Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Carl Bildts skrämmande sanning | Vakna Alliansen - krisen kommer! »

E4 Syd - ett löjligt hyckleri
Stafrin | 17 September, 2008 19:47
"Dagen då (nästan) hela Sundsvall log", frontade Sundsvalls Tidning med när det blev klart att en ny bro och väg, E4 Syd, över fjärden genom stan ska byggas. 250 miljoner tänker kommunen gå in med, samma kommun som för bara ett år sen inte hade råd att behålla skolor. Vart får vi alla pengar ifrån? Har kommunfullmäktige rånat riksbanken eller? Den här bron presenterade jag redan i Sundsvalls närradio för 10 år sen och först nu ska den bli av. Det var vansinne då och det är lika vansinne, om inte än mer idag. Vad konsekvenserna blir struntar man i. Som 150 personer som blir bostadslösa och får flytta på sig. Som alla eventuella avgaser som vattnet nedanför bron förgiftas med. Eller vad i stan som får skäras ned för att detta ska gå ihop. Visst, man kan få bort avgaserna i stan, men få inte mig att tro att detta är huvudanledningen till att kommunen bygger bron för 250 miljoner. Ska man tro debatterna i stan så verkar ca 65 % av befolkningen vara emot bygget. Man har med största sannolikhet inte en majoritet bland innevånarna med sig. Men bron ska byggas, oavsett om den blir en hit eller inte, för allt kan också bli stora pengar över bron, ner i sjön. Det löjligaste hyckleriet är att man tänker få igen en del av pengarna genom att ta avgift för att åka på bron. Vågar Sundsvalls Kommun tänka på scenariot? Folk som bojkottar bron och vägrar betala för att åka på en bro som de själva beskattat med skattemedel och åker den gamla normala vägen istället. 250 miljoner för en bro ingen är beredd att betala för att åka över, och avgaserna i stan är på samma nivå som idag. Rubriken blir kanske nog då; "Dagen då (nästan) hela Sundsvall slog... på arslet".

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Åke T | 22 Maj, 2009 14:32

Nya E4 är rena vanvettet, håller med till fullo. Public Private Partnership-baserat med lån från privatägda utländska banker som kommer att skuldsätta invånarna till dödagar:)
Synd på all orörd artrik natur med många sällsynta fågelarter bl.a som får stryka på foten pga vanvettiga politiska beslut av Röda, Blåa och Gröna laget.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 22 Maj, 2009 16:32

Kul med din åsikt, Åke! Och det roliga den nya turen kring bron där ju bara yrkestrafiken ska få betala och dom har redan deklarerat i radio att man kommer åker den gamla vägen. Så frågan är fortfarande, nu mer än ett halvår efter detta skrevs, vem får betala slutnotan...

/JS09

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage