Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Varför sitter vi och tittar på? | Ge Federley en Oscar »

Avlyssningslagen - ett demokratibrott!
Stafrin | 17 Juni, 2008 20:09
Om 48 timmar kan demokratin i Sverige vara hotad. Låter jag överdriven? Möjligt, men jag kan inte tolka ett godkännande av avlyssningslagen, där FRA kommer att få avlyssna samtal och kontrollera alla svenskars mail, på annat sätt. Detta är ett förslag som inte ens USA eller England har. Som inte ens SÄPO eller flera instanser inom EU godkänner. Det är ett förslag som nästan kastar oss i samma linje som Kina. Staten ska kolla sina osyldiga medborgares telefonsamtal och mail.
"Det är för vår egen säkerhet", säger försministersministern och alla andra moderater. Men ingen tror på det i Sverige, framför allt eftersom man också sagt att "FRA inte alls ska granska ALLA svenskars samtal och mail". Och hur man då ska gripa en terrorist om man låter flera personer slippa igenom kan man ju diskutera.
"Vi finns för svenska folket och tänker inte alls läsa folks kärleksbrev", säger FRA och Alliansen försöker lugna med att det inte kommer att bli något missbruk av detta. Fel igen. FRA har redan avlyssnat oss i 10 år utan att vi varken vetat eller godkänt det.
Man tycks vara fövånad här att de kritiker som finns inom Allianspartierna tänker gå emot sin övertygelse och rösta ja trots allt. Det har talats om att det skulle fälla regeringen eller till och med uteslutning av medlemmar som går emot. Snacka om demokrati! Men partipiskan har väl vint förr i partierna kring kontroversiella frågor som partitopparna velat få igenom. Fråga Göran Persson...
Intressant är att det alltid är vänsterfalangen och kommunisterna som fått motta alla former av hot och kritik för att med statens hjälp vilja styra folket och nu är det högerregeringen som genomför detta. För för mig är det att styra folket. Jag har inget att dölja, men det är inte alls det som det handlar om. Det handlar om integritet, det handlar om kränkning och framför allt om frihet. Alla har rätt till ett privatliv och få göra vad man vill utan att någon kontrollerar en. Men idag ska vi övervakas med kameror överallt, med registering här och där och nu med avlyssning av telefon och läsning av mail. Det låter tryggt om man säger att det är för att skydda oss, men mot vad? Man kan tycka att det är att överdriva att ta upp om vad som kan hända om fel person skulle råka använda på ett annat sätt och att varna för att avlyssning kan komma att användas i diktaturssyften, men betänk då att för 15-20 år sen var detta en omöjlig tanke och ansågs då som att överdriva.
För mig är det alltså ett brott mot demokratin detta förslag och jag skäms som svensk över det. Ett beslut tas som inskränker på människans privatliv, som tas bakom ryggen på folk och med skumma metoder och som SÄPO och politiker utomlands skakar på huvudet åt. Jag hoppas för riksdagsledamöternas skull att vi normala svenskar inte en dag behöver att grovt ångra detta beslut en dag för då kan det vara för sent att ändra det. Plötsligt vandrade George Orwells ande just genom svenska hem...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage