Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Hemligheten bakom "ICA-Stig"! | Utbildningskrav kväver omvärdering »

Demonstrerande elever inger hopp!
Stafrin | 19 November, 2007 13:32

Idag passerade jag city här i Sundsvall och såg nåt som fick mig både att bli glad och att skämmas. Ett demonstrationståg från eleverna på Nackstaskolan mot de planerade nedläggningarna. Nackstaskolans elever ska flyttas till Höglundaskolan, som ligger en bra bit bort, som redan har överfullt och de ska inte få några extra elevkort utan få ta sig dit bäst man vill. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Martin Johansson hade fått upplysningar om att eleverna på Nackstaskolan planerade en demonstration och agerade snabbt med kommentaren att "eleverna ska inte demonstrera på skoltid". Jag hade hoppats att vi levde i en så pass stor demokrati att man inte behövde lägga munkavle på elever som vill utnyttja sin demokratiska rätt att protestera. Man kan lugnt säga att hela denna historia i stan om bygge av mångmiljonbyggnade, nedläggning av skolor och turerna runt omkring hade gjort att jag skäms för att jag bor i Sundsvall.
Eleverna trotsade dock detta och med risk från att få stämpeln skolk och lägre betyg gjorde de plakat och planerade på eget bevåg en demonstration och tågade från centrum i Sundsvall upp till kommunhuset. Lärarna blev beordrade att samla ihop flocken, men insåg att det inte skulle gå och återvände hem igen. Så när jag skriver detta står ett gäng barn från Nackstaskolan utanför kommunhuset och demonstrerar på eget initivativ. DET gör mig glad för det visar att det finns hopp om framtiden och att nästa generation är beredd att ta ett mycket större ansvar att visa missnöje när man tycker något är fel än den nuvarande generationen. Bra gjort, Nackstaelever! Ni har förtjänat titeln 2007 Års Civilkurage!

/JS07

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage