Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Falsksång - "Idols" framtida undergång... | Dags att tala seriöst om musik! »

Miljöpartiet - de nya EU-vännerna
Stafrin | 29 Februari, 2008 15:53

Miljöpartiet har lyckats igen, att med ett underligt förslag hamna högst upp på ledarsidorna. Denna gång är det att språkrören nu vill vara kvar i EU och ta bort utträdeskravet ur deras stadgar. I och för sig inget nytt för detta har dom gått ut med lite på halvt förr och när man har försökt att tala EU med någon av partiets toppar så har man inte riktigt vela säga vad man står. Detta skapar förstås lite frågor om framtiden för partiet:
Vad händer med deras krav på en folkomröstning om det nya fördraget? Kvarstår det även om man nu plötsligt är mer EU-vänliga?
Vilken politisk sida är det man försöker locka med detta? Deras plötsliga förslag om obligatorisk a-kassa är ju mer en flirt med alliansen, något detta också skulle kunna vara. Men samtidigt har man ju sen tidigare visat ett stort intresse att bilda allians med socialdemokraterna.
Och vad gör partiledningen med de som är emot EU? Är de lika finkänsliga som socialdemokraterna eller?
Jag ser detta som ett populistiskt förslag för att någonstans passa bättre in bland de stora gängen och förmodligen också lättare kunna platsa i en allians med socialdemokraterna. Det är inte första gången som partitoppen gör knasiga saker bara för att få sitta i regeringsposition, och frågan är vad det gör för partiets medlemsmatrikel. Det är en viss opposition mot EU inom MP, som redan nu finns i diverse NEJ till EU-föreningar runt om i Sverige, och jag tvivlar på att dessa gör samma kovändning som partiledningen. Framtiden blir intressant för partiet, för frågan är om detta är ett gynnsamt val eller om man har betalat ett för stort pris för att hänga med de stora elefanterna. Jag tror just nu det senare...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage