Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Det eviga påpekandet... | Det rör på sig för Dawit Isaak... »

Facebook - medaljens baksida
Stafrin | 25 Oktober, 2007 16:03
400 000 svenskar är med i communitysiten Facebook som nu köps upp av Microsoft. Därmed äger Microsoft alla uppgifter, bilder och texter och kan lägga dessa vart man vill om man vill det. Facebook är ytterligare ett sätt i mediabruset idag att få synas. Ja, det finns säkert andra anledningar också för en del. Men addar man det med dagens ständiga krav och metoder på att få synas så får jag fram några rader ut TV-serien "Fame" på 80-talet. Ni minns väl signaturen där musiken plötsligt tonas ner och man hör den tuffa dansläraren Miss Grant (Debbie Allen) som säger:
"You want fame? Well, fame costs. And right now you´ll start paying with sweat!"
Hade "Fame" gått idag, 2007, så hade Miss Grant sagt:
"You want fame? Well, fame costs. And right now you´ll start paying with your integrity!"
Synd bara att det är också på väg att sprida sig till de som inte är lika PR-intresserade som andra. Integritet är något farligt idag. Alla ska se dig, vare sig du vill det eller inte, och gärna att man kan tjäna en hacka också. Annars vet man inte vad du håller på med. Man kanske ska tänka på det innan man kastar sig huvudstupa in i allt nytt och medialt.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 26 Oktober, 2007 01:05

Visst är det för bedrövligt, såg att Aftonbladet hade en kort artikel om det.

Men Aftonbladet kan ju inte säga så mycket med tanke på att alla som bloggar hos dom godkänner också att Aftonbladet och hela Schibsted koncernen får använda alla bloggtexter och uppladdat material som bloggarna lägger upp hur Schibsted koncernen och Aftonbladet vill.

Men jag lovar att ni som bloggar på bloggsite.se äger själva fulla rättigheterna till allt ni skriver och lägger upp på bloggsite.se ;-)

(no subject) [Reply]
Stafrin | 26 Oktober, 2007 12:39

Precis. Men det finns en skillnad. På Aftonbladets blogg så lämnar du inte ut dina personliga uppgifter utan det är väl bara själva bloggtexterna som de få använda hur de vill. Vilket naturligtvis är ifrågasättande bara det. Nu har jag aldrig använt AB som bloggsida (och kommer aldrig att göra så heller) så jag har förvisso för lite insyn i tidningens bloggregler.

Jag känner mig väldigt trygg för det. Tackar! ;)

/JS07

(no subject) [Reply]
Jari | 26 Oktober, 2007 17:53

Jodå på Aftonbladet är du tvungen att lämna dina personuppgifter, personuppgifterna kan även användas av Aftonbladet i marknadsföringssyfte och annat och då även av alla bolag i koncernen, man kan bocka ur att man vill ha mail med reklam men samtidigt är villkoren skrivna så att uppgifterna kan användas ändå till annat inom koncernen.

Sen kan något av bolagen t.ex ge ut en bok med texter från bloggarna utan att be om tillstånd o.s.v så det man skriver där äger man inte själv trots att man har upphovsrätten till det, man har alltså inte copyrighten till sitt alster utan den äger aftonbladet och dess koncern.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 27 Oktober, 2007 12:41

OK, där ser man. Ännu en anledning att inte vara där. Jag har aldrig haft mycket till övers för kvällstidningarna och detta stärker bara det.

/JS07

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage