Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Svensk OS-logik i brottning | Usain Bolt - en kung till annat bevisas »

Biden - Obamas snubbeltråd eller tillgång?
Stafrin | 23 Augusti, 2008 21:32
Smart av Barack Obama att inte välja Hillary Clinton som sin parhäst i valet i november. Säkert ett smart sätt att ena alla demokratiska vinnare, men knappast taktiskt riktigt att ha en något desperat före detta kampanjmotståndare som hängde sig kvar längre än hon borde. Förhoppningsvis kan Obama nu med veteranen och utrikeserfarne Joe Biden ta sig till Vita Huset även om John McCain närmar sig oroväckande. Kan det vara så att Bush har hoppats att USAs nuvarande inblandning i Ryssland-Georgienkrisen ska leda till en sorts försoning kring USA och att det ska stärka demokraterna? Samtidigt kan Joe Bidens slinkande tunga vara som en snubbeltråd för Obama om han inte tänker innan han talar för då kan hela kampanjen vara förlorad. Så det är en lång slingrig väg till november, men målet är det samma: Ett nytt USA, för fyra nya år under republikanskt styre vore inte bra för världen som den ser ut nu!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Henric | 28 Augusti, 2008 14:37

Även om också jag hoppas innerligt på en demokratisk valseger (till och med tar den lite för given) så tycker jag att det tål att understrykas att ett USA styrt av (tvärtom vad hans kampanj vill ge sken av) mittenmannen John McCain, sannolikt vore rätt väsensskilt från det nykonservativa vanvett som GW Bush stått för under sin mandatperiod.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 28 Augusti, 2008 20:57

Likväl är han en republikan och jag får mer en känsla av att han är lika mycket mitten som Fredrik Reinfeldt.

(no subject) [Reply]
Henric | 29 Augusti, 2008 14:17

Fast i ett tvåpartisystem blir ju den potentiella spännvidden mellan en republikan och en republikan lite större än i vår modell. Demokraternas Bob Novak stod ju tillexempel politiskt sett nära den ärkekonservative republikanen Pat Buchanan, så en demokrat i sig garanterar ju inget. McCains paradfråga har ju fram till valet varit kampen mot de multinationella företagen och deras bonus- och belöningssystem. Jämför det med GW Bush som snarare drivit samma kamp för:-) Tja Reinfeldt är väl lite mitten, i alla fall om man jämför med föregångaren Bo Lundgren.

Dessutom kommer kongressen i vilket att vara demokratisk vilket begränsar spelrummet högerut.

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 29 Augusti, 2008 21:42

Man kan ju alltid hoppas på att det är en tröst då om McCain skulle vinna.

Och bara för att Reinfeldt inte pratar skatter så ser jag inte honom som mer mitten. För mig är han lika mycket höger, fast jag kan knappast klassas som opartisk i frågan ;)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage