Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Företagsarenorna - kult för framtiden! | Vad står M för egentligen? »

En enda fråga, Reinfeldt
Stafrin | 31 Oktober, 2007 17:15

Fredrik Reinfeldt förtjänar titeln teflonpolitiker. Det inte spelar hur mycket skit som hamnar på honom, han borstar av sig som inget har hänt. Ulrica Schenström är väl mer en telefonpolitiker (eller bara fånpolitiker om man vill det). OK, jag ska erkänna att jag inte direkt sitter och sliter mitt hår i ängslan över att Reinfeldt trampar i ena fällan efter den andra. Men affären Schenström hade kunnat ha varit över vid det här laget, om Reinfeldt hade kunnat svara ärligt på en enda fråga. Ja, hon hade jour, tack adjö. Nej, hon hade inte jour, bra tack. Men istället så ska Riddar Fredrik ställa sig i vägen för alla fiender och så desperat försvara sin stassekreterare så att till och med en treåring fattar att något inte står rätt till. Att han sen kastat sten på Göran Persson för att han gjort exakt likadant med Lars Danielsson, i ett läge när Reinfeldt försökt hämta röstpoäng på den affären, gör ju inte det hela intelligentare.
Den andra skitiga sidan av affären är just att det bevisar att politiker och media har ett mer intimt förhållande än någon kunnat ana. I scrubb your back, you scrubb mine. Eller kysser i detta fall.
En enda fråga, statsminister Fredrik Reinfeldt, är det enda som vi kräver svar på. Nej, förresten kanske två; var Schenberg jour och kan vi lita på Sveriges krisberedskap?

/JS07

Bloggtoppen.se


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage