Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Melodifestivalen har fått hybris... | Arné Domnérus - mycket större än "Idol"! »

Zandén och Gyllenhammar skapar trams!
Stafrin | 31 Augusti, 2008 21:34
Årets mest överdrivna debatt rasar. Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar försöker reda ordning i feministdebatten och lyckas bara att göra den än mer luddig. Först tänkte jag att detta är bara något trams, sen blev jag nyfiken och gick in och läste deras bloggartikel "Jämställdheten kväver oss!" och jag skrattade hela artikeln igenom. Jag funderade på hur de kom på den här idén. Klockan 03 hemma hos någon av tjejerna, vinflaskorna står uppradade och de diskuterar, lätt berusade, ämnet feminism och beslutar sig för att skriva en artikel på en blogg. Resultatet blir en text full med obegripligt svammel och krystade textrader där kontentan ska vara, någonstans, mannen är för svag, tjejer vill ha mer machomän. Mest uppmärksamhet har då raden där damerna tycker att det kan finnas en ömhet med ett slag övermunnen, vilket blir ännu mer korkat när dom precis därefter säger att det vill hjälpa misshandlade kvinnor... med ett försoningsknull. Givetvis ska man fördöma det faktum att Zandén och Gyllenhammar förordar kvinnomisshandel, men jag tycker ändå att det är en bedrift att man ens ids ta detta på allvar med tanke på artikelns sammansättning. Framför allt Aftonbladet som försöker ivrigt gräva fram några som instämmer i texten och hittar Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren och Paolo Roberto. Yeah! Nu blev artikeln genast mycket mer seriös!
När det gäller debatten om hur mannen ska vara av idag så varken ids eller vill jag ta upp det. Jag lever efter att man ska vara sig själv och inte som någon annan. När det gäller jämställdhetsdebatten kan jag instämma att det har lite gått överstyr, som när "Bara bröst" går runt och förordar topless på badhusen eller när man måste ha en kvinnlig figur på övergångsskyltarna. Visst måste det finnas fysiska skillnader mellan män och kvinnor. Men det är en helt annan debatt och har inget med att visa ömhet med en smäll på käften. Och att med en flummig bloggartikel försöka locka fram stenåldersmänniskor är inte seriöst för fem öre. För att inte tala om att tala om misshandel av kvinnor som en kärlekshull handling. Jag hade nog rätt från början ändå... jag säger som the late great Carl Lidbom hade sagt: Det är trams!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
? [Reply]
Peter Ingestad | 01 September, 2008 01:09

Ursäkta, jag har visst kommit fel.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage