Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« LO måste tillbaka till grunden | Bra kampanj för Dawit Isaak! »

Earth Hour – mer än ett jippo
Stafrin | 28 Mars, 2009 21:02
Här är det mörkt. Jo, jag deltar också i Earth Hour och släcker i en timme. Inte för att jag tror att det räcker, inte för att jag tror att jag är en bättre människa eller för att jag vill följa massan utan för att visa min respekt och sympati med en viktig fråga som jag till min stora glädje ser lever än, nästan 2 ½ år efter att den fick sitt genombrott i medierna, och som är viktig för planeten. Det är lätt att sitta och skaka på huvudet åt experterna och tro att alla är idioter som är rädda för klimatförändringarna. Men människan är inte oövervinnerlig och någonstans måste man börja ta saker som hotar vår jord på allvar. Jag är mycket glad att man äntligen börjat ta miljöfrågan på allvar. Sen lämnar den övriga miljökampen mycket att önska fortfarande, för hur mycket vi släcker ner och håller Live Earth-galor så är det fortsättningen som gäller och där försöker man ännu desperat gå balansgång mellan att kämpa för miljön och samtidigt tjäna så mycket pengar som möjligt. Och tyvärr förlorar miljön alltför ofta.
Denna Earth Hour har fått stor effekt i övriga världen, men Sverige, som alltid tror sig vara ”Bror Duktig”, tror jag inte tar detta på lika stort allvar. Diskussioner på nätet och kommentarer gör gällande att man ser detta som ett jippo och skakar på skallen åt det. Kanske för att medierna samtidigt på ett nästan löjeväckande sätt visar upp saken som en knallsensation. Visst är det en viktig sak, men måste man verkligen se på Web-TV på nätet hur Globen och Aftonbladets skylt släcks ner i Stockholm? Jag tror på Aftonbladets ord om det står att man släckt ner Globen. Eller är man så van vid att kvällspressen ljuger att man nu måste visa på TV att man för en gångs skull talar sanning?
Men för mig är idén Earth Hour en symbol för nåt viktigt. Det kanske inte räcker på långa vägar, men jag vill stödja en viktig fråga som man måste börja ta på allvar nu. Efter år av tal måste man nu övergå till handling i världens regeringar. Det är trots allt viktigare än hur mycket man kan tjäna på det. Så i ca 30 minuter till hoppas jag att det är mörkt i stugorna runt omkring. Ja, hoppas kan man alltid…

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage