Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Hur EU-kritiska är egentligen MP? | En skivsamlares vånda idag... »

Inga vettiga krisbesked av Alliansen
Stafrin | 12 Oktober, 2008 23:09
Vem ska ta anvar för krisen? Den frågan har jag ställt förut och den krävs att ställas igen och igen, inte minst efter att jag den senaste veckan sett de mest underliga kommentarer från regeringen och efter att ha sett kvällens partiledardebatt i "Agenda". Maud Olofssons befängda idé om samordnare på både regional och nationell nivå är väl det mest tydliga. Att tillsätta en nationell samordnare, efter att ha tillsatt regionala samordnare, som ska vara en förlängd arm för de drabbade av alla varsel till regeringen. Men exakt VAD ska de göra då??? Någon plan kom inte, mer än att veva de gamla klyschorna med sänkt arbetsgivaravgift och annat som redan bevisats inte håller. Behöver de två samordnartjänster nu för att utföra det som regeringen själva jobbat med i två år? Nej, åter lånar Alliansen metoder av socialdemokraterna som dom själva har kritiserat och slänger på en annan titel. Det vill säga att till sätta en utredare som får noll material och gör väldigt lite för att lugna massorna, fast här kallad samordnare, nationell och regional. Katten på råttan och råttan på repet...

Partiledardebatten ikväll gav inte heller något hopp. Alliansens enda vapen, och tydligen ett lyckat sådant, var att håna, slingra sig och tjata om socialdemokraternas tid före valet. Samt givetvis att slå sig på bröstet. Maud Olofsson anklagade Mona Sahlin för att i sin budget spräcka budgettaket - Alliansens föreslagna budgettak. Klockrent, Maud! Tyvärr var det en svagare opposition som genom att veva samma fraser om och om igen lät Alliansen slinka undan med exakt ingenting i besked. Det mesta de sa var, för en gångs skull, rätt, men det spelade ingen roll för om man inte genomskådar motståndarens taktik och inte försöker mota dom så kan de gå rakt igenom. Ingen motade dom i grinden och Alliansen kunde slingra sig bäst dom ville.
Det som dock alla kommer att fokusera sig på är allt prat om ett samlat regeringsalternativ till borgarna. Maud Olofsson och Maria Wetterstrand var som ler och långhalm och Lars Ohly satt som vanligt bredvid och sa snällt att "V finns där" allt medan Alliansen hånlog säkert. Själva satt Reinfeldt, Olofsson och Björlund som tända ljus och rullade tummarna medan oppositionen kastade sig över Göran Hägglund i homoäktenskapsfrågan som hungriga vargar, en av dom få frågor där man inte lyckats tvinga till sig en lösning emellan sig. Detta har medierna hela tiden tydligen tryckt på och jag undrar än: Är det verkligen demokratiskt med endast två regeringsalternativ. Spelar det någon roll vem av Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet eller Moderaterna man röstar på när de alla står för exakt samma politik, med som marginella pytteskillnader? Vem vinner då på att samma sak händer med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna, framför allt med tanke på att Socialdemokraterna sen tidigare promenerat allt mer åt högerkanten? Är detta demokrati, att tvinga alla partier att gå åt samma håll och släppa alla sina partiprogram och därmed minska valmöjligheten för folk? Därför anser jag; sluta tjata om att det ska finnas ett alternativ till Alliansen, som ju ändå har tappat massor av röster av folk som inser att man måste ha en politik också, inte bara en snygg samlingsbild i tidningen. Jag vill inte tvångsrösta på bara två alternativ när jag egentligen vill ha en tredje. Samarbeta gärna, men jag vill inte ha en till Alliansregering.

Nå, debatten i kväll visar på att Alliansen inte tycks ha några verkliga lösningar på krisen, men försöker hålla skenet uppe och låtsas som att de har läget under kontroll. Och det värsta är att med det motstånd som oppositionen visade ikväll så ha det kontroll också...

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage