Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Desperata metoder av Mitthem! | Korsbefruktning i schlagervärld »

Jag VILL köpa skivor, men kan inte...
Stafrin | 20 Maj, 2006 20:31

Så gick en svensk epok under klubban. Bert Karlssons skivbolag Mariann har sålts till Warner. Bert Karlsson är en av de ondas genius, men jag beklagar det verkligen. För om inte annat så har Mariann främjat viss musik som inte spelas i radio, dansband, visor och country. Ur den synvinkeln beklagar jag. Dessutom så blir det mer makt åt det stora och de mindre bolagen blir färre och färre. Åter igen, jättetrist. Men skivbolagen får skylla sig själv. Jag är skivsamlare, jag VILL köpa skivor, men jag kan inte. De är för dyra. Det klagade vi på redan 1993 när CD-skivan fick sitt genombrott och inte ett jävla dugg har gjorts. Dessutom så finns inte min musik i en skivaffär. Jag är ingen enkelspårig människa. Jag gillar allt från eurodisco, trance, jazz, 80-talspop till traditionell schlager och visa. Men allt jag ser i en skivaffär är Radio Rix-blask och journalistpop dvs sånt som får 4-5 stjärnor i Aftonbladet. Det som jag gillar är inte till räckligt kommersiellt, de stora skivbolagen kan inte tjäna miljoner på det och då ska ingen få köpa den heller. Hur skivbolagen tänker där fattar inte jag, för det har bevisats i undersökningar att de som är den starkaste köpgruppen i skivbranschen är de som är från 40 år och uppåt, men likförbannat så envisas man med att bara ge ut det som de nedladdande tonåringarna vill ha.
I framtiden så talas det om laglig nerladdning och detta tycker jag är ett stort kulturellt hot! Det betyder att man måste ha kreditkort med bredband och fetaste datorn för att kunna lyssna på musik. Musik blir en klassfråga och det vägrar jag! Jag har lika mycket rätt att lyssna på min musik även om jag skulle vara arbetslös som om jag skulle ha 30000 i månaden och jobba på ett dataföretag. Kommersialistisk diktatur ställer jag inte upp på!
Så, Bert Karlsson, det är inte de som laddar ners fel att Mariann säljs. Kan man inte marknadsanpassa varorna man säljer så går det så här. Om inte konsumenterna hittar sina varor i en vanlig affär så måste man söka på andra ställen. Nu har skivbranschen bäddat för detta och nu kan det vara för sent att stoppa. Tyvärr!

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage