Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En politik är noll demokrati! | Carl Bildts skrämmande sanning »

Vem har rätt till normalt liv, Littorin?
Stafrin | 12 September, 2008 21:08
Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin, vad är det som gör att du anser att du har mer rätt till ett riktigt och bra avlönat jobb än alla långtidsarbetslösa? Vad gör dig till en så speciell människa, förutom att du sitter i regeringen? Hur förväntar du dig att dessa planer som du nu har lagt fram inför Jobb- Och Utvecklingsgatantins (eller (L)JUG, som den kallas av arbetslösa), som den tredje steg ska leda till jobb?
Det tredje steget har krystats fram efter stort hemlighetsmakeri, så hemligt att arbetsförmedlingen själv inte har vetat, förmodligen inte Littorin själv heller. Eller så behövde han bara renskriva serveterna som han snabbt skrev ner planerna på. Till absolut ingen arbetslös förvåning går det tredje steget ut på slavarbete av lägsta sort. Tvångsrekrytering till ideela föreningar, skolor, företag eller kommuner för att bli klassmorfar, gatusopare eller annat, dock inte för en vanlig lön. Nej, man ska utnyttjas gratis av alla och fortsätta leva på existensminimum med aktivitetsstöd. Tackar man nej förlorar man detta.
Det är de arbetslösas fel att de är arbetslösa. Att se till att företagen VILL anställa är inte på tal. De småföretagen har fortfarande inte råd. De stora företagen utnyttjar chansen till praktik till att få gratis arbetskraft, men vägrar anställa. Men på nåt sätt är det de arbetslösas fel!
Vad skillnaden mellan steg två, alltså praktikdelen, och steg tre är tvistar de lärde om. Är det inte lika bra att i så fall förlänga praktiktjänsten man har i steg två, eftersom man ju inte tjänar vare sig mer eller mindre, om man nu ändå ska utnyttjas som gratis slav till kreti och pleti? Om herr arbetsmarknadsminister har något förnuft kvar så ändrar han i alla fall titeln på tredje steget, som idag lyder "samhällstjänst". Jag kan inte för mitt liv se hur det skulle hjälpa mig som arbetslös att få ett jobb om det står på mitt CV att jag har haft något som har samma titel som en kriminell straffpåföljd. Eller är det det som är meningen?
När man ser detta så undrar jag, och många med mig, vilken människosyn som du har, Littorin? Är det bara vissa, med höga löner och fina titlar, som har rätt till ett bra och normalt liv? Ska alla andra krypa i stoftet? Vilken sorts demokrati är detta? Och hur tror ni att ni ska kunna vinna nästa val om ni sänker flera av väljarna ner i skiten. För det kan väl inte vara så att Alliansen redan gett upp till 2010 och nu bara försöker sabotera för en eventuell röd-grön röra?

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage