Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Invandrarkontrakt - ett populistiskt och korkat förslag | Ny bra krönika av Åsa Petersen! »

Därför är Ara inte värd Järrringpriset
Stafrin | 26 November, 2008 21:28
Ibland är folk helt otroliga när det gäller kändiskap och idrott. När nomineringarna för Radiosportens årliga pris, Järringspriset, blev klara så lyste brottaren Ara Abrahamian med sin frånvaro. Järringspriset i sig är en instutition som man kan diskutera. Är det verkligen folkets som har bestämt om kanalen själv väljer ut tio stycken som dom som röstar måste hålla sig till? Annat var det på det glada 80-talet då man fick rösta fritt på vem man ville. Hade man gjort det idag så har dock Ara Abrahamian vunnit och folket gick man ur huse och blev upprörd över att Ara inte var nominerad. Fy skäms Radiosporten som inte blivit folkliga utan håller sig till reglerna för priset. Jag har sen OS sett ett par miljarder artiklar som helgonförklarat Ara Abrahamian och jag lägger verkligen inga värderingar om huruvida han hade rätt när han kastade sin bromsmedalj eller inte. Just det rör mig inte i ryggen. Men likväl börjar jag bli trött på detta eviga tjat om det han gjorde i OS för det ger verkligen folk tunnelseende. För hur modigt det än var att ställa sig upp och protestera mot regler han tyckte var fel så är detta inte ett moralpris eller ett popularitetspris. Som det står i reglerna för priset: "Jerringpriset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv." Järringpriset ska alltså belöna den som har gjort den idrottsligt bästa insatsen och på den fronten så finns det dom som har gjort starkare saker än Ara Abrahamian. Och det kan inte pratas bort med ord som; "Han skulle ha vunnit OS-guld om detta inte hade skett", för det kan inte en människa veta.
Det är dags att släppa detta med Ara nu och vandra vidare. Låt nu brottningsvärlden ta hand detta med eventuella regeländringar medan vi andra försöker ägna oss åt dom som idrottar idag.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage