Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Artikel om det nya internetvapnet! | Är Blondinbella viktigast idag? »

Nya varsel - dags av ändra A-kassereglerna!
Stafrin | 13 Januari, 2009 20:43
5000 pers har blivit varslade på årets första två veckor. Jag vågar inte ens tänka på vart det slutar innan detta år är slut. Och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin står och rycker på axlarna och säger att det blir ett skitår, litar fullt på sitt luftslott till arbetsmarknadspolitik och hoppas på konjukturvändning utomlands. Det hjälper inte, Littorin! Ni har byggt ett system för arbetslösa som bygger på att trycka ner dom, sätta kniven mot strupen och svälta ut dom i tider då företagen knappt vill anställa och inte ens ville det i högkonjukturen. Nu kommer 5000 personer till i detta system och ni tar inget ansvar. Om ni nu, som ni säger, inte kan göra något för att få dessa människor tillbaka till jobb direkt så måste ni ändra A-kassereglerna och se till att dessa människor kan fortsätta leva även efter varsel från Volvo och Telia. Att sitta och titta på medan företag efter företag varslar folk och samtidigt ha en försörjning för arbetslösa som tvingar dom till socialbidrag och svältekonomi nästan direkt är oerhört cyniskt när man vet att en stor del inte kommer att få ett nytt jobb på ett bra tag. Anpassa också er arbetsmarknadspolitik till nuvarande situation. Jobb- och Utvecklingsgarantin funkar inte i nuvarande situation (som om den nånsin gjort det...). Att i dessa tider som Littorin gör sitta och säga att det blir ett skitår och rycka på axlarna medan man har ett arbetslöshetssystem som går ut på att tvinga folk till vad som helst, när det i så fall inte finns några jobb, är inte ansvarstagande politik! Det är inte att leva i verkligheten. Ta krisen på allvar istället för att sitta och hoppas att USA ska lösa allt. Tillbaka till ritbordet igen! Det är trots allt i första hand människor som blir av med sina jobb, inte bara företag som blir av med sina anställda.

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Nya varsel [Reply]
Klas Hägglund | 13 Januari, 2009 22:39

Hallå där.

Roligt att du har startat en blogg.

Bra att du lyfter fram problematiken med arbetsmarknadspolitiken. Till slut kanske ansvariga börjar reflektera.

Kör hårt

Klas

(no subject) [Reply]
Stafrin | 14 Januari, 2009 11:56

Hej Klas,

kul att höra från dig. Nu hade jag ju bloggen redan under Jobbkraftstiden, men tack ändå för dom orden! Jag såg att du ännu har din arbetslöshets sida. Bra, keep up!

/JS09

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage