Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Idag mail - imorgon tankelagring... | "Average Joe" for president! »

Skolor i Sundsvall blir kvar!
Stafrin | 08 Januari, 2008 12:58

Sundsvall kan andas ut. Förvisso så kommer skolan i Skönsberg fortfarande att läggas ner, och det finns nu dessutom hot om att Hedbergska gymnasiet kan läggas ner, och man funderar åter på vart stan är på väg. Man lägger ner skolor och stödjer ekonomiskt stora byggnadsplaner med teaterkvarter, äventyrsbad och annat i stan.
Men en glädjande nyhet i allt detta är att en majoritet i Barn- och Utbildningsnämnden har backat från idén att lägga ner skolorna i Anundgård, Bredsand, Svartvik och Nacksta och därmed blir dessa kvar. Skönt att veta att det fortfarande går för folk att påverka politiker och att dessa kan ta sitt förnuft till fånga. Det enda jag retar upp mig på är att man ger de vuxna som kämpat mot nedläggningen i Nacksta nästan all kredit till denna seger. Egentligen är det väl eleverna som borde ha största uppmärksamheten, för deras mod att på eget bevåg och initiativ skapa en demonstration på torget och visa sitt missnöje. En demonstration som Nackstas rektor Paul Alsén försökte stoppa med att klappa barnen på huvudet, samma rektor som idag med stort léende målas upp som en hjälte i Sundsvallsmedierna idag. Men, både elever och vuxna är nog lika glada ändå. Områderna är för stunden räddade och eleverna där slipper gå långa sträckor och trängas i små skolklasser på grund av kommunens storhetsvansinne. Det är ändå kul när demokratin fungerar! Grattis Sundsvall!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage