Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Uggla i "Big Brother"? | Jag VILL köpa skivor, men kan inte... »

Desperata metoder av Mitthem!
Stafrin | 20 Maj, 2006 19:42
Här i Sundsvall går det vilt till i bostadsmarknaden. Efter att hyresförhandlingarna mellan halvkommunägda Mitthem och Hyresgästföreningen kapsejsat så har Mitthem nu valt att ignorera Hyresgästföreningen och vill förhandla med varje hyresgäst enskilt. Deras bud är ett gratis första år och hyreshöjning efter andra året. Synd bara att första året redan är ett halvår gammalt och nya hyreshöjningen gäller från årsskiftet 2007. Mitthems metoder är bland det mest desperata och idiotiska jag varit med om och hur kommunen kan gå med på detta är över mitt förstånd. Det är som om ett jobb skulle förhandla om lönesänkning med varje anställd och ignorera facket. Hur långt kan Mitthem gå för att få in sina pengar? Lockar man hyresgästerna tillräckligt vet man aldrig. Här tycker jag att det behövs lite fantasi och action bland Sundsvalls befolkning, för det är vansinnigt när företag, som är delvist kommunägt, blir så pengagalna att de på vilket sätt som helst kan försöka snuva sina hyresgäster. Mitt råd till alla som har Mitthem är: Skriv inte på detta! Ignorera Mitthem. Hyresgästföreningar och fack kanske är otrendiga och stenålders enligt många yngre, men de är väldigt bra att ha när det stormar oroligt nära en.

Jag kanske jag ska säga att jag själv inte bor i en Mitthem lägenhet, men vad är det som säger att mina hyresvärdar inte blir inspirerade av samma idéer..

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage