Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar
Tack för skratten, Janne "Loffe" Carlsson!
Stafrin | 31 Augusti, 2017 18:02
Janne "Loffe" Carlsson var en person jag skrattade ofta och gärna åt i min barndom. En rolig och glad person som bara körde sitt race och gav allt för att roa andra. Han kastade ut korvar och blomkålshuven till tävlande, han sjöng för full hals, spexade med alla och spelade trummor som få, allt år följt av hans karaktäristiska Janne Långben-skratt. Ett av mina bästa minnen med "Loffe" var när han och Sven Melander tävlade i radioprogrammet "Metropol" och popfrågetävlingen "Popduellen", som var en av de galnaste omgångarna av den tävlingen.

För att inte tala om hans märkliga och egentligen usla partyskivor med storbandsjazz, fylld med gap, skrik, skratt och stoj. Hansson & Carlsson har jag inte börjat inse förrän på sista tiden hur avkopplande deras musik egentligen är! Men kanske då framför allt "Göta Kanal", där jag inte tror någon rollfigur haft en mer passande skådespelare.
Frågan är inte de flesta av hans komiska rollfigurer varit som självskrivna för honom.

För han försökte att spela seriösa roller också, men förutom "Någonstans i Sverige" så ville den biten aldrig lossna. Hans öde var som ständigt leende clown, en clown vi trots allt älskade för den han var. Jag kommer att sakna Janne "Loffe" Carlsson för hans enkelhet och humor. Tack för alla skratt, "Loffe"!

 #
Lite tempo i uttycken
Stafrin | 08 Augusti, 2017 19:53
Ibland kan den mest meningslösa tanke gnaga sig kvar och bli till en kul fundering. Nyligen så blev jag på jobbet funderandes över uttrycket "Det går i släkten". Alltså att någonting går i arv. På engelska heter uttrycket "It runs in the family". Där springer man, det är lite tempo. I svenskan tar vi det lagom lugnt.
"Det går i släkten"

Det kan tolkas som en ordvits det här, men det känns på något vis lite svenskt, att vi tar det lugnt och med ro och i engelskan springer man.

/JS17

Intressant?
 #