Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Norrland i kris och vi leker med... | Bra skolkrönika av Göran Greider! »

Vad rätt tänkt det var, men fel det ändå blev...
Stafrin | 02 Februari, 2008 14:21

Bensinpriset chockhöjs står det med krigsrubriker på Sundsvalls Tidning. Som utlovat av regeringen, allt för att, enligt dom själva i alla fall, rädda miljön. Och den anledningen är behjärtansvärd på alla sätt och vis. Men frågan är bara om det ändå inte blivit lite fel. För om man ska höja priset så är det bra om man:
1) Ser till att det finns befintliga och bra vägar i Sverige utanför storstäderna. Att köra på vägarna här uppe är som att köra på en evigt lång minigolfbana. Men det kanske är ett steg i projektet "Exit Norrland"? Men faktum kvarstår miljön blir inte bättre av att man istället får köra bil i långa omvägar i Norrland.
2) Ser till att det fungerar med framtagning och användande av alternativa och miljövänliga bränsleformer. Det kan man knappast påstå att det gör idag.
3) Ser till att den kollektiva trafiken är bra, flitigt förekommande och tillgänglig för resenärerna. Här i Sundsvall höjer man busspriset för varje år och drar in bussturer.
4) Ser till att de miljövänliga alternativen är billiga och lättillgängliga.
Med andra ord så blir en chockhöjning av bensinpriset knappast den miljöfrälsning bland folket som man hoppats på. Snarare så gnisslar det bland folken, inte minst här i Norrland. Inte är man glad för att man sparar på miljön precis. Man måste i en uträckning se till att 1+1+1=3, annars kommer något att gå fel i alla fall. Tanken är bra, rädda miljön, åk kollektivt. Men vad fel det blev ändå när man samtidigt ska både ska ha kakan och äta den samtidigt.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage