Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Visst hör OS och politik ihop! | Musiken behöver mer kult och originalitet! »

Mysteriet Schulman
Stafrin | 11 April, 2008 22:38
Det finns en mängd varelser i kändis-Sverige som man bara häpnar över. Inte för att de gör något speciellt bra eller för att de är speciellt dåliga, utan helt enkelt för att man inte riktigt förstår vilka de egentligen är och hur de har kommit dit de är. Charlotte Perrelli har jag berört tidigare. Linda Bengtzing är ett annat fall. Men ett stort frågetecken för mig är Alex Schulman. Vem är han? OK, jag menar inte ordalagt, jag vet att han är en trendbloggare på Aftonbladet och jag har sett honom på TV och så vidare. Men vad har gjort att Alex Schulman är den mannen som alla talar om och som syns överallt? När jag såg hans namn första gången för några år sen så tänkte jag att det var någon låtsaskändis som alla ungdomar tyckte var ball. Men var än man ser i medierna nu mera så står hans namn överallt och jag kan inte fatta varför? Vad gör Schulman till en sån "viktig" person?
- Han skriver bloggar. Jaha? Det gör jag och nån miljon till med och vi har inte ens en tredjedel av hans läsekrets.
- Han skriver i Aftonbladet om vilka som är inne och ute i kändisvärlden, vilket får mig att tänka på en annan mupp i samma fack som för 15 år sen gjorde samma sak i samma tidning, Tom Hjelte. Han blev känd bara genom att han kunde delge sina åsikter om kändisar i Sveriges största tidning. Nu var Hjelte anställd på AB som journalist till skillnad mot Schulman, men ändå. Det var ju inget kvalificerat jobb precis, mer än att välja vilken kändis man vill vara mest kompis med denna vecka.
- Han driver en humorsajt på internet med brorsan. Jaha, kul, kul. Men det känns inte som ett jätteviktigt och stort jobb.
- Han är programledare på TV 8 i en dokussåpa om bartenders, OK, möjligen.
- Han är trendig, har rätta kontakterna, använder de rätta medierna och går på de rätta klubbarna i Stockholm. Det kan man komma långt med idag.
Men vilket som så är det intressant att fundera över varför en man som egentligen gör så lite viktigt blir så stor och syns överallt. Så frågan är alltså; Vem är Alex Schulman? Vad vill han oss? Och kanske viktigast, varför är vi så intresserade?

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage