Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Det rör på sig för Dawit Isaak... | En enda fråga, Reinfeldt »

Företagsarenorna - kult för framtiden!
Stafrin | 29 Oktober, 2007 15:06

Den nya nationalarenan i Stockholm kommer att heta Swedbank Arena. Fantasifullt, eller hur? Blir roligt den dagen ett Örnsköldsvikslag kommer upp i Allsvenskan och får uppgiften att deras nästa match är i Swedbank Arena (det är alltså en idrottsarena i Övik också...). Men den viktigaste frågan: Vilket pucko var det som kom på den oerhört korkade idén att alla arenor idag ska vara döpt efter ett företag? Gävles idrottshall är bäst: Läkerol Arena! Eller vad sägs om Timrå IKs hemmaarena, EON Arena? Vi väntar med spänning på att Ånge kommun ska kontra med Vattenfall Arena. Är det bara jag som tycker att näringslivet börjar ta över lite VÄL mycket?! Kommunerna går med på att lägga ut miljoner för att hjälpa till med uppbygget av nya idrottsarenor. Samtidigt så får man inte synas med namnet. För självklart ska företaget ha sitt namn där. Namnen på arenorna låter lika häftigt som reklamkassetterna som företagen gav ut på 70-talet och hade idén dykt upp under 80-talet hade man idag skrattat åt eländet. Men man syns, vilket är viktigast. Inom kort så väntar vi på nästa steg. Nyblivna allsvenska laget Gif Sundsvall kanske spelar nästa säsong under namnet GIF Norrporten. Eller varför inte EON IK istället för Timrå IK? Fast detta har ju en fördel. Om ca 20 år, när denna trend förhoppningsvis har lagt sig, så kanske vi kan sitta och skratta åt den dagen då Brynäs och Timrå spelade i Läkerol Arena. För det som är dåligt idag brukar ju bli kult i framtiden och detta borde passa bra in i det facket...

/JS07

Bloggtoppen.se


 #
User Comments
Håller med [Reply]
chagor | 30 Oktober, 2007 23:20

Kan inte annat än att hålla med, förstår mig inte på detta med fantasilösa namn på fina arenor, visst det ger grym reklam men skall det vara på det viset? Enligt mig.
Jag är född i Enköping, på tidigt 90-tal om jag inte helt fel så byggdes en liten hockeyarena med fyndiga namnet: Bahco hallen, *gråter*.

(no subject) [Reply]
Jari | 31 Oktober, 2007 15:15

Bahcohallen i Enköping kommer få ett nytt namn för Bahco är flyttat utomlands och rätten till namnet ligger hos någon annan nu tydligen, så får se vad den kommer att döpas om till, antagligen till en ny sponsors namn.

Hallen byggdes 82 eller något och har hetat det sen dess så det med sponsorns namn fanns redan då ;-)

(no subject) [Reply]
Stafrin | 31 Oktober, 2007 16:53

Att det funnits förnekar jag inte. Men det har väl expanderat enormt nuförtiden.

En okunnig fråga; vad är Bahco för företag?

Det roliga med Sundsvall är att vår Idrottspark, Norrporten Arena är så nerklottrad med stora logotypes på alla sponsorer att den som kommer ny till stan inte har en susning om vad parken egentligen heter.

/JS07

(no subject) [Reply]
Jari | 31 Oktober, 2007 17:24

Bahco verktyg bla, om du har hållit i en skiftnyckel eller en rörtång så har det sannolikt varit en från Bahco :-)

Visserligen finns det numera många billiga verktyg så det är nog inte som förr.

JP Johansson uppfann skiftnyckeln och rörtången på slutet av 1800-talet http://sv.wikipedia.org/wiki/Johan_Petter_Johansson

Lite om Bahco och B A Hjort som startade Bahco finns på http://sv.wikipedia.org/wiki/Bahco

(no subject) [Reply]
Stafrin | 01 November, 2007 15:18

OK, då är man lite mer lärd. Tackar så mycket ;)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage