Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Arné Domnérus - mycket större än "Idol"! | Vem har rätt till normalt liv, Littorin? »

En politik är noll demokrati!
Stafrin | 09 September, 2008 19:49
En intressant och tänkvärd artikel på Aftonbladets hemsida finns idag om det politiska klimatet just nu. Framför allt är det Lotta Grönings ord som är väldigt tänkvärda. Vi har gjort det väldigt lätt för oss under hela 2000-talet. Vi ska ha allt serverat på fat och helst räcka ut armen och låta äpplet ramla i handen på oss. Vi har ny teknik som gör att vi ska behöva göra så lite som möjligt och låta internet göra exakt allt. Och nu ska politiken vara så enkel att vi inför nästa val inte ska behöva ens fundera på och söka information om vad vi ska rösta på. Det är tydligen bättre att ha alla partier på samma mittensida och eftersom vi lever i ett kommersiellt egosamhälle blir politiken därefter. Det största partiet i framtiden kan bli det kristmoderata socialdemokratiska miljöcenterfolkpartiet.
Det mest skrämmande är socialdemokraterna, som kritiserade regeringens tumskruvar på de sjukskrivna nu själva sätter tumskruvar för att försöka få långtidssjukskrivna att ta jobb som inte finns.
Vad är det för en demokrati om vi bara har en enda sorts politik att rösta på? Om ingen vågar sticka ut hakan och göra det man egentligen tror på bara för att man tror sig ha hittat den enda vägen till makten? I artikeln säger Lotta Gröning det jag hävdat länge; det måste till nya partier med egna viljor som utgår i från folket (även om jag nu inte vill ha Sverigedemokraterna i riksdagen) annars kommer vi snart att få ett samhälle där bara en sorts människor är välkomna. Och vi svenskar måste våga engagera oss och öppna våra ögon utanför "Idol", "Ensam mamma söker" och krogrundan. Vi måste börja fundera över vilken framtid vi vill ha. För demokrati betyder folkstyre, minns det!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Sverigedemokraterna [Reply]
Tobias | 09 September, 2008 20:56

Varför räknar du inte Sverigedemokraterna dit?

(no subject) [Reply]
Stafrin | 10 September, 2008 14:01

Förvisso är Sverigedemokraterna nya (på den här nivån) och sticker minst sagt ut, men jag ville visa att jag inte stödjer dom och deras politik nu när dom då är det största bland nya partier. Men meningen kanske var lite missvisande så jag omformulerar den så det blir mer lättfattligt.

/JS08

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage