Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jultankar kring Alf Robertson död | 2008 – Ett desperat år »

Fel tidpunkt att höja pensionsåldern
Stafrin | 29 December, 2008 20:13
Jag kan inte annat än fundera över vettigheten när det gäller Kristdemokraternas nya idé, att höja pensionsåldern till 72 år. Jag kan förstå att flera äldre vill känna sig delaktig i samhället även efter 67 års ålder och att det finns dom som tvingas i pension mot sin vilja, även fast man är vid god hälsa. Men detta måste också gå hand i hand med samhället. För det första så verkar det definitivt vara mer skapat för de som har jobb och inte för de som har de som har det lite sämre. I ett samhälle då en person som är över 40 år anses enligt flera företag vara för gammal för att anställas så är det oerhört naivt och tro att dom skulle anställa någon som är ca 10 år från pensionsåldern 72? Innan detta i överhuvudtaget kan ske så måste man göra något åt den åldersdiskriminering som finns på arbetsplatser och företag i dag. Den försvinner definitivt inte bara för att man höjer pensionsåldern. Jag känner den hel del äldre arbetslösa som gett upp hoppet om att nånsin få jobb för att de anses vara för gamla och som börjat längta till pension. Det handlar trots allt inte bara att behålla de äldre som jobbar idag, man måste också se till de äldre som ofrivilligt inte jobbar. Annars kommer vi få en massa halvfattiga äldre som går i över 5 år och längtar till pension i ett samhälle som inte vill ha dom alls i arbetsmarknaden.
Sen kan man också fråga efter logiken att tro att alla som precis fyllt 70 har ork att ens jobba halvtid i två år, framför allt med de sjukförsäkringsregler som regeringen nyss har lagt fram.
Vägen är inte färdig än för en höjd pensionsålder, det är mycket kvar att göra innan det funkar smidigt för alla. Annars gynnar detta bara några få.

/JS08

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage