Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Programledarbyte i "På spåret" - djärvt eller korkat? | Metalls lönesänkning är bara början… »

Snart drunknar vi i bröllopsartiklar...
Stafrin | 25 Februari, 2009 16:21
Nu har det börjat. Inom ett år kan du inte ta ett steg på stan utan att se en notis om kronprinsessan Victorias förestående bröllop med Daniel Westling. Gårdagens förlovningsnotis var bara början. Dock är inte detta ett försök att tracka ner på de unga lyckliga tu, även om jag antar att innan bröllopet är över så kommer jag att vara så less på bröllopet att jag storknar. Låt mig i stället säga ett stort grattis till de båda. Daniel Westling har gått från ett "vem/vad är detta?" till "Prins Daniel, hertig av Västergötland" innan kronprinsessan ens ställt sig vid kyrkporten.
Sen kanske jag inte riktigt köper den uppushning som man gör samtidigt om att denna förlovning och bröllopet skulle vara någon sorts mirakelkur mot krisen. Jag har inget emot kungahuset, absolut inte. Det är en spännande bit av vår historia och att byta monarki mot en tråkig president som vandrar runt och skakar hand och är på toppmöten känns inte alls intressant och vore något att svika vår historia. Men det måste också finns någon rim och reson på det hela. Både när det gäller hur vi ska behandla kungahuset och hur mycket utrymme de ska få i medierna. Och att tro att ett prinsessbröllop skulle läsa krisen känns lite som att desperationen firar nya triumfer. Men som sagt, det är ett år kvar, men vänj er. Snart drunknar vi i bröllopsartiklar om kronpronsessan och prins Daniel.

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage