Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Äntligen bragdguld till handikappidrottare! | Bra krönika om alkoholen »

Vänsteralliansen - en ansträngd pakt
Stafrin | 08 December, 2008 00:25
Om det nya samarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan jag bara säga: Lycka till! Som jag tidigare skrivit så är jag ytterst tveksam till ytterligare en krystad och påtvingad Allians som knuffar oss närmare en två parti-stat, men nånstans känns det ändå just nu inte som att det finns någon större anledning till oro. Detta är vad man skulle kunna kalla för en ansträngd pakt. Lars Ohly döljer inte ens att se plågad ut av att bli tvungen att gå med på en politik som han egentligen ogillar, Peter Eriksson och Maria Vetterstrand försöker så gott de kan medan Mona Sahlin lyckas lite bättre med att dölja det tvivel hon förmodligen känner för detta. Dock vet alla att man måste göra det för valet 2010 framför allt efter att opinionssiffrorna sviktar.
"OK då, vi samarbetar väl och försöker le så gått det går på presskonferensen även om det gör ont..."
Något som siffrorna också pekar på är något som för mig ses som ännu mer oroande. Vänsterpartiet är nu tredje största partiet, med ENDAST 7,7 %?! Vi har sju partier i riksdagen och hela fem av dom når inte ens över 8 %? Och knappast kommer detta att ändras av att vi bänder och tvingar dessa fem att se ut som de två i toppen heller. Så låt mig åter fråga; är detta verkligen bra för Sverige? Att Alliansen ser ut så är en sak, men är det bra för Sveriges demokrati med sju partier och två sorters politik? Nu ska det ändå bli intressant och se hur detta går, för hur Vänsterpartiet ska kunna komma överens med Socialdemokraterna i frågor som utrikespolitik och EU i en eventuell regering efter 2010 är mer än jag begriper. Någon måste sälja sin politik för opinonssiffrorna och det partiet blir inte populärt sen. Som sagt: Lycka till!

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage