Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vackert tänkt, Maud... | Arbetskraftsinvandring nu gynnar inga invandrare »

Hellre bättre vägar än avgiftsbelagd bro
Stafrin | 26 Mars, 2008 19:52
Sundsvall är i farten igen. Nu ska E4 med en bro över Sundsvallsfjärden till sist byggas. Byggnadsnämnden gav sitt godkännande för 10 år sen och den har inte ens kommit till cementblandning ens. Men nu har Sundsvalls kommun satsat 250 miljoner kronor. Nu fanns det pengar tydligen, men inte att ha skolor i kommunen.
Bron delar förstås kommunen. De flesta tycker att det är bättre att lägga pengarna på att restaurera upp de befintliga vägarna i kommunen, som om kommunen hittills brytt sig om vad kommuninnevånarna säger. Nu finns det en viss miljöaspekt i det hela i och med att miljön i stan är så usel att man vill göra nåt. Men ändå så är det klart en bättre tanke att lägga dessa pengar på att få vägarna i stadsdelarna farbara. På många är det banne mig som att åka på en potatisåker. Att sen en bro kommer att skita ner hela fjärden är något som strukits som diskussionsämne sen länge.
Det intressantaste och sjukaste förslaget kom idag när det presenterades att bron ska finansieras genom avgifter. Fast Sundsvallsborna ska åka gratis genom bron, de som bor i grannkommunen Timrå får betala. En veckopendlare från Timrå som passerar bron skulle alltså kunna få betala flera tusen kronor per år i avgift. Men hur ska man kolla var han/hon bor? Står det en avgiftsvakt vid varje ände av bron och kräver papper från folkbokföringen eller? Sundsvall, staden med logik...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage