Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Avlyssningslagen - ett demokratibrott! | Ett orenligt tips mot smuts »

Ge Federley en Oscar
Stafrin | 19 Juni, 2008 20:14
Vart är vi på väg någonstans egentligen? Omröstningen om FRA-lagen i riksdagen igår var inget annat än ett borgerligt apspel! Först tillverkar man ett kränkande förslag, sätter partipiskan på sina medlemmar med orden: rösta ja eller försvinn ur partiet, när det ändå finns tvekare så drar man tillbaka det, putsar upp det lite med bonvax och röstar själva igenom det två timmar senare. Visst är det skönt med sann och äkta DEMOKRATI! Och vilken upputsning. Datainspektionen får lov att höja sitt finger om FRA går lite för långt, vilket ju inte hjälper eftersom skadan då redan är skedd och FRA knappast lär bry sig.
Ge Fredrick Federley en Oscarsstatyett. Den förtjänade han igår efter sin teater i medierna där han grät förtvivlat efter mamma i tidningarna och sen med ett flin röstade igenom lagen på eftermiddagen, allt i äkta "Dallas"-stil. Han har ju också namnet för att passa i Hollywood. Hans bortförklaring är också värd ett pris där han förklarade att han "var aldrig helt emot lagen, bara kritisk". Han ogillade alltså inte förslaget, han bara inte tyckte om det! Tjena Bill och Bull!
Ett riktigt pris ska folkpartisten Camilla Lindberg ha som struntade fullkomligt i partipiskan och röstade efter hjärtat. Kul att se starka riktiga politiker, även om hon råkar tillhöra Alliansen.
Men det vi såg igår var inte demokrati och frågan är om demokratin verkligen finns i Europa, med EU som nu försöker tvinga Irland att ändra sin folkomröstning om Lissabonfördraget istället för att acceptera faktum och med en svensk regering som går bakom ryggen på hela folket och riksdagen. Gemensamt har dom att man inte är intresserad av vad folket vill utan bara av vad man själv kan tjäna på det och försöker komma undan andras åsikter och regler. Visst lite av politikens affärsidé, men sällan har det varit så öppet som nu. Kul ska det bli i alla fall och se hur detta påverkar valet 2010 och opionssifforna, ty vi har något som få har, men inget vi svenskar är stolta över.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Inspelning från FRA-debatten [Reply]
Dennis Nilsson | 24 Juni, 2008 07:28

Här finns Fredrick Federley och Annie Johansson "bravader" i Riksdagens debatt under tisdagen 2008-06-17 att beskåda.

Var och en kan bilda sig en egen uppfattning.

FRA-debatt Fredrick Federley
http://dennisstartrek.blip.tv/file/1008282/

FRA-debatt Annie Johansson:
http://dennisstartrek.blip.tv/file/1008374/

Inspelningarna är "public domain" och får spridas vidare efter bästa förmåga.

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 30 Juni, 2008 15:14

Tack Dennis! Intressant och kul att se på och få en inblick i.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage