Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Är Blondinbella viktigast idag? | Storstädning av Obama »

Busheran är över - Obama är här!
Stafrin | 20 Januari, 2009 17:59
Världen skriver historia idag, då Barack Obama svär eden som USAs nye president, den förste färgade. Jag har tidigare uttryckt min totala lycka över detta beslut och samtidigt också varnat för att det kanske inte blir den Eriksgata som vi i omvärlden nu förväntar oss. Men samtidigt säger en del förstås:
”Men det kan inte bli värre än det har varit!”
Självklart har dom rätt. Egentligen skulle jag vilja att nån ställer sig på podiet bredvid Obama när han svär eden och sjunger i en mikrofon till George W Bush:
”Nananana….heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyy…gooooodbye!”
Fast säga vad man vill, han håller huvudet högt in i det sista, trots att han är den mest impopuläre presidenten i USA nånsin vid sin avgång. Men åtta år av helvete är över, och hur det blev så pass lång tid är en gåta, men jag antar att människan inte tänker bra i desperata situationer. George W Bush har under sin tid som president gjort USA till ett land man ömsom hatar och ömsom är livrädd för och frågan om han verkligen har jobbat enbart för USAs bästa eller om han jobbade för sitt eget anseende lär vi aldrig få svar på. Inte heller hur världen hade sett ut om han torts allt hade fått fortsätta. Han har sagt saker som fått omvärlden att undra om han verkligen har intelligensen att leda landet. Och han har startat två fiaskokrig som varit helt orättfärdigade, men som skulle genomföras och kallas succé oavsett vad nån annan säger. Mannen som lekt vilda western med USA, bokstavligen, med armarna ständigt beredda för en pistolduell. Sen ska man inte förneka att Bush mitt under mandatperioden förstås hade världens nutida största terroristattack att tackla också, vilket han gjorde mer för att visa sitt lands muskler än att försöka skapa en lugnare värld. Och problemet är att hans stil har också fått efterföljare i andra länder som också använder terroristhot och försvarsställningen som en anledning till oskyldigas liv. Men nu är det över. Obama är president! Vi ska se framåt. Vi har ekonomisk kris, massuppsägningar och börsfall att tackla, plus ett Israel som också leker vilda western. Och en ny president som ska frälsa världen. En ny tid eller ett nytt helvete? Tiden får utvisa. Lycka till Barack Obama och tänk på att det finns små möjligheter att det kan bli värre år än det varit. Lika illa kan det bli, men knappast värre. En liten, men dock, tröst…

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Camille | 21 Mars, 2011 22:24

mycket intressant skrivet!

(no subject) [Reply]
Stafrin | 21 Mars, 2011 22:31

Tackar för det!

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage