Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kejsarens nya FRA-kläder! | Vem får betala mest för krisen? »

Högerextrimistiska partier på frammarsch
Stafrin | 28 September, 2008 20:32
I Österrikiska valet blev det åter en framgång för främlingsfientligheten. Jörg Haiders förra parti FPÖ och dess´utbrytarparti BZÖ fick 18 respektive 12 procent. Ledande SPÖ:s (socialdemokraternas) nye ledare Werner Faymann har helt uteslutit ett samarbete med FPÖ, som är känt för sina kampanjer mot invandrare och islam. ÖVP (konservativas) har lämnat dörren öppen på villkor att FPÖ tonar ner sin anti-EU-politik. Och ser man samtidigt på de framgångar som Sverigedemokraterna kan få i nästa val i Sverige så kan man bara ställa sig en fråga; Har vi inte lärt oss ett jävla dugg på de senaste 60 åren? Vad krävs det för att vi ska acceptera alla människor för vad de är, oavsett hudfärg, religion eller härkomst? Framtiden, med allt fler extrimistiska partier på frammarsch i världen, är minst sagt skrämmande. Man tar sig för pannan...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Trams [Reply]
Tobias | 29 September, 2008 03:38

Riktigt sakligt att jämföra det demokratiska partiet sd med nazism när sd är Sveriges mest Israelvänliga parti och har en hel del judiska medlemmar. Argumentbrist, någon?

(no subject) [Reply]
Tobbe | 29 September, 2008 11:27

När eliterna globaliserar Europas nationalstater kommer gräsrötterna förr eller senare att protestera. I detta fall genom att rösta på FPÖ och BZÖ. Alla människor kommer inte att acceptera alla människor vilket gör multikulturalism till en dagdrömmande utopi. Staten/EU kan svara med diverse repressiva åtgärder. Nedmonteringen av yttrandefriheten är en naturlig utveckling i ett multikulturellt och globaliserat samhälle, då statens viktigaste uppgift blir att parera och dämpa etniska/religiösa revirstrider. Nivån på yttrandefriheten i samhällsdebatten kommer att sättas av den mest kränkta gruppen. Därmed upphör demokratin. Problemet är inte att Europas väljarkår kommer att rösta på nationalistiska partier utan den förda politiken som får dessa väljare att rösta som dom gör.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 30 September, 2008 20:21

För mig är multikulturalism, demokrati och yttrande frihet ingen ideologi eller etnisk grupp. Det är en rättighet för alla människor att kunna få säga vad man vill och vara den man vill utan att bli nertryckta. Må vara att vi är långt dit, men den dagen vi ger upp det och accepterar att vissa ska vara lägre stående och nertryckta så är världen i ännu större fara.
Jag förnekar inte heller att folk röstar på nationalistiska partier som ett missnöje mot den politik som förs, som i Sverige och SD (som jag för övrigt anser är ett främlingsfientligt parti oavsett). Dock anser jag att det är än mer skrämmande när man tar ut det missnöjet genom en politik som är riktad mot ett slags folk och till det finns det inget försvar enligt mig.

/JS08

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage