Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ny stadsplanering siktar för högt | Grovsoprummen stängs i Sundsvall »

SVTs "Debatt" - välkommen till hönsgården
Stafrin | 20 Januari, 2008 14:46

Debattprogram är alltid en intressant genre. Och ena sidan så är den en kul form, beroende på hur den är uppbyggd, där man få många olika vinklar på en viktig fråga. Och andra sidan så kan det också vara en verbal pajkastning där ingen deltagare egentligen har en susning på vad de talar om. För mig är det beroende på ämnet. Men det gäller också att det är ett bra och organiserat debattprogram. SVTs program med det mycket originella namnet "Debatt" var det förut, när Lennart Persson hade hand om det för fem år sen. Då var det ordning och reda och koll på vem som fick säga vad och när. Det var ett mycket bra debattprogram med intressanta samhällsämnen. När jag skrev mina spaningar till radiosändningarna på den tiden så hade jag stor användning av att se "Debatt" och få en bra vinkel på ämnena.
När programmet gjorde comeback igår, med Stina Lundberg, så var det långt ifrån ordning och reda. Det var länge sen jag såg ett sånt uselt debattprogram i TV. Själva studion lät som en kacklande hönsgård där Stina bara ville ha ordning när hon själv hade något viktigt att säga, och då avbröt hon folk mitt i meningen hej vilt. Robert Aschbergs "Diskutabelt" på 90-talet framstod som rena symötet i jämförelse. Och att en debattledare helst ska vara objektiv tycks Stina inte heller ha full koll på. Och på tal om full, Anette Kullenbergs närvaro, en människa som jag alltid undrat om hon verkligen är nykter i TV, gjorde knappast programmet mer sansat.
Fenomenet att SMS:a in åsikter dök upp för ett antal år sen och kan både ses som störande att se, men också rätt kul på nåt sätt. Men när nu det finns så är väl vitsen att dessa ska synas i rutan, inte gå obemärkt bakom programledaren så att ingen kan se dom.
Och det man såg bakom Stina igår var 50 % debattinlägg och 50 % officiell kritik mot programmet och Stina. Och när SVT släpper igenom dessa SMS och lägger ut dom för allmän beskådan så kan betyget bara bli ett: Underkänt, Stina!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

User Comments
Stina var ju full... [Reply]
Martin Mattsson | 20 Januari, 2008 19:25

Det var ju uppenbart att Stina Lundberg var full under programmet. Ingen vettig människa (som jag tror Lundberg är)kan ju bete sig så oorganiserat och pinsamt gapigt i nyktert tillstånd.
Detta var först bara en välgrundad spekulation men när jag senare googlede "Stina Lundberg full" och såg att hon i sin bok berättar om hur hon brukar supa sig full efter misslyckade intervjuer så var det ju uppenbart att hon har alkoholproblem och att hon antingen hade haft en dålig intervju samma morgon, eller bara tagit sig ett järn för att dämpa nervositeten.
Tråkigt att vi antagligen får vänta ett tag till innan det kommer något vettigt debatt program till SVT, i väntan kan man ju alltid hålla till godo med TV8 som faktiskt är en helt ny och helt oväntad kvalitets kanal.

/// Martin

(no subject) [Reply]
Stafrin | 21 Januari, 2008 10:28

hahaha... jag tror iofs att om Stina varit berusad innan sändning så hade vi nog läst om det ca 24 timmar senare, men det var en kul spekulation.

Frågan är då hur mycket hon i så fall drack efter denna sängning, för hon erkände i Aftonbladet att hon hade varit dålig.

Kanal 8 är en OK kanal, varken mer eller mindre. OK om man jämför med många andra skitkanaler vi får dras med. Däremot så är jag lite positivt överraskad av Johan Hakelius och Lennart Ekdahls debattprogram i TV4.

/JS08

(no subject) [Reply]
Stafrin | 21 Januari, 2008 10:29

Nu blev det fel... SÄNDNING menade jag, inget annat.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage