Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skön krönika av Mats Olsson i Expressen | Därför MÅSTE Obama vinna! »

Rödgrön allians - Mission Impossible?
Stafrin | 31 Oktober, 2008 20:25
Mona Sahlins plötsliga störtdykning i undersökningarna förklaras med Socialdemokraternas illvilja att samarbeta med Vänsterpartiet. Det är möjligt, men samtidigt så har inte Mona Sahlin varit bra på i debatterna och göra sin politik klar. Man har i stort sätt missat att rida på alla dom misstag som Alliansen har gjort genom att hålla sig dolda då istället för att gå ut i medierna. Och gällande ett samarbete med Lars Ohly, gissa, det kommer inte bli lättare om det är det allt ska hänga på. Att fyra borgerliga partier som sen tidigare haft nästan samma politik och åsikter i mer 10 år klarar av att samarbeta är en sak. Men klarar tre partier av det, där en varit hoppjärka och hoppat mellan olika samarbetspartners för att få sitta vid makten och en haft så udda åsikter att socialdemokraterna inte velat ha med dom att göra? För att Vänsterpartiet ska kunna accepteras av socialdemokraterna som en passande medlem i en rödgrön allians så måste man först göra sig av med EU-motståndet, vilket vore en smärre katastrof för då om något så kommer det partiet att stört dyka och kallas för populistiska. Sen så ser jag inte alls att Vänsterpartiet skulle kunna gå med på den allt mer högerinfluerade politik som socialdemokraterna har på ett flertal områden, bland annat ekonomin. Jag tror fortfarande att en rödgrön alliansregering är väldigt svår att åstadkomma och jag hoppas också fortfarande att den inte blir av. Det sista Sverige behöver är det slutgiltiga beviset på att vi i praktiken bara har två politiska alternativ att välja på i landet, som i utförande ändå liknar varandra. Om Mona Sahlin ska kunna hämta igen en del så tycker jag att det klokaste vore att visa sig vaken som det oppositionsledande partiet, synas och skrika när något är fel och när Alliansen gör bort sig. Inte bara stå i TV nån gång i en debatt och upprepa samma valfläsk om och om igen.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 31 Oktober, 2008 21:20

Det är tråkigt att se att Socialdemokraterna dyker neråt, men jag tror och hoppas att det bara är tillfälligt.

Tror att efter all uppgång så kommer det alltid en nergång så jag som är sosse ser inget oroväckande i det utan det vore konstigt om det inte blev en nergång också.

Men självklart måste Mona S se upp med siffrorna och försöka hitta varför nergången har kommit så att hon anpassar sig och kanske ändrar strategi, det är ju alltid det somdet handlar om.

Hade inte alliansen uppstått så hade vi inte heller haft en borgerlig regering, så att smala ihop fler partier till en rgering är nog kanske ett måste ändå idag.

Jag tycker själv att det borde vara så att bara ett parti borde kunna vinna ett val och inte en allians av flera partier.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 01 November, 2008 00:15

Samtidigt tror jag mig se en tendens till att folk vill hellre ha fler olika politiska åsikter att välja bland än bara två stycken. Jag tycker ändå att det är inte alls är bra demokratiskt att ha två alliansregeringar där alla partierna tvingas till endera politiken. Man kanske får mer makt, men definitivt inte en demokratisk och förnuftig riksdag.

Jag tror dessutom att om Göran Persson hade haft en annan framtoning och en helt annan profil på socialdemokraterna på slutet så hade det nog inte spelat lika mycket roll om borgarna hade bildat en allians eller inte. Jag hävdar fortfarande att dom vann mer på socialdemokraternas misstag än via egen maskin.

/JS08

(no subject) [Reply]
Jari | 01 November, 2008 00:52

Jag kan bara hålla med om Göran P gjorde stora misstag på slutet, tror att han bara såg till sitt eget mot slutet nör man läser om att han satt och surfa och letade efter hus mot slutet, vad han nu heter som skrev en bok om det !

Stort misstag var det i alla fall och många ser ju Göran P som en svikare bara för huset och marken han äger nu !

Han gav alltså upp sina ideal mot slutet tror jag och gjorde som alla andra med makt och pengar att han ska ha det bra och skiter väl i alla andra tycker. Väldigt synd att det slutatde så för hur ska man försvara det ?

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage