Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Dags att tala seriöst om musik! | Mer festival än Melodifestival... »

Valet i Ryssland - en politisk fars
Stafrin | 03 Mars, 2008 16:18

Rockad och skendemokrati. Välkommen till utrikespolitik 2008. Vi såg det på Kuba, där Fidel Castro lämnade över till sin bror Raul och låtsades som om det nu hade skett en demokratisk förändring på Kuba. Och vi ser det i Ryssland just nu där Vladimir Putin så generöst har stigit åt sidan för Dimitrij Medvedev med orden:
"Valet visar att vi lever i en demokratisk stat!"
Jo, tjenare! Att man följer de stadgar som finns i landet och avgår efter sina år betyder inte att landet är demokratiskt. Framför allt inte eftersom att Putin ändå hittat en genväg till att få ha kvar makten (till en del i alla fall). Ryssland vandrar fortfarande, med takt fasta steg, mot att bli en liknande koloss av diktatur som många länder är idag och som Sovjetunionen var en gång. Med gripande av oppositionsledare och munkavleförsedda medier så kan man inte kalla Ryssland för en demokratisk stat i någon större bemärkelse (sen är det förstås beroende på vad man jämför med). Valet i Ryssland skulle jag vilja kalla en politisk fars och drift med demokratin! Precis som den förra valet i Ryssland. Och frågan är hur många val det ska behöva gå innan folket i landet inser faran med den väg landet går. För problemet är att folket i Ryssland tycks vara hur nöjd som helst, just för att ekonomin är så bra. Man borde kanske lära av Sverige, där vi sågar regeringen fast ekonomin är god.
Så pessimisten i mig säger att Medvedev kommer att vara en kasperdocka för Putin. Optimisten i mig hoppas på att han ändå vågar ställa sin förre chef mot väggen och gå sin egen väg. Realisten i mig då? Tja, jag är ju svensk så...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage