Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ny bra Greiderkrönika! | Årets melodifestival blir en kalkonfestival! »

Fler byggnadstips till Sundsvalls kommun!
Stafrin | 23 Februari, 2008 15:25
Här har vi staden som verkligen står med fötterna på jorden! Arkitekter kommer från hela världen för att få en chans att rita Sundsvalls nya kulturhus. Enligt stadens hövding Anita Bdioui så ska den få ta plats, synas och "bli som ett smycke för hela Sundsvall". En tävling är startad där arkitekter kan få tävla om hur detta monstrum ska få se ut och prissumman är en miljon kronor. 500 000 av dessa tas från kommunens egen kassa (då förstår jag att det inte finns råd att ha skolor i stan) och 350 miljoner är budgeten på huset. Och den ska bli "Sundsvalls motsvarighet till Sydneys operahus"!

Jag har några andra förslag. Kan man inte samtidigt bygga en pyramid i änden av hamnen? Byggt i finaste kristall förstås. Eller varför inte en gigantisk drake med på torget i granit. Eller kanske hugga en stor bild av Skvadern ur Norra Berget. Eller kanske Colloseum? Förlåt, det sista finns redan. Glömde det. Men kommunen kan säkert betala. Det finns ju så mycket pengar i vår kassakista! Visst är det kul med städer som tänker med hjärnan och hjärtat och inte med plånboken?

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage