Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skolor i Sundsvall blir kvar! | Knepigt topplessbeslut i Sundsvall »

"Average Joe" for president!
Stafrin | 08 Januari, 2008 16:59
Det står spaltmetrar om det amerikanska valet hela tiden. Barack Obama vs Hillary Clinton. Av dessa är förstås Barack Obama min favorit. USA behöver en person som har en mjukare och mänskligare ton, både mot folket och mot omvärlden. Samt även näringslivet. Och det har Barack Obama. Att dessutom bli den första färgade presidenten skulle vara ett stort steg i rätt riktning i kampen mot rasism och diskriminering! Jag kommer att återkomma till Barack Obama mer under året. Trots allt är det inte så långt kvar till valet.
Men egentligen är min favorit till presidentposten Joe Schriner. Han kallas "Average Joe" och åker runt i husbil runt i USA och propagerar för att göra om Vita Huset till ett hem för hemlösa, för de mänskliga rättigheterna, för att USA ska bli ledande i kärnvapennedrustningen och för att USA ska be Irak och världen om ursäkt. Dessutom har han världssvälten och miljön som sina främsta frågor. Detta är saker som få av de nuvarande kandidaterna har på sin agenda. Barack Obama för anses som den närmaste. "Average Joe" står för den typen av amerikan som det syns för lite av. Den som slåss för en värld som många gärna ser, men ingen vågar tala om för ingen tror på den. Nu är chansen att Joe Schriner når Vita Huset under 0,1 %, men personligen tycker jag att det vore en intressant tanke.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage