Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Äntligen frivillig kåravgift på högskolan! | LO måste tillbaka till grunden »

Sveken kring Sundsvalls skolnedläggningar...
Stafrin | 24 Mars, 2009 20:07
Så genomför man årets stora blåsning av väljarna. Här i Sundsvall så gav man för ett år sen fagra löften till eleverna i Nackstaskolan, Nedansjö skola och Anundgård skola att de skulle få vara kvar och att man drog tillbaka hoten om nedläggning. Minnesgoda läsare kanske minns hur jag hyllade nackstaeleverna som på eget bevåg skolkade från lektionerna för att protestera utanför kommunen och det gav alltså resultat. Men ett år senare så drar Sundsvalls kommun tillbaka dessa löften och lägger ner skolorna ändå. Och ingen ska få mig att tro att man inte hade planerat detta redan från början. Och dessa nya löften om att högstadieeleverna ska få själva välja vilken annan skola de ska få gå i känns inte heller så trovärdiga. Vore kul om alla nackstaelever samtidigt plötsligt valde St Olof-skolan, som är närmaste skolan därefter från Nacksta. Skulle kommunen godkänna det? Så svek nummer ett, eleverna, som får se sin kamp totalt tillintetgjord och sin tro på dom vuxna som bestämmer förstörd.
Finns det någon anledning till nedläggningen? Spara pengar är förstås den officiella anledningen från kommunledningen och ligger man så många miljoner back som man gör i Sundsvall så är det normalt en sak. Men att lägga ner skolor och samtidigt lägga ner miljoner på nytt teaterhus, äventyrsbad, feta kommunlöner och annat gör att situationen hamnar i ett annat läge. Svek nummer två, Sundsvalls befolkning.
Dom planer som finns för Nackstaskolan nu är att göra om den till pensionärshem. Bara det att man försöker ställa unga och gamla mot varandra är vansinnig nog. Och jag kan ställa upp på att det behövs fler älderboenden i stan. Men saken är den att 50 meter från Nackstaskolan finns det redan ett stort älderboende, Kristinelund, vilket gör att Nacksta kommer att bli ett område där man kan dumpa alla äldre. Tydligen är det helt fel att integrera unga och gamla tillsammans i olika bostadsområden utan dom unga kan man kasta runt som man vill medan alla äldre placeras i samma område. Svek tre, dom äldre.
Hela detta är så uselt skött att jag åter skäms nåt fruktansvärt som Sundsvallsbo. Folks fria vilja är det inte tal om utan socialdemokraterna i denna kommun driver staden som om det var ett parti Monopol man spelade. Vänta nu, Sundsvall finns ju med i det nya Monopolspelet. Så passande...

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
En fyra för tre [Reply]
Sofie | 27 Mars, 2009 18:56

Hej, såg din fråga på allt om tv om avsnittet i En fyra för tre. Det är avsnitt fyra på säsong fyra, Syskonbädd heter den. Har inget konto där så jag såg länken.
Du kanske redan fått reda på det men jag hör av mig i alla fall.
//Sofie

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage