Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vårstrejken kostade mer än smakade | Bra debattartikel om sjukskrivningsändringarna »

Sommartoppen - en klassiker går i graven!
Stafrin | 31 Maj, 2008 21:25

P3 lägger ner Sommartoppen, sommarens flaggskepp genom alla år. Programmet har för mig varit synonymt med sommar och har varit den som skapat alla de klassiska sommarlåtarna. Jag följde programmet varje sommar mellan 1986 till 2000. Under 90-talet var det ingen sommar utan Sommartoppen! Jag fick se detta spektakel live två gånger, 1996 och 1997, varav den senaste gången jag också fick sitta i juryn. Och att få se hur 8-10 000 personer engagerade sig för låtarna och programmet så mycket var otroligt! Givetvis är det vemod i att Sommartoppen nu är borta. För vem skapar Sommarhitsen nu, förvisso i en tid då vi inte ska minnas låtar alls utan bara har musik som tillfälligt skval? Men samtidigt så förstår jag nedläggningen. Jag tycker att programmet de senaste åren på 2000-talet har dalat enormt i kvalitet. Det har blivit mer barnradio av programmet och ett program som är mer för de på plats än för radiolyssnarna. Samt att låtkvaliteten då också blivit sämre. Man har påverkat juryn direkt genom att samtidigt ha någon av artisterna som ligger på listan direkt på scen. Och förra året bemödade man sig inte ens att åka ut i Sverige utan satt med publik i en studio. Programmet har tappat sin stämpel som sommarens kanske viktigaste program och det kanske var lika bra. Men jag kommer att sakna mentometerljudet, publiken som sjöng i kapp till Gyllene Tiders "Gå och fiska", Robin Cooks "I wont let the sun go down", Pelle Almgrens "Omåomåomigen" eller Lou Begas "Mambo no 5", introtävlingen, sommarplågorna och programledarna, för jag undrar om Gry Forsell någonsin har varit så bra som hon var i det programmet. RIP Sommartoppen! Trots allt är du saknad!

/JS08

(För folk som liksom jag saknar programmet, men ändå vill minnas det så finns alla listor under alla år samlade på denna sida! Läs och njut!)

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage