Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Nya åtgärder utan innehåll | Hellre bättre vägar än avgiftsbelagd bro »

Vackert tänkt, Maud...
Stafrin | 25 Mars, 2008 20:44

Varje år kommer ett par udda idéer från nåt Alliansparti som sticker ut, men som ratas och glöms fort. Vissa är så sjuka att inte ens de andra Allianspartierna vill kännas vid förslaget, men ibland kan det också komma förslag som låter rätt mänskliga. Maud Olofssons förslag om att inkomstbepröva barnbidraget är ett sånt förslag som får en att fundera, kom detta verkligen från en i Alliansen. Framför allt Maud Olofssons motivation till förslaget:
"Det skapar orättvisa för de sämst ställda!"
"Orättvisa" och "sämst ställda", detta är två ord som jag inte hört någon i regeringen nämna ihop någonsin under deras två år vid makten. Men det låter vackert. Att Centern tänker på de sämst ställda. Nu lär inte detta bli verklighet eftersom hennes regringsbröder snabbt tog henne i örat och försökte leda henne tillbaka till girighetsbordet igen. Detta trots att svenska folket, enligt vissa undersökningar, håller med Olofsson. Men det är oftast tanken som räknas och tiden får utvisa om detta bara var ett ögonblick av tillfällig förvirring eller något som man verkligen menar.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage