bevis på initiativförmåga långt över det normala för sitt yrke. Jag och ett antal resenärer till väntade nere vid Navet på buss 4 mot Granloholm, som dock inte verkade komma. En äldre kvinna var mindre glad och pratade med oss alla om vad hon tyckte om det. En busschaufför, en välbekant i stan med längre vitt hår och vitt skägg, som skulle byta av stod och väntade och fick säga åt den gamla damen att han inte visste när den skulle komma, men att bussen skulle gå omedelbart när den kommit och lastat på passagerare.
Men inget hände och när den vithårige skäggige chauffören också gått sin väg så började flera av oss misströsta. Bussen kommer nog inte utan det skulle bli att vänta en halvtimme till. Nobina i ett nötskal, tänkte vi! Och jag visste att om jag går därifrån så nog kan jag ge mig fasen på att bussen i så fall just DÅ skulle komma!

Men busschauffören som gått sin väg hade också ledsnat och helt enkelt hämtat sig en egen buss på eget bevåg och kom nu in på hållplatsen och hämtade upp oss. Jag tror aldrig jag sett ett sånt skönt initiativtagande från någon busschaufför i denna stad. Jag sa åt honom skrattandes:
"Ska man ha någonting gjort så får man göra det själv, eller hur?"
Det stärktes av chaufförens surt muttrande om att det inte går att få tag på någon ansvarig på helgerna när något blir fel och att Nobina var ett uselt bolag. Hatten av och heder åt denne chaufför som tänkte på kunderna och gjorde mer än normalt för att ge service!

/JS17

Intressant?
 #