Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Beltranrättegången - en patetisk mediecirkus | SVTs "Debatt" - välkommen till hönsgården »

Ny stadsplanering siktar för högt
Stafrin | 18 Januari, 2008 16:45
Sundsvall, staden med logik. Japp, ännu en spaning där jag skakar på huvudet åt min egen stad. Ni kanske undrar varför jag stannar kvar. Svaret är att jag inte har jobb någon annanstans. Nå, i det här fallet gäller det att man nu har startat planering och bygge av en helt ny stadsdel i stan. Den ska ligga längst norra kajen och kosta flera miljarder och "vara något som saknar motstycke i Sverige och Europa". WOW! Då siktar man högt! Den ska innehålla 1 400 lägenheter, dagis, hotell, butiker och konsthall. Det ska alltså byggas en ny stadsdel och inte en ny stad, det ska man hålla i sär, något som tydligen kommunen inte har klart för sig. Men blir Sundsvall inte Norrlands huvudstad efter det så vet jag inte vad som krävs. Men man lägger alltså ut miljarder på en stadsdel, som ska ligga precis nedan för Skönsbergs skola, som kommunen nu redan har bestämt sig för att lägga ner. Så, antingen får man stå där med dumt huvud och dra tillbaka nedläggningsbeslutet, låta den nya stadsdelens ungdomar åka lång väg till skola eller bygga en ny skola och därmed kasta fler miljoner i sjön helt i onödan. Den som gapar efter mycket...
Det intressanta är att fler och fler av Sundsvalls innevånare börjar nu i frågasätta vad kommunen håller på med. För just nu tycks alla partier här hålla varandra i händerna i kommunfullmäktige och sjunga storhetsvansinnets lov.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage